Ухвала
від 08.04.2024 по справі 164/715/24
МАНЕВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 164/715/24

п/с 2/164/458/2024

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

08 квітня 2024 року Селище Маневичі

Суддя Маневицького районного суду Волинської області Токарська І.С., вивчивши позовну заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Шумри Ірини Вікторівни до Маневицької селищної ради Камінь-Каширського району Волинської області про визнання права власності на спадкове майно, -

В С Т А Н О В И В :

Адвокат Шумра І.В. в інтересах ОСОБА_1 звернулася до суду із вказаним позовом, в якому просила визнати за позивачем, в порядку спадкування за заповітом, право власності на житловий будинок з надвірними будівлями та спорудами в АДРЕСА_1 .

Дослідивши письмові матеріали справи, приходжу наступних висновків.

Згідно з ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Частиною 2 ст. 95 ЦПК України передбачено, що письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Всупереч вказанимвимогам,позивачем недолучено доматеріалів справивисновок Маневицького архітектурно планувального підприємства про відповідність житлового будинку з надвірнимибудівлями таспорудами в АДРЕСА_1 , діючим державним будівельним, санітарним і пожежним нормам або технічний паспорт, виготовлений на вказаний житловий будинок.

Крім того, в матеріалах справи відсутній висновок про вартість об`єкта оцінки житлового будинку з надвірними будівлями та спорудами в АДРЕСА_1 , що унеможливлює визначення ціни позову та суми сплати судового збору.

Відповідно до вимог ч. ч. 1, 2ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог ст.175і177 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Зважаючи на вищевикладене, приходжу висновку про залишення даної позовної заяви без руху з наданням строку для усунення вищезазначених недоліків.

Враховуючивикладене, керуючись ст. ст.175,185 ЦПКУкраїни, -

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву представника позивача ОСОБА_1 адвоката Шумри Ірини Вікторівни до Маневицької селищної ради Камінь-Каширського району Волинської області про визнання права власності на спадкове майно - залишити без руху.

Повідомити позивача про необхідність усунення вищезазначених недоліків заяви протягом строку, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення заяви без руху.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначеністаттями 175і177цього Кодексу, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачу.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя

Маневицького районного суду І.С.Токарська

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118205098
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —164/715/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Маневицький районний суд Волинської області

Токарська І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні