Ухвала
від 28.03.2024 по справі 523/1081/22
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №523/1081/22

Провадження №1-кс/523/1050/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

28.03.2024 року

Суворовський районний суд міста Одеси в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретаря ОСОБА_2 ,

за участю прокурора ОСОБА_3 ,

захисника ОСОБА_4 ,

підозрюваного ОСОБА_5 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Одесі клопотання слідчого СВ відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_6 про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Одеси, громадянина України, працюючого директором ТОВ «Монтажники», з вищою освітою, одруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

підозрюваного у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.366 ч.1, 191 ч.5 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_6 , розглянувши матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42022163040000002 від 12.01.2022 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.366 ч.1, 191 ч.5 КК України, звернулася до Суворовського районного суду м.Одеси з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні ОСОБА_5 .

Відповідно до даного клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до рішення єдиного учасника ТОВ «МОНТАЖНИКИ» № 3/19 від 25.12.2019 та виданого на його виконання наказу № 5 від 25.12.2019 ОСОБА_5 приступив до виконання обов`язків директора Товариства з 25.12.2019.

Розділом 10 «Управління Товариством» Статуту ТОВ «МОНТАЖНИКИ» (код 40029905) передбачено наступні положення:

10.1. Управління Товариством здійснюють:

- Загальні збори учасників Товариства (вищий орган управління);

- Директор (виконавчий орган);

- Наглядова рада (у разі утворення).

10.13.1. Виконавчий орган Товариства здійснює управління поточною діяльністю Товариства.

Виконавчий орган є одноосібним в особі Директора.

10.13.6. Повноваження виконавчого органу можуть бути припиненні або він може бути тимчасово відсторонений від виконання своїх повноважень лише шляхом обрання нового виконавчого органу або тимчасово виконуючого обов`язків. У разі припинення повноважень виконавчого органу договір із цією особою вважається припиненим.

10.14. Директор товариства:

- діє від імені Товариства без довіреності, вирішує всі питання оперативно-господарського управління Товариством, зокрема:

- забезпечує виконання планів робіт Товариства;

- затверджує порядок ціноутворення на продукцію та послуги Товариства;

- розпоряджається майном Товариства, видає інструкції, накази, розпорядження та інші акти, пов`язані з діяльністю Товариства, видають довіреності, відкриває у банках розрахунковий, валютний та інші рахунки Товариства;

- приймає та звільняє працівників Товариства;

- приймає рішення про відрядження;

- організує бухгалтерський облік та звітність Товариства;

- має право підпису на зовнішньо-економічних договорах;

- приймає рішення з інших питань, що пов`язані з діяльністю Товариства із Згідно Статутом не належать до виняткової компетенції Загальних зборів учасників;

- в період тимчасової непрацездатності або тривалої відсутності директора його обов`язки виконуються виконуючим обов`язки, згідно наказом директора, визначає конкретного виконавця та компетенцію. Виконуючий обов`язки директора на строк більш 45 календарних днів, має бути затверджений Загальними зборами Учасників;

11.1 Рішення про надання згоди на вчинення правочину, якщо вартість майна, робіт або послуг, що є предметом такого правочину, перевищує 50 відсотків вартості чистих активів Товариства станом на кінець попереднього кварталу, приймаються виключно загальними зборами учасників.

Крім того, відповідно до ст. 8 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», ОСОБА_5 , як посадова особа, яка здійснювала керівництво ТОВ «МОНТАЖНИКИ», несе відповідно до законодавства та установчих документів відповідальність за організацію бухгалтерського обліку та забезпечення фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, метою ведення якого згідно ст. 3 цього Закону є надання повної, правдивої та неупередженої інформації про фінансовий стан, результати діяльності підприємства.

Відповідно до ч. 3 ст. 18 Кримінального кодексу України службовими особами є особи, які постійно, тимчасово чи за спеціальним повноваженням здійснюють функції представників влади чи місцевого самоврядування, а також постійно чи тимчасово обіймають в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах чи організаціях посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій, або виконують такі функції за спеціальним повноваженням, яким особа наділяється повноважним органом державної влади, органом місцевого самоврядування, центральним органом державного управління із спеціальним статусом, повноважним органом чи повноважною службовою особою підприємства, установи, організації, судом або законом.

Таким чином, ОСОБА_5 , обіймаючи посаду директора ТОВ «МОНТАЖНИКИ» та здійснюючи організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції є службовою особою.

В ході досудового розслідування встановлено, що 05.10.2020 Управління капітального будівництва Одеської міської ради (код ЄДРПОУ 04056902) (далі - УКБ ОМР) на онлайн-платформі електронної системи публічних закупівель «Prozorro» оприлюднило оголошення про проведення процедури закупівлі UA-2020-10-05-004535-c, предметом якої є: «Капітальний ремонт з впровадженням енергозберігаючих технологій будівлі дитячого садка №88 по вул. Балківській, 42б. Коригування», місце поставки товарів або місце виконання робіт чи надання послуг: 65000, Україна, Одеська область, Одеса, вул. Балківська, 42б, строк виконання до 31 травня 2021 року.

За результатами проведеної процедури закупівлі, на основі оцінки тендерних пропозицій учасників, переможцем тендеру з кінцевою ціновою пропозицією по предмету закупівлі «Капітальний ремонт з впровадженням енергозберігаючих технологій будівлі дитячого садка №88 по вул. Балківській, 42б. Коригування» на загальну суму 17 438 036,16 грн визначено Товариство з обмеженою відповідальністю «МОНТАЖНИКИ», код ЄДРПОУ40029905 (далі - ТОВ «МОНТАЖНИКИ»), яке зареєстровано за адресою: Одеська область, Біляївський район, с.Петрове, вул. Новоселів, буд. 39.

В подальшому, 20.11.2020 між Управлінням капітального будівництва Одеської міської ради в особі начальника Управління ОСОБА_7 , з однієї сторони (далі Замовник), та ТОВ «МОНТАЖНИКИ» (код ЄДРПОУ 40039905) в особі директора ОСОБА_5 з іншої сторони, укладено договір № 90-20/П (далі Договір) про закупівлю робіт «Капітальний ремонт з впровадженням енергозберігаючих технологій будівлі дитячого садка №88 по вул. Балківській, 42б. Коригування».

Пунктом 5.2. Договору визначено місце виконання підрядних робіт: м. Одеса, вул. Балківська, 42б.

Відповідно до положень вказаного Договору Підрядник-ТОВ «МОНТАЖНИКИ», в особі директора ОСОБА_5 зобов`язався виконати роботи, щодо капітального ремонту з впровадженням енергозберігаючих технологій будівлі дитячого садка №88 по вул. Балківській, 42б. Коригування, зазначені у проектно-кошторисній документації, а замовник Управління капітального будівництва Одеської міської ради, прийняти від підрядника завершені роботи та оплатити їх, за наявності бюджетних коштів на рахунку замовника.

Пунктом 4.1. Договору передбачено, що розрахунки проводяться шляхом оплати Замовником Підряднику виконаних робіт (тип оплати після оплата).

Відповідно до п. 6.1.2. Договору Замовник зобов`язаний приймати виконані роботи згідно Акту приймання виконаних будівельних робіт за формою КБ-2в, Довідки про вартість виконаних робіт та витрати за формою КБ-3.

Акт приймання виконаних будівельних робіт № КБ-2в та довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати №КБ-3 мають статус примірних форм первинних документів з обліку в будівництві, які наведено в додатку Т та додатку У до Національного стандарту «Правила визначення вартості будівництва» ДСТУ Б Д.1.1-1:2013, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.07.2013 № 293 (далі ДСТУ Б Д.1.1-1:2013). Під будівельними роботами мають на увазі будівельні, монтажні, ремонтно-будівельні, реставраційно-відновлювальні та пусконалагоджувальні роботи.

Відповідно до п. 1.2 ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 цей стандарт носить обов`язковий характер при визначені вартості будівництва об`єктів, що споруджуються за рахунок бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії. Також пп. 6.4.2 ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 передбачено, що при визначені вартості виконаних обсягів робіт і проведенні взаєморозрахунків за виконані роботи по об`єктах будівництва, зведення яких здійснюється за рахунок державних коштів, застосовуються примірні форми первинних облікових документів «Акт приймання виконаних будівельних робіт» (примірна форма № КБ-2в) і «Довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати» (примірна форма №КБ-3), які наведено у додатку Т та у додатку У».

При цьому, ціна за Договором становила 17438036, 16 грн. з ПДВ, у тому числі ПДВ 2906339, 36 грн.

Також, в укладеному Договорі передбачено проведення Замовником оплати бюджетних коштів за виконані роботи в безготівковій формі на поточний рахунок ТОВ «МОНТАЖНИКИ» НОМЕР_1 , відкритий в АТ «ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ».

Серед іншого, у відповідності до п. 11.4.4. Договору Замовник здійснює контроль і технічний нагляд за відповідністю якості об`ємів виконаних робіт проектно-кошторисній документації, будівельним нормам і правилам, а матеріалів, виробів і конструкцій - державним стандартам і технічним умовам. При виявленні відхилень Замовник видає Підряднику письмове розпорядження про їх усунення, а при необхідності приймає рішення про припинення робіт.

Після підписання Договору, але не пізніше ніж в день підписання Акту виконаних робіт, тобто в період часу з 20.11.2020 по 28.12.2020, більш точна дата досудовим розслідуванням не встановлена, у директора ТОВ «МОНТАЖНИКИ» ОСОБА_5 виник злочинний умисел, спрямований на привласнення коштів місцевого бюджету міста Одеса з використанням свого службового становища.

Реалізуючи свій злочинний умисел, директор ТОВ «МОНТАЖНИКИ» ОСОБА_5 , в грудні 2020 року, більш точна дата досудовим розслідуванням не встановлена, але не пізніше ніж 28.12.2020, у невстановленому досудовим розслідуванням місці, діючи умисно, з корисливих мотивів, усвідомлюючи суспільно-небезпечний характер своїх діянь, передбачаючи їх суспільно-небезпечні наслідки та бажаючи їх настання, з метою заволодіння грошовими коштами бюджету Одеської міської ради, достовірно знаючи та розуміючи, що роботи на об`єкті будівництва - щодо капітального ремонту з впровадженням енергозберігаючих технологій будівлі дитячого садка №88 по вул. Балківській, 42б. Коригування у Суворовському (Пересипському) районі м. Одеса виконані не в повному обсязі, склав та в подальшому підписав акт № 1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року за формою КБ-2в від 28.12.2020, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати № 1 за грудень 2020 року за формою КБ-3 від 28.12.2020, акт № 2 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року за формою КБ-2в від 28.12.2020, а також довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати № 2 за грудень 2020 року за формою КБ-3 від 28.12.2020, які завірив печаткою Товариства, та у яких умисно зазначив завідомо неправдиві відомості про номенклатуру, обсяги та вартість робіт, що не відповідали фактичним обсягам та вартості виконаних робіт та були завищені на 1389054, 03грн, а саме відомості про:

- заповнення віконних прорізів готовими блоками площею до 3 м? з металопластику в кам`яних стінах житлових і громадських будівлях (одиниця виміру - 100 м?; кількість по Акту 5, 5; кількість по факту 2, 317; завищення 3, 183);

- блоки віконні металопластикові (одиниця виміру - м?; кількість по Акту -384, 48; кількість по факту 66, 18; завищення 318, 3);

- виготовлення секцій огородження головного входу (одиниця виміру т; кількість по Акту 5, 11826; кількість по факту 0; завищення- 5, 11826);

- труби профільні 20х20 (одиниця виміру т; кількість по Акту 3, 2651985; кількість по факту 0; завищення - 3, 2651985);

- труби профільні 100х100 5 мм (одиниця виміру т; кількість по Акту 2, 0167963; кількість по факту 0; завищення - 2, 0167963);

- установлення металевої огорожі з сітчастих панелей без цоколя (одиниця виміру 100 м?; кількість по Акту 0, 72; кількість по факту 0; завищення - 0, 72);

- улаштування покриття з штучної трави (одиниця виміру 100 м?; кількість по Акту 0, 66; кількість по факту 0; завищення - 0, 66).

Продовжуючи реалізацію свого злочинного умислу, ОСОБА_5 скориставшись неналежним виконанням своїх посадових обов`язків представником замовника робіт, підписав у останнього вищевказаний акт приймання виконаних будівельних робіт та організував його надходження разом з довідкою про вартість виконаних робіт до Управління Державної казначейської служби України у м. Одесі Одеської області.

У подальшому, на підставі довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат № 1 за грудень 2020 року (форма КБ-3) від 28.12.2020 та акту № 1 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року від 28.12.2020 (форма КБ-2в), Управління Державної казначейської служби України у м. Одесі Одеської області 29.12.2020 здійснило перерахування 10104233, 56 грн на вказаний вище рахунок ТОВ «МОНТАЖНИКИ».

Також, на підставі довідки про вартість виконаних будівельних робіт та витрат № 2 за грудень 2020 року (форма КБ-3) від 28.12.2020 та акту № 2 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року від 28.12.2020 (форма КБ-2в), Управління Державної казначейської служби України у м.Одесі Одеської області 29.12.2020 здійснило перерахування 5633166, 44 грн на вказаний вище рахунок ТОВ «МОНТАЖНИКИ».

З урахуванням завищення ОСОБА_5 номенклатури, обсягів та вартості робіт у вказаних вище довідках та актах приймання виконаних робіт на суму 1389054, 03грн він зловживаючи службовим становищем, заволодів грошовими коштами бюджету Одеської міської ради на вказану суму, що більше, ніж у шістсот разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, що спричинило відповідний збиток Одеській міській раді, якими у подальшому розпорядився на власний розсуд.

Крім того, ОСОБА_5 будучи службовою особою, директором ТОВ «МОНТАЖНИКИ» у грудні 2020 року, але не пізніше 28.12.2020 (точні дата, час, місце і обставини досудовим розслідуванням не встановлені), з метою приховування своєї протиправної діяльності, направленої на незаконне заволодіння чужим майном бюджетними коштами, відповідно до свого злочинного умислу спланував надавати Замовнику УКБ ОМР завідомо підроблені офіційні первинні облікові будівельні документи (примірні форми КБ-2в та КБ-3), із внесеними до них завищеними обсягами виконаних будівельних робіт та їх вартості, створюючи таким чином перед останнім видимість належного виконання підрядних робіт у передбачені умовами договору терміни.

Акт приймання виконаних будівельних робіт № КБ-2в та довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати № КБ-3 мають статус примірних форм первинних документів з обліку в будівництві, які наведено в додатку Т та додатку У до Національного стандарту «Правила визначення вартості будівництва» ДСТУ Б Д.1.1-1:2013, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05.07.2013 № 293 (далі ДСТУ Б Д.1.1-1:2013). Під будівельними роботами мають на увазі будівельні, монтажні, ремонтно-будівельні, реставраційно-відновлювальні та пусконалагоджувальні роботи.

Відповідно до п. 1.2 ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 цей стандарт носить обов`язковий характер при визначені вартості будівництва об`єктів, що споруджуються за рахунок бюджетних коштів, коштів державних і комунальних підприємств, установ та організацій, а також кредитів, наданих під державні гарантії. Також пп. 6.4.2 ДСТУ Б Д.1.1-1:2013 передбачено, що при визначені вартості виконаних обсягів робіт і проведенні взаєморозрахунків за виконані роботи по об`єктах будівництва, зведення яких здійснюється за рахунок державних коштів, застосовуються примірні форми первинних облікових документів «Акт приймання виконаних будівельних робіт» (примірна форма №КБ-2в) і «Довідка про вартість виконаних будівельних робіт та витрати» (примірна форма №КБ-3), які наведено у додатку Т та у додатку У».

Далі, у грудні 2020 року, але не пізніше 28.12.2020 (точні дата, час, місце і обставини досудовим розслідуванням не встановлені), ОСОБА_5 , реалізуючи злочинний умисел, направлений на протиправне заволодіння грошовими коштами бюджету Одеської міської ради, виготовив первинні облікові документи щодо будівництва із завідомо неправдивими відомостями акти приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ-2в) та довідки про вартість виконаних будівельних робіт (примірної форми КБ-3), включивши до них, зокрема, види та вартість робіт, які фактично підприємством не проводились та витрати на матеріали, які фактично підприємством не використовувались, завищивши обсяги фактично понесених ТОВ «МОНТАЖНИКИ» витрат на суму 1389054, 03грн, а саме про:

- заповнення віконних прорізів готовими блоками площею до 3 м? з металопластику в кам`яних стінах житлових і громадських будівлях (одиниця виміру - 100 м?; кількість по Акту 5, 5; кількість по факту 2, 317; завищення 3, 183);

- блоки віконні металопластикові (одиниця виміру - м?; кількість по Акту -384, 48; кількість по факту 66, 18; завищення 318, 3);

- виготовлення секцій огородження головного входу (одиниця виміру т; кількість по Акту 5, 11826; кількість по факту 0; завищення- 5, 11826);

- труби профільні 20х20 (одиниця виміру т; кількість по Акту 3, 2651985; кількість по факту 0; завищення - 3, 2651985);

- труби профільні 100х100 5 мм (одиниця виміру т; кількість по Акту 2, 0167963; кількість по факту 0; завищення - 2, 0167963);

- установлення металевої огорожі з сітчастих панелей без цоколя (одиниця виміру 100 м?; кількість по Акту 0, 72; кількість по факту 0; завищення - 0, 72);

- улаштування покриття з штучної трави (одиниця виміру 100 м?; кількість по Акту 0, 66; кількість по факту 0; завищення - 0, 66).

Таким чином, до актів примірної форми КБ-2в №2 та №3 від 21.12.2020 приймання виконаних будівельних робіт за листопад 2020 року ОСОБА_5 внесено неправдиві відомості щодо виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів, що призвело до завищення їх обсягів в актах на загальну суму 1389054, 03грн.

У подальшому у цей же період часу, а саме у грудні 2020 року, але не пізніше 28.12.2020 (точні дата, час, місце і обставини досудовим розслідуванням не встановлені) ОСОБА_8 знаходячись у невстановленому місці, обіймаючи посаду директора ТОВ «МОНТАЖНИКИ», зловживаючи своїм службовим становищем, всупереч умовам Договору, умисно, маючи умисел на заволодіння грошовими коштами Одеської міської ради, розпорядником яких було УКБ ОМР, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій і бажаючи настання шкідливих наслідків у вигляді порушення права власності на грошові кошти Одеської міської ради, керуючись корисливим мотивом, завідомо знаючи, що акт форми КБ-2в №1 від 28.12.2020 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року, довідка форми КБ-3 про вартість виконаних будівельних робіт та витрати №1 за грудень 2020 року, акт форми КБ-2в №2 від 28.12.2020 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року, довідка форми КБ-3 про вартість виконаних будівельних робіт та витрати №2 за грудень2020 року містять неправдиві відомості щодо обсягів і вартості виконаних ТОВ«МОНТАЖНИКИ» як Підрядником будівельних робіт і використаних будівельних матеріалів, особисто підписав їх від імені Підрядника і проставив на них відбитки печатки Товариства, тим самим надав їм властивості офіційних документів, після чого передав їх для подальшого підписання представниками УКБ ОМР від імені Замовника, а також організував подання до Управління Державної казначейської служби України у м. Одесі Одеської області з метою перерахування 10104233, 56 грн та 5633166, 44 грн на рахунок ТОВ «МОНТАЖНИКИ».

Таким чином, ОСОБА_5 , будучи службовою особою, у грудні 2020 року, але не пізніше 28.12.2020 (точні дата, час, місце і обставини досудовим розслідуванням не встановлені), склав завідомо неправдиві офіційних документи, а саме акт форми КБ-2в №1 від 28.12.2020 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року, довідка форми КБ-3 про вартість виконаних будівельних робіт та витрати №1 за грудень 2020 року, акт форми КБ-2в №2 від 28.12.2020 приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2020 року, довідка форми КБ-3 про вартість виконаних будівельних робіт та витрати №2 за грудень 2020 року.

26.03.2024 року ОСОБА_5 повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.366 ч.1, 191 ч.5 КК України.

Обґрунтованість висунутої підозри ОСОБА_5 повністю підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами: актом перевірки закупівель Управління капітального будівництва Одеської міської ради від 06.02.2023 № 06-13/03, проведеної Південним офісом Держаудитслужби України; висновком судової будівельно-технічної експертизи від 21.02.2024 року; показаннями свідків у кримінальному провадженні та іншими матеріалами кримінального провадження в їх сукупності.

Прокурор в судому засіданні підтримала клопотання слідчого, просила застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Підозрюваний та його захисник - адвокат ОСОБА_4 в судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання.

Вислухавши думку учасників процесу, вивчивши матеріали справи, приймаючи до уваги, що під час досудового слідства встановлено наявність ризиків, передбачених ст.177 КПК України, а саме того, що підозрюваний ОСОБА_5 може переховуватись від органів досудового розслідування та незаконно впливати на свідків у вказаному кримінальному провадженні, ураховуючи, що він підозрюється у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.366 ч.1, 191 ч.5 КК України, за яке передбачено покарання у виді позбавлення волі, враховуючи особу підозрюваного, який має постійне місце проживання на території м.Одеси, а також зважаючи на те, що особисте зобов`язання є найменш суворим із передбачених у КПК України запобіжних заходів, суд приходить до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 132, 176, 177, 178, 179, 194, 492 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 ГУНП в Одеській області ОСОБА_6 про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні ОСОБА_5 задовольнити.

Застосувати у відношенні ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , підозрюваного у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.366 ч.1, 191 ч.5 КК України, запобіжний захід у вигляді особистого зобов`язання.

Покласти на підозрюваного ОСОБА_5 обов`язки:

- прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою;

- повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання;

- утримуватись від спілкування зі свідками у цьому кримінальному провадженні;

- не відлучатися з міста Одеси без дозволу слідчого, прокурора або суду.

В разі невиконання вищевказаних зобов`язань до підозрюваного, обвинуваченого може бути застосований більш жорстокий запобіжний захід і на нього може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.

Контроль за виконанням особистого зобов`язання здійснює слідчий, а якщо справа перебуває в провадженні суду - прокурор.

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 діб.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118204820
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов`язання у відношенні: ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м.Одеси, громадянина України, працюючого директором ТОВ «Монтажники», з вищою освітою, одруженого, зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, підозрюваного у вчинені кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст.366 ч.1, 191 ч.5 КК України

Судовий реєстр по справі —523/1081/22

Ухвала від 28.03.2024

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 20.03.2024

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Ружицький В. В.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Ружицький В. В.

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 18.07.2023

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 12.06.2023

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні