Ухвала
від 04.04.2024 по справі 161/5553/24
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 161/5553/24

Провадження № 6/161/114/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2024 року місто Луцьк

Луцький міськрайонний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Гриня О. М.,

за участю секретаря судового засідання Жежерун Д. А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні подання ВідділуДержавної виконавчоїслужби умісті Луцьку Західногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиціїпро оголошеннярозшуку боржника ОСОБА_1 ,

в с т а н о в и в :

Державний виконавець Відділу Державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Данилевич Л. І. звернулася в суд із поданням про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 .

Своє подання мотивує тим, що на виконанні ВДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває зведене виконавче провадження № 74510424, до складу якого входять: виконавче провадження № 68456999 щодо примусового виконання виконавчого листа Волинського окружного адміністративного суду № 140/9838/21 від 15 листопада 2021 року про стягнення з ОСОБА_1 фінансових санкцій у розмірі 17000 гривень; виконавче провадження № 68405656 щодо примусового виконання судового наказу Господарського суду Волинської області № 903/712/21-1 від 25 листопада 2021 року про стягнення з ФОП ОСОБА_1 боргу у розмірі 23464,33 гривень. Державний виконавець вказує, що звернути стягнення на заробітну плату та інші доходи боржника ОСОБА_1 не виявляється можливим, оскільки відносно нього відсутня інформація про доходи. Згідно з відповіддю Управління Пенсійного фонду України Боржник не перебуває на обліку в органах Пенсійного фонду України. Транспортні засоби за боржником ОСОБА_1 не зареєстровані, що підтверджується відповіддю МВС України. Також установлено, що боржник з часу відкриття виконавчих проваджень державний кордон України не перетинав. З метою перевірки майнового стану боржника державним виконавцем здійснено виїзди на адресу його проживання 11 липня 2023 року та 31 січня 2024 року. Однак, за вказаною у виконавчих документах адресою проживання боржника двері помешкання ніхто не відчинив. Зі слів сусідки боржник за цією адресою не з`являється. На запит державного виконавця Державна міграційна служба повідомила про відсутність відомостей про ОСОБА_1 . Разом з тим, 17 липня 2023 року на рахунку боржника в АТ «Сенс Банк» виявлено кошти у розмірі 4034,66 гривень. Вказана сума коштів списана з рахунку боржника та пропорційно розподілена на погашення боргу та витрати виконавчого провадження. Державним виконавцем було вжито заходів для примусового виконання рішення суду, однак боржник ухиляється від покладених на нього судовими рішеннями зобов`язань, його місце перебування невідоме, а тому державний виконавець просить оголосити розшук боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Від державного виконавця Данилевич Л. І. надійшла заява про розгляд справи без її участі, у вказаній заяві державний виконавець просить подання задовільнити.

У відповідності до вимог ч. 2 ст.247 ЦПК Україниу разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Дослідивши матеріали справи, матеріали виконавчого провадження, суд дійшов висновку, що подання слід задовольнити.

Судом встановлено, що на виконанні ВДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції перебуває зведене виконавче провадження № 74510424, до складу якого входять: виконавче провадження № 68456999 щодо примусового виконання виконавчого листа Волинського окружного адміністративного суду № 140/9838/21 від 15 листопада 2021 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь стягувача ГУ ДПС у Волинській області фінансових санкцій у розмірі 17 000 гривень; виконавче провадження № 68405656 щодо примусового виконання судового наказу Господарського суду Волинської області № 903/712/21-1 від 25 листопада 2021 року про стягнення з ФОП ОСОБА_1 на користь ТзОВ «Баядера Логістик» боргу у розмірі 23 464,33 гривень.

Постановою державного виконавця Першого ВДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Данилевич Л. І. від 31 січня 2022 року відкрито виконавче провадження (ВП № 68405656) з примусового виконання судового наказу Господарського суду Волинської області № 903/712/21-1 від 25 листопада 2021 року про стягнення з ФОП ОСОБА_1 на користь ТзОВ «Баядера Логістик» боргу у розмірі 23 464,33 гривень (а. с. 9-10).

Постановою державного виконавця Першого ВДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Данилевич Л. І. від 02 лютого 2022 року (ВП № 68456999) відкрито виконавче провадження щодо примусового виконання виконавчого листа Волинського окружного адміністративного суду № 140/9838/21 від 15 листопада 2021 року про стягнення з ОСОБА_1 на користь стягувача ГУ ДПС у Волинській області фінансових санкцій у розмірі 17 000 гривень (а. с. 11-12).

Установлено,що державнийвиконавець 11липня 2023року здійснила письмовий виклик боржника, яким зобов`язалаборжника ОСОБА_1 з`явитись 18липня 2023року о10год.00хв.за адресоюВДВС умісті ЛуцькуЗахідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції м.Луцьк,вул.Винниченка,27А.Крім того,державний виконавець26січня 2024року здійснилаписьмовий викликборжника,яким зобов`язалаборжника ОСОБА_1 з`явитись 26січня 2024року об11год.00хв.за адресоюВДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (а. с. 13, 14).

З метою встановлення майнового стану боржника державним виконавцем направлено запити до Міністерства внутрішніх справ України, Державної податкової служби України, Пенсійного фонду України. З отриманих відповідей встановлено, що за боржник ОСОБА_1 доходів не отримує, за ним не зареєстровані транспортні засоби, на обліку в ПФУ не перебуває. Таким чином джерела доходів боржника ОСОБА_1 залишаються невідомими.

На неодноразові виклики державного виконавця боржник не з`являється, жодних дій, направлених на виконання рішення суду, боржник не виконав.

Останнє відоме місце проживання боржника: АДРЕСА_1 . На запит державного виконавця Державна міграційна служба повідомила про відсутність відомостей про ОСОБА_1 .

За адресою, вказаною у виконавчому листі ( АДРЕСА_1 ) боржник відсутній. З метою перевірки майнового стану боржника державним виконавцем здійснено виїзди на адресу його проживання 11 липня 2023 року та 31 січня 2024 року. Однак, за вказаною у виконавчих документах адресою проживання боржника двері помешкання ніхто не відчинив. Зі слів сусідки боржник за цією адресою не з`являється.

Відповідно до ч. 1ст. 36 Закону України «Про виконавче провадження»у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Відповідно до ч. 1 ст.438ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Розшук оголошується відповідно за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (знаходження) боржника чи місцем знаходження його майна, або за місцем проживання (знаходження) стягувача. Розшук громадянина-боржника, дитини та розшук транспортних засобів боржника здійснюють органи внутрішніх справ, а розшук боржника - юридичної особи, а також іншого майна боржника здійснює державна виконавча служба. Постанова про розшук обов`язкова до виконання. Спільним наказом Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства юстиції України від 25 червня 2002 р. № 607/56/5затверджено Інструкцію про порядок взаємодії органів внутрішніх справ України та органів державної виконавчої служби при примусовому виконанні рішень судів та інших органів (посадових осіб).

Підставою для звернення виконавця до суду з поданням про розшук боржника є відсутність відомостей про місце перебування та проживання боржника-фізичної особи. Виконавцем здійснюється перевірка місця проживання боржника, місце реєстрації - якщо вони відрізняються. Про встановлення факту відсутності боржника за місцем реєстрації (проживання) складається акт. Додатково здійснюється перевірка майнового стану, надсилаються запити про встановлення факту працевлаштування та отримання доходів.Отже, на даний час невідоме місце знаходження боржника ОСОБА_1 , який ухиляється від виконання рішення суду.

Відповідно до п. 4.13.1 Інструкції про проведення виконавчих дій, підставами для оголошення розшуку є відсутність в ході виконавчого провадження відомостей про місце проживання боржника.

На думку суду, вжитих державним виконавцем заходів достатньо для висновку про те, що встановлення місця проживання або перебування боржника є неможливим без оголошення його в розшук.

З врахуваннямнаведеного,суд дійшоввисновку,що подання Відділу Державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 підставне та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.247, 353,354,438 ЦПК України, ст. ст.18,36 Закону України «Про виконавче провадження»,

У Х В А Л И В :

Подання задовольнити.

Оголосити розшук ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 , останнє місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 .

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, а у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначениий строк обчислюється з дня складення повного тексту.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Дата складення повного тексту ухвали 05 квітня 2024 року.

Суддя

Луцького міськрайонного суду О. М. Гринь

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118204973
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —161/5553/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Гринь О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні