Ухвала
від 09.04.2024 по справі 394/262/24
НОВОАРХАНГЕЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У к р а ї н а

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

26100,смт.Новоархангельськ Кіровоградськоїобласті,вул.Слави,26,тел.2-10-45,E-mail:inbox@na.kr.court.gov.ua

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

09.04.24 1-кп/394/53/24

394/262/24

У Х В А Л А

п р о п р и з н а ч е н н я с у д о в о г о р о з г л я д у

09 квітня 2024 року Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

в складі головуючого-судді: ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

за участю прокурора: ОСОБА_3

обвинуваченого: ОСОБА_4

розглянувши у підготовчому судовому засіданні матеріали кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До Новоархангельського районного суду Кіровоградської області 20.03.2024 року надійшов обвинувальний акт відносно ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України.

Ухвалою судді від 20 березня 2024 року кримінальне провадження призначено до підготовчого судового засідання.

Заслухавши думку учасників кримінального провадження, вивчивши обвинувальний акт, суд вважає, що кримінальне провадження підлягає призначенню до судового розгляду з наступних підстав.

Згідно з наданим до суду обвинувальним актом, складеним відповідно до вимогКПК України, прокурором дотримані вимоги територіальної підсудності. Дане кримінальне провадження підсудне Новоархангельському районному суду Кіровоградської області.

Угод про визнання винуватості чи про примирення у порядку ст. ст. 468-475 КПК Українидо суду не надійшло. Підстав для закриття кримінального провадження або повернення обвинувального акту прокуророві судом не встановлено.

В підготовчому судовому засіданні сторони кримінального провадження не заперечували проти призначення судового розгляду, клопотань, які б перешкоджали призначенню судового розглядуне заявили.

Суд, під час підготовки до судового розгляду, визначивши дату та місце проведення судового розгляду, з`ясувавши необхідність проведення судового розгляду у відкритому судовому засіданні, з`ясувавши питання про склад осіб, які братимуть участь у судовому розгляді, вчинивши всі необхідні дії, завершує підготовку до судового розгляду.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе призначити справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні.

Разом з тим виходячи із положень п. 6 ч. 2 ст. 314 КПК України суд в ході підготовчого судового засідання має право доручити представнику персоналу органу пробації скласти досудову доповідь, яка в подальшому може бути використана судом в ході судового розгляду кримінального провадження, як формалізована інформація, що характеризує особу обвинуваченого, з метою прийняття судом рішення про міру його відповідальності.

Ч. 1 ст. 19 Закону України «Про пробацію» визначено правовий статус персоналу органу пробації, а саме, що права, обов`язки, відповідальність, правовий та соціальний захист персоналу органу пробації визначаються Законом України «Про Державну кримінально-виконавчу службу України» та цим Законом, а тому виходячи із положень даної частини складання досудової доповіді слід доручити Голованівському районному сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області юрисдикція якого поширюється на територію Голованівського району Кіровоградської області, де проживає обвинувачений.

З приводу заявленого цивільного позову суд приходить до висновку про відкриття провадження та прийняття його до спільного розгляду разом з кримінальним провадженням.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 314,314 1, 315,316 КПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Призначити кримінальне провадження за обвинуваченням ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в приміщенні Новоархангельського районного суду Кіровоградської області на 10.00год.19квітня 2024року суддею одноособово.

Доручити Голованівському районномусектору №3філії державноїустанови «Центрпробації» вКіровоградській області скласти та подати Новоархангельському районному суду Кіровоградської області до 19квітня 2024року досудову доповідь щодо обвинуваченого: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Покровка Новоархангельського району Кіровоградської області, проживаючого АДРЕСА_1 .

Роз`яснити ОСОБА_4 , що йому надається можливість брати участь у підготовці досудової доповіді. Участь особи у підготовці досудової доповіді полягає у наданні персоналу органу пробації інформації, необхідної для підготовки такої доповіді.

Досудова доповідь повинна відповідати положенням ч. 3 ст. 9 Закону України «Про пробацію».

Забезпечення виконання ухвали в частині складання досудової доповіді доручити начальнику Голованівського районного сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області.

Відкрити провадження та прийняти до спільного розгляду з кримінальним провадженням цивільний позов процесуального прокурора у кримінальному провадженні в інтересах держави, в особі Надлацької сільської ради Голованівського району Кіровоградської області до ОСОБА_4 про стягнення збитків, заподіяних внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

В судове засідання викликати прокурора, представника потерпілого та обвинуваченого.

Прокурору в судовому засіданні мати матеріали досудового розслідування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118200040
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —394/262/24

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Новоархангельський районний суд Кіровоградської області

Запорожець О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні