Ухвала
від 08.04.2024 по справі 461/1867/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

№461/1867/24

У Х В А Л А

судового засідання

08.04.2024 року м. Львів

Галицький районний суд м.Львова в складі:

головуючого судді Мисько Х.М.

з участю: секретаря судового засідання Євтушенка В.Ю.,

позивача: ОСОБА_1 ,

представника позивача: ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в залі суду у м.Львові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний будинок учителя» про скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі,-

в с т а н о в и в :

в провадженні Галицького районного суду м.Львова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний будинок учителя» про скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі.

Ухвалою суду від 11.03.2024 року відкрито провадження у справі в порядку спрощеного позовного провадження та призначено судове засідання.

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з клопотанням про залучення до участі у справі Департаменту освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову, оскільки, судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є сторною у справі.

Представник позивача ОСОБА_2 у судовому засіданні клопотанняпозивача підтримала, просила таке задовольнити.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

З п.6.1. Статуту КЗ ЛОР «Львівський обласний будинок учителя», затвердженого наказом Управління майном спільної власності Львівської обласної ради №14 від 22.05.2013 року, вбачається, що державний контроль за діяльністю Закладу здійснюють Міністерство освіти і науки України, Департамент.

Відповідно до п.6.6 Статуту КЗ ЛОР «Львівський обласний будинок учителя», власник, засновник та Департамент мають право здійснювати контроль фінансово - господарської діяльності Закладу.

Відповідно до ч.1 ст. 42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Згідно з ч.ч. 1, 3 ст. 53 ЦПК України, треті особи,які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору,можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання,якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи предмет та підставу даного позову, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на обов`язки Львівської обласної ради «Львівський обласний будинок учителя», а тому клопотання представника відповідача можливо задовольнити, залучивши вказану особу до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст.ст. 51, 53,260-261 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний будинок учителя» про скасування наказу про звільнення та поновлення на роботі, у якостітретьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору: Департамент освіти та науки Львівської обласної державної адміністрації (адреса місцезнаходження: 79008, м. вул. Просвіти, 4А, код ЄДРПОУ: 38557639).

Копію позову з доданими до неї матеріалами невідкладно направити третій особі.

Встановити третій особі без самостійних вимог триденний строк для подання пояснень з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити третій особі, що пояснення щодо позову за формою та змістом має відповідати вимогам, встановленим частинами 3-5 ст.178 ЦПК України.

Копія пояснення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://gl.lv.court.gov.ua/sud1304/.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Х.М. Мисько

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118203939
СудочинствоЦивільне
Сутьзвільнення та поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —461/1867/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Мисько Х. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні