Ухвала
від 05.04.2024 по справі 157/516/24
КАМІНЬ-КАШИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 157/516/24

Провадження №2/157/235/24

рядок класифікатора 61

У Х В А Л А

іменем України

05 квітня 2024 року місто Камінь-Каширський

Суддя Камінь-Каширського районного суду Волинської області Антонюк О.В., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Прилісненської сільської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами,

встановив:

Позивачка ОСОБА_1 , яка проживає за адресою: АДРЕСА_1 , звернулася у суд з позовом до Прилісненської сільської ради (місцезнаходження: вул. Сойне, 1Б, с. Прилісне, Камінь-Каширський район, Волинська область), ОСОБА_2 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), ОСОБА_3 (місце проживання: АДРЕСА_2 ), ОСОБА_4 (місце проживання: АДРЕСА_3 ), ОСОБА_5 (місце проживання: АДРЕСА_4 ), в якому просить визнати за нею право власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 , у порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою судді від 26 березня 2024 року позовну заяву ОСОБА_1 було залишено без руху, оскільки у заяві не було зазначено повну адресу місця проживання відповідачів ОСОБА_4 та ОСОБА_5 (найменування вулиці (проспекту, бульвару, провулку тощо), номер будинку, квартири/офісу; найменування населеного пункту), відомості щодо реєстраційного номеру облікової картки платника податків за його наявності або номер і серію паспорта відповідачів (якщо такі відомості позивачці відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету відповідачів, а також не надано суду належним чином засвідчених копій позовної заяви та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів.

У встановлений строк позивачка ОСОБА_1 усунула вищезазначені недоліки позовної заяви.

Подана ОСОБА_1 позовна заява віднесена до юрисдикції (підсудності) Камінь-Каширського районного суду Волинської області, за змістом і формою відповідає вимогам, встановленим ст. ст. 175, 177 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) та оплачена судовим збором.

Підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, що передбачені ст. ст. 185, 186 ЦПК України, немає.

Згідно зі ст. 187 ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі, про що постановляє ухвалу з зазначенням у ній дати, часу та місця підготовчого засідання.

За змістом ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється, зокрема, за правилами позовного провадження: загального або спрощеного.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, справи у спорах щодо спадкування не можуть бути розглянуті в порядку спрощеного позовного провадження.

Отже, позовну заяву ОСОБА_1 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами належить прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі, розглядати справу у порядку загального позовного провадження та призначити підготовче засідання.

Статтею 78 ЦПК України передбачено, що обставини справи, які за законом мають бути підтверджені певними засобами доказування, не можуть підтверджуватися іншими засобами доказування.

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про нотаріат» копії документів, що зберігаються у нотаріуса, видаються нотаріусом виключно фізичним та юридичним особам, за дорученням яких або щодо яких вчинялися нотаріальні дії. Довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду у зв`язку з цивільними справами, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

З урахуванням зазначених положень законодавства та з метою об`єктивного розгляду справи вважаю за необхідне витребувати з Маневицької державної нотаріальної контори Волинської області копію спадкової справи ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст. ст. 4, 19, 23, 30, 34, 187-192, 274 ЦПК України, -

постановив:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 до Прилісненської сільської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, та відкрити провадження у цивільній справі.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Прилісненської сільської ради, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про визнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами розглядати у порядку загального позовного провадження і призначити підготовче засідання, яке відбудеться о 14 годині 40 хвилин 02 травня 2024 року.

У судове засідання викликати сторони.

Ухвалу про відкриття провадження надіслати сторонам; відповідачам Прилісненській сільській раді, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 надіслати також копію позовної заяви з копіями доданих до заяви документів та надати їм строк 15 календарних днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі для подання, згідно з вимогами ст. 178 ЦПК України, відзиву на позовну заяву і доказів, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслано (надана) відповідачами одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачам Прилісненській сільській раді, ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Витребувати з Маневицької державної нотаріальної контори Волинської області копію спадкової справи ОСОБА_6 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1

Ухвала набирає законної сили після її підписання і оскарженню окремо від рішення суду не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://km.vl.court.gov.ua/sud0304/gromadyanam/csz/.

Суддя: О.В. Антонюк

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118204913
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами

Судовий реєстр по справі —157/516/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Камінь-Каширський районний суд Волинської області

Антонюк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні