Ухвала
від 09.04.2024 по справі 671/694/24
ВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 671/694/24

У Х В А Л А

09 квітня 2024 року м. Волочиськ

Суддя Волочиського районного суду Хмельницької області Ніколова С.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства Яструб про визнання недійсним договору емфітевзису та скасування запису про державну реєстрацію договору,

встановила:

ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до Селянського (фермерського) господарства Яструб про визнання недійсним договору емфітевзису та скасування запису про державну реєстрацію договору.

Встановлено, що позовна заява подана з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України, оскільки у позовній заяві не зазначено:

- відомості щодо позивача, а саме адреси його електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету;

- номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти відповідача, відомості про наявність або відсутність у відповідача електронного кабінету;

- не зазначено відомостей щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових доказів, копії яких додано до заяви, оскільки згідно вимог ч. 5 ст. 95 ЦПК України учасник справи, який подає письмові докази в копіях, повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу.

Також, позивачем, в порушення вимог ч. 5 ст. 95 ЦПК України, до позовної заяви додано ксерокопії належним чином не завіреного письмового доказу. Згідно з вимогами даної норми ЦПК України учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Тобто, позивачу необхідно належним чином завірити копії документів, доданих до позову, а саме проставити відмітку Згідно з оригіналом, особистий підпис позивача, його прізвище та ініціали, а також дату засвідчення копії, або ж надати суду оригінал документу.

За таких обставин, позивачу необхідно надати строк для усунення недоліків позовної заяви, а саму позовну заяву - залишити без руху.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 260, 261, 353 ЦПК України, -

ухвалила:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Селянського (фермерського) господарства Яструб про визнання недійсним договору емфітевзису та скасування запису про державну реєстрацію договору залишити без руху та надати позивачу строк для усунення вищевказаних недоліків позовної заяви не пізніше десяти днів з дня отримання ухвали.

Роз`яснити позивачу, що в разі якщо у вказаний строк недоліки позовної заяви не будуть усунуті, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118202639
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію договору

Судовий реєстр по справі —671/694/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Волочиський районний суд Хмельницької області

Ніколова С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні