Ухвала
від 08.04.2024 по справі 202/3232/24
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3232/24

Провадження № 1-кс/202/1931/2024

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

08 квітня 2024 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого в ОВС СУГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , яке погоджене з прокурором відділу Дніпропетровської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні № 12023040000000702 від 13.07.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 4 ст. 191 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в ОВС СУГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернулася з погодженим із прокурором клопотанням, в якому просить надати їй, а також слідчим групи слідчих та іншим працівникам Національної поліції, визначених слідчим відповідним дорученням про проведення слідчих (розшукових) дій в порядку ст. ст. 40, 41 Кримінального процесуального кодексу України, тимчасовий доступ до речей і документів, які знаходяться у володінні КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " ( НОМЕР_1 ), місцезнаходження юридичної особи: АДРЕСА_1 , з можливістю вилучення належним чином завірених копій договорів про надання послуг щодо забезпечення харчування підопічних комунального закладу з додатками та додатковими угодами, укладених із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01.01.2022 по 31.12.2022, а також з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2023 по 31.12.2023, та належним чином завірених копій інших документів, які стосуються укладення та виконання умов договору, зокрема: договорів, укладених між вказаними підприємствами, додаткових угод до них, додатків, розрахунок вартості харчування, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначених договорів, документів щодо ходу та результатів виконання зазначених договорів (видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі послуг, касових ордерів (прибуткових та видаткових), рахунків-фактур (інвойсів), бухгалтерських довідок, технічних паспортів, сертифікатів якості, відповідності, інших документів щодо ходу та результатів виконання умов зазначених договорів, тендерної документації, платіжні доручення (квитанції тощо) щодо перерахування коштів за актами виконаних робіт.

Клопотання слідчого обґрунтовано тим, що СУ ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023040000000702 від 13.07.2023 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 4 ст. 191 КК України, за фактом розкрадання та незаконного привласнення коштів бюджету Дніпропетровської області посадовими особами закладів охорони здоров`я із представниками приватних комерційних структур.

У зв`язку з розслідуванням вказаного кримінального провадження виникла необхідність у здійсненні тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ".

В судове засідання слідчий не з`явилася, надала заяву про розгляд клопотання в її відсутність.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України слідчий суддя вважає можливим розглянути клопотання без виклику особи, у володінні якої знаходяться документи, про надання тимчасового доступу до яких просить слідчий у своєму клопотанні.

Дослідивши матеріали клопотання, оцінивши доводи, на які слідчий посилається в своєму клопотанні, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до документів підлягає частковому задоволенню за наступних підстав:

Слідчим суддею встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_4 здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42024040000000023 від 09.01.2024 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченогоч. 4 ст. 191 КК України.

Відповідно до частини першої статті 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

За змістом частини 1 статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною п`ятою статті 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження в своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно з частиною 6 статті 163 КПК Українислідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до частини сьомої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий суддя вважає доведеним, що документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, можуть перебувати у володінні КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, відомості, які містяться у вказаних документах, можуть бути використані як докази, що виправдовує застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження. Водночас тимчасовий доступ до документів має бути наданий лише слідчим, уповноваженим у цьому кримінальному провадженні.

Отже, клопотання слідчого необхідно задовольнити частково.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Зобов`язати КЗ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , надати старшому слідчому СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , іншим слідчим групи слідчих, якими здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023040000000702 від 13.07.2023 року, тимчасовий доступ до документів, а саме можливість ознайомитися з оригіналами та отримати належним чином завірені копії договорів про надання послуг щодо забезпечення харчування підопічних комунального закладу з додатками та додатковими угодами, укладених із ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) за період з 01.01.2022 по 31.12.2022, а також з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) за період з 01.01.2023 по 31.12.2023, а також належним чином завірених копій інших документів, що стосуються укладення та виконання умов договору, зокрема: договорів, укладених між вказаними підприємствами, додаткових угод до них, додатків, розрахунок вартості харчування, специфікацій, платіжних документів, рахунків, довіреностей, службового листування, складеного у зв`язку з укладенням зазначених договорів, документів щодо ходу та результатів виконання зазначених договорів (видаткових накладних, податкових накладних, товарно-транспортних накладних, актів приймання-передачі послуг, касових ордерів (прибуткових та видаткових), рахунків-фактур (інвойсів), бухгалтерських довідок, технічних паспортів, сертифікатів якості, відповідності, інших документів щодо ходу та результатів виконання умов зазначених договорів, тендерної документації, платіжні доручення (квитанції тощо) щодо перерахування коштів за актами виконаних робіт.

Строк дії ухвали слідчого судді до 06 червня 2024 року.

Роз`яснити, що невиконання ухвали слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів може мати наслідки, що передбачені ч. 1 ст. 166 КПК України: суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цьогоКодексуз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118205620
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —202/3232/24

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні