Ухвала
від 08.04.2024 по справі 469/987/17
БЕРЕЗАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08.04.24 Справа № 469/987/17

2/469/19/24

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року смт.Березанка

Березанський районний суд Миколаївської області у складі:

головуючого судді Гапоненко Н.О.,

за участю секретаря судового засідання Якубець С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом заступника керівника Миколаївської місцевої прокуратури № 1 в інтересах держави в особі Миколаївської районної державної адміністрації до Коблівської сільської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа Державне підприємство «Очаківське лісомисливське господарство», про визнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акта та свідоцтва на право власності на земельну ділянку, витребування земельної ділянки, -

в с т а н о в и в:

До суду надійшло клопотання заступника керівника Миколаївської окружної прокуратури про залучення до участі у справі Державного спеціалізованого господарського підприємства "ЛІСИ УКРАЇНИ" як правонаступника третьої особи ДП "Очаківське ЛМГ".

Відповідно до ст.55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згідно з ч.1 ст.104 ЦК України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Як вбачається з матеріалів клопотання, відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 21 жовтня 2021 року № 678 "Про припинення державного підприємства "Очаківське лісомисливське господарство" розпочато процедуру реорганізації ДП "Очаківське ЛМГ" шляхом приєднання до Державного підприємства "Миколаївське лісове господарство"; відповідно до наказу Державного агентства лісових ресурсів України від 04 листопада 2022 року № 987 "Про припинення Державного підприємства "Миколаївське лісове господарство" припинено Державне підприємство "Миколаївське лісове господарство" шляхом реорганізації, а саме приєднання до Державного спеціалізованого господарського підприємства "ЛІСИ УКРАЇНИ", код ЄДРПОУ 44768034, визначено, що Державне спеціалізоване господарське підприємство "ЛІСИ УКРАЇНИ" є правонаступником прав та обов"язків ДП "Миколаївське лісове господарство".

Таким чином, Державне спеціалізоване господарське підприємство "ЛІСИ УКРАЇНИ" є правонаступником прав та обов`язків Державного підприємства "Миколаївське лісове господарство", яке, у свою чергу, є правонаступником державного підприємства "Очаківське лісомисливське господарство", а тому Державне спеціалізоване господарське підприємство "ЛІСИ УКРАЇНИ" необхідно залучити до участі у справі.

У зв"язку із заміною учасника справи розгляд справи необхідно відкласти для повідомлення правонаступника третьої особи.

Дата судового розгляду визначається з урахуванням графіку раніше призначених судових засідань та навантаженості судді.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.55, 259-261 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в:

Клопотання заступника керівника Миколаївської окружної прокуратури про залучення до участі у справі правонаступника третьої особи задовольнити.

Залучити Державне спеціалізоване господарське підприємство "ЛІСИ УКРАЇНИ" (місцезнаходження: 01601, м.Київ, вул.Шота Руставелі, 9А, код ЄДРПОУ 44768034) до участі у справі як правонаступника третьої особи Державного підприємства "Очаківське лісомисливське господарство".

Роз`яснити, що відповідно до ч.2 ст.55 ЦПК України усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судове засідання відкласти до 15.00 год. 10 липня 2024 року.

Інформація щодо справи, що розглядається, може бути отримана учасниками справи на офіційному порталі судової влади України в мережі Інтернет (веб-адреса сторінки Березанського районного суду http://court.gov.ua/fair/sud1403/).

Ухвалу може бути оскаржено до Миколаївського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118202885
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішень, визнання недійсним державного акта та свідоцтва на право власності на земельну ділянку, витребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —469/987/17

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 20.03.2018

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 01.12.2017

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Гапоненко Н. О.

Ухвала від 26.07.2017

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Старчеус О. П.

Ухвала від 26.07.2017

Цивільне

Березанський районний суд Миколаївської області

Старчеус О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні