Рішення
від 05.04.2024 по справі 333/6939/23
КОМУНАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЗАПОРІЖЖЯ

Унікальний номер справи 333/6939/23

Номер провадження 2-др/333/19/24

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 квітня 2024 року м. Запоріжжя

Комунарський районний суд м. Запоріжжя в складі головуючого - судді Ковальової Ю.В., секретар судового засідання Дондик О.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Комунарського районного суду м. Запоріжжя заяву ОСОБА_1 про ухвалення додаткового рішення у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особі: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради, про встановлення факту, що має юридичне значення,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить суд винести додатковерішення усправі №333/6939/23за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особі: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради, про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме: зобов`язати Департамент адміністративних послуг Запорізької міської ради (код ЄДРПОУ: 37573508, місцезнаходження: 69005, Запорізька область, м. Запоріжжя, бул. Центральний, буд. 27), провести реєстраційну дію з виключення запису про заявника- ОСОБА_1 з відомостей про керівника юридичної особи, про інших осіб, які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у зв`язку з його звільненням з посади директора Запорізької філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група» (код ЄДРПОУ 26385434) з 24.07.2007 року.

Сторони в судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, надали заяву про розгляд справи без їх участі.

Від Департамента адміністративних послуг Запорізької міської ради надійшла заява про розгляд справи без участі, заперечень не надано.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку з розглядом заяви за відсутністю всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне ухвалити додаткове рішення з наступних підстав.

Відповідно до ст. 270 ЦПК України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви..

Судом встановлено, що 13.12.2023 рішенням Комунарського районного суду м. Запоріжжя заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особі: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради, про встановлення факту, що має юридичне значення задоволено.

Встановлено факт припинення трудових правовідносин між ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 ) та Товариством з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група» (ЄДРПОУ 31807372) з 24.07.2007 року на підставі наказу №24к від 18.07.2007 р. про звільнення ОСОБА_1 з посади директора Запорізької філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група» (код ЄДРПОУ 26385434).

Однак,в рішенні не зазначено дії, що треба виконати, а саме: не зазначено про зобов`язання Департамента реєстраційних послуг Запорізької міської ради провести відповідну реєстраційну дію, що унеможливлює виконання рішення суду.

Так,відповідно дост..25Закону України«Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:

1) документів, що подаються заявником для державної реєстрації;

2) судових рішень, що набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі, а також що надійшли в електронній формі від суду або державної виконавчої служби відповідно доЗакону України"Про виконавче провадження" щодо:

визнання повністю або частково недійсними рішень засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу;

визнання повністю або частково недійсними змін до установчих документів юридичної особи;

заборони (скасування заборони) вчинення реєстраційних дій;

накладення/зняття арешту корпоративних прав;

зобов`язання вчинення реєстраційних дій;

скасування реєстраційної дії/запису в Єдиному державному реєстрі;

виділу юридичної особи;

провадження у справах про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, прийнятих відповідно доЗакону України"Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

припинення юридичної особи, що не пов`язано з банкрутством юридичної особи;

відміни державної реєстрації припинення юридичної особи;

припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, що не пов`язано з банкрутством юридичної особи;

відміни державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця;

відміни в порядку апеляційного/касаційного оскарження судового рішення, на підставі якого вчинено реєстраційну дію;

3) рішень, прийнятих Міністерством юстиції України, його територіальними органами відповідно достатті 34цього Закону.

Отже, підставою для вчинення реєстраційних дій є рішення суду саме про зобов`язання вчинення реєстраційних дій.

Як вбачається з Рішення Запорізької міської ради № 18 від 22.12.2023, припинено (реорганізовано) Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради шляхом приєднання до Департаменту адміністративних послуг Запорізької міської ради. Встановлено, що Департамент адміністративних послуг Запорізької міської ради є правонаступником Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради.

Згідно роз`яснень, наданих у п. 20 Постанови №14 від 18.12.2009 р. «Про судове рішення у цивільній справі», додаткове рішення може бути ухвалено лише у випадках і за умов, передбачених ЦПК України; воно не може змінити суті основного рішення або містити в собі висновки про права та обов`язки осіб, які не брали участі у справі, чи вирішувати вимоги, не досліджені в судовому засіданні. Додаткове рішення може ухвалити лише той склад суду, що ухвалив рішення в даній справі. В іншому разі особа має право звернутися до суду з тими ж вимогами на загальних підставах. При порушенні питання про ухвалення додаткового рішення з інших підстав суд ухвалою відмовляє в задоволенні заяви. Оскарження додаткового рішення провадиться на загальних підставах.

Враховуючи те, що при винесенні рішення судом не було зобов`язано Департамент реєстраційнихпослуг Запорізькоїміської ради,правонаступником якогонаразі єДепартамент адміністративнихпослуг Запорізькоїміської ради вчинити певні реєстраційні дії, суд приходить до висновку про ухвалення додаткового рішення.

Керуючись п.2 ч.1ст.270ЦПК України, суд -

в и р і ш и в:

Ухвалити додаткове рішення у цивільній справі № 333/6939/23 за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особі: Товариство з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група», Департамент реєстраційних послуг Запорізької міської ради, правонаступником якого є Департамент адміністративних послуг Запорізької міської ради про встановлення факту, що має юридичне значення.

Доповнити рішення Комунарського районного суду м. Запоріжжя №333/6939/23 ухвалене 13 грудня 2023 року, а саме:

Зобов`язати Департамент адміністративних послуг Запорізької міської ради (код ЄДРПОУ: 37573508, місцезнаходження: 69005, Запорізька область, м. Запоріжжя, бул. Центральний, буд. 27), провести реєстраційну дію з виключення запису про заявника- ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 ) з відомостей про керівника юридичної особи, про інших осіб, які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у зв`язку з припиненням трудових правовідносин між ОСОБА_1 та Товариством з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група» (ЄДРПОУ 31807372) з 24.07.2007 року на підставі наказу №24к від 18.07.2007 р. про звільнення ОСОБА_1 з посади директора Запорізької філії Товариства з обмеженою відповідальністю «Українська експертна група» (код ЄДРПОУ 26385434).

Додаткове рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду шляхом подачі в 30-денний строк апеляційної скарги.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Ю.В.Ковальова

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118201241
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —333/6939/23

Рішення від 05.04.2024

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Рішення від 13.12.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Комунарський районний суд м.Запоріжжя

Ковальова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні