Ухвала
від 04.04.2024 по справі 498/400/24
ВЕЛИКОМИХАЙЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №498/400/24

Провадження по справі №2-о/498/30/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

04 квітня 2024 року сел. Велика Михайлівка Одеської області

Суддя Великомихайлівського районного суду Одеської області Чернецька Н.С., розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Великомихайлівська селищна рада Роздільнянського району Одеської області про встановлення факту, що має юридичне значення,

встановив:

11 березня 2024 року ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, заінтересована особа Великомихайлівська селищна рада Роздільнянського району Одеської області.

Заява відповідає вимогам статей 175-177, 315,318 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 186-185 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Дана заява підсудна Великомихайлівському районному суду Одеської області.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Разом з тим, заявником подано клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати докази від Великомихайлівської районної державної нотаріальної контори Одеської області (вул. Пушкіна, 2-Б сел. Велика Михайлівка Одеська область, 67100) інформацію зі спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори) та інформацію зі спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину) та в разі наявності надати належним чином завірену копію спадкової справи та заповітів після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно до ч.1ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Розглянувши клопотання, вважаю, що воно підлягає задоволенню, оскільки у заявника виникли труднощі у наданні суду доказів на підтвердження обставин, на які вона посилається у заяві, тобто у заявника немає можливості самостійно реалізувати своє право на подання доказів, а дослідження вказаних у клопотанні доказів сприятиме всебічному і повному з`ясуванню обставин справи.

Суд, перевіривши матеріали справи вважає за необхідне провести відкрите судове засідання у справі.

З урахуванням наведеного, керуючись ст.ст.19, 84, 175, 177, 187, 189, 190, 193, 315,318 ЦПК України, суд

постановив:

Прийняти до розгляду заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Великомихайлівська селищна рада Роздільнянського району Одеської області про встановлення факту, що має юридичне значення.

Розгляд справи здійснювати за правилами окремого провадження.

Призначити судове засідання на 11:30 годину 06 травня 2024 року в приміщенні Великомихайлівського районного суду Одеської області (вул. Пушкіна, 2-Б сел. Велика Михайлівка Одеська область).

Заявнику направити копію ухвали про відкриття провадження.

Заінтересованій особі направити копію ухвали разом з копією заяви і копіями доданих до заяви документів, роз`яснивши, що після одержання копії ухвали про відкриття провадження у справі і заяви, має право подати суду до 06 травня 2024 року письмові пояснення щодо заяви.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://vmk.od.court.gov.ua/sud1508/gromadyanam/csz/

Витребувати зВеликомихайлівської районноїдержавної нотаріальноїконтори Одеськоїобласті інформаціюзі спадковогореєстру (заповіти/спадковідоговори)та інформаціюзі спадковогореєстру (спадковісправи тавидані наїх підставісвідоцтва проправо наспадщину)та вразі наявностінадати належнимчином завіренукопію спадковоїсправи тазаповітів після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н.С.Чернецька

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118201612
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —498/400/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Великомихайлівський районний суд Одеської області

Чернецька Н. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні