Ухвала
від 09.04.2024 по справі 216/7736/23
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/7736/23

Провадження 2/216/942/24

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без розгляду

09 квітня 2024 року м. Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі головуючого - судді Бутенко М.В.,

за участю: секретаря судового засідання Кравець А.С.

без участі сторін та без застосування технічного запису

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судув м.Кривому Розіцивільну справуза позовноюзаявою ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства "Інжиніронгове-виробниче підприємство "Енергія" про стягнення грошової компенсації за невикористану відпустку, -

В С Т А Н О В И В :

До Центрально-Міського райсуду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області подано позовну заяву ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства "Інжиніронгове-виробниче підприємство "Енергія" про стягнення грошової компенсації за невикористану відпустку.

Провадження у справі відкрито ухвалою судді від 05.12.2023 року.

08.04.2024 року, на електронну адресу суду, представником позивача ОСОБА_2 адвокатом Охримович Л.С., подано заяву про залишення позовної заяви без розгляду у зв`язку із виплатою 14.02.2024 року стороною відповідача на користь позивача грошової компенсаціїза невикористанувідпустку.

У судове засідання учасники справи не з`явились.

Відповідно до положень ч.2ст.247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вивчивши заяву представника позивача, матеріали справи, враховуючи, що розгляд справи по суті не розпочався, суд зважає на наступне.

Згідно з пунктом 5 частиною першоюстатті 257 ЦПК Українисуд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Залишення заяви без розгляду на підставі заяви позивача - це форма закінчення розгляду справи без ухвалення рішення. Зазначена процесуальна дія - це диспозитивне право позивача, передбачене нормамиЦПК України. При цьому суд не перевіряє підстави подання такої заяви. Отже, саме по собі подання заяви про залишення позову без розгляду не є необґрунтованими діями позивача, так як це є його диспозитивним правом, передбаченим нормамиЦПК України, яке не містить обмежень в його реалізації.

Суд, вважає, що позовна заява підлягає залишенню без розгляду.

Керуючись п. 5 ч. 1 ст.257, 258-261 ЦПК України -

У Х В А Л И В:

Цивільну справу № 216/7736/23 за позовною заявою ОСОБА_1 до приватного акціонерного товариства "Інжиніронгове-виробниче підприємство "Енергія" про стягнення грошової компенсації за невикористану відпустку - залишити без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання її суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі в 15-денний строк з дня проголошення ухвали.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду

Суддя: М. В. БУТЕНКО

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118206237
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошової компенсації за невикористану відпустку

Судовий реєстр по справі —216/7736/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

БУТЕНКО М. В.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

БУТЕНКО М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні