Ухвала
від 08.04.2024 по справі 389/948/24
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08.04.2024

Провадження №2-а/389/13/24

ЄУН 389/948/24

Ухвала

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в справі

08 квітня 2024 року місто Знам`янка

Суддя Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області Савельєва О.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до поліцейського відділу поліції №1 (м.Знам`янка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Моісеєнка Василя Васильовича про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення,

встановив:

ОСОБА_1 звернувся до суду з позовною заявою про скасування постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі, серії ЕНА №1896341 від 19.03.2024.

Згідно з нормами ст.ст.19-20, 25-27 КАС України, зазначений спір належить до компетенції Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області як адміністративного суду.

Подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.160,161 КАС України. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, передбачені ст.ст.169, 170 КАС України, відсутні. Тому позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Відповідно до ст.ст.12, 257 КАС України, з огляду на те, що параграфом 2 «Розгляд окремих категорій термінових адміністративних справ» глави 11, визначається, що розгляд справ з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності (ст.286 КАС України) віднесено до категорії термінових адміністративних справ, дану справу належить розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч.5 ст.262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Відповідно доч.2ст.14КАС Українисудові рішення,що набрализаконної сили,є обов`язковимидо виконаннявсіма органамидержавної влади,органами місцевогосамоврядування,їх посадовимита службовимиособами,фізичними іюридичними особамита їхоб`єднаннямина всійтериторії України.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12, 171, 248, 268-272, 286, 293-295 КАС України, суддя,

постановив:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 дополіцейського відділуполіції №1(м.Знам`янка)Кропивницького районногоуправління поліціїГоловного управлінняНаціональної поліціїв Кіровоградськійобласті МоісеєнкаВасиля Васильовичапро скасуванняпостанови пронакладення адміністративногостягнення посправі проадміністративне правопорушення, до розгляду та відкрити провадження у справі.

В порядку спрощеного позовного провадження призначити судове засідання на 12 годину 30 хвилин 29 квітян 2024 року з повідомленням (викликом) сторін,яке відбудетьсяв приміщенні Знам`янського міськрайонного суду Кіровоградської області по вул.Маяковського,30 у м.Знам`янка Кіровоградської області.

Запропонувати відповідачу у строк до 29.04.2024 подати відзивина позов,який повинен відповідати вимогам ст.162 КАС України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, та роз`яснити,що уразі ненаданняними відзивіву встановленийсудом строкбез поважнихпричин судмає правовирішити спірза наявнимиматеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до вимог ч.3 ст.162 КАС України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копії відзиву та доданих до них документів повинні бути надіслані іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що відповідно до ч.4 ст.159 КАС України, неподання суб`єктом владних повноважень відзиву на позов без поважних причин може бути кваліфіковано судом як визнання позову.

Інформацію щодо справи учасники можуть отримати на сторінці суду за веб-адресою http://zn.kr.court.gov.ua/sud1107/ у розділі «Стан розгляду справ».

Копію ухвали надіслати учасникам справи, копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів відповідачам.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання.

Позивач: ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: поліцейський відділу поліції №1 (м.Знам`янка) Кропивницького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Моісеєнко Василь Васильович, місце знаходження: вул.Київська,25, м.Знам`янка Кропивницького району Кіровоградської області, 27400.

Суддя Знам`янського міськрайонного суду

Кіровоградської області О.В. Савельєва

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118199967
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —389/948/24

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні