Ухвала
від 04.04.2024 по справі 295/4366/24
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/4366/24

Категорія 4

2-н/295/613/24

УХВАЛА

04.04.2024 року м. Житомир

Суддя Богунського районного суду м. Житомира Воробйова Т.А.,

розглянувши заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Житомирська обласна

енергопостачальна компанія» про видачу судового наказу

про стягнення заборгованості за надані послуги з ОСОБА_1 ,

в с т а н о в и в:

Заявник звернувся до суду з заявою про стягнення в порядку наказного провадження заборгованості за надані послуги з ОСОБА_1 .

При вирішенні питання про можливість видати судовий наказ, суддя приходить до наступного висновку.

Статтею 162 ЦПК України, заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з ч.8 ст.28 ЦПК України, позови, що виникають із договорів, у яких зазначено місце виконання або виконувати які через їх особливість можна тільки в певному місці, можуть пред`являтися також за місцем виконання цих договорів.

В силу п. 9 ч. 1 ст. 165 ЦПК України суд відмовляє у видачі судового наказу у разі, якщо заяву подано з порушенням правил підсудності.

У заяві про видачу судового наказу заявник зазначає, та відомостями відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС України в Житомирській області від 28.03.2024 підтверджується, що місце проживання боржника зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , та за зазначеною адресою виконується договір про постачання електричної енергії, що вбачається зі змісту заяви та доданих до неї документів.

Вулиця Дмитра Донцова, за адміністративно-територіальним поділом відноситься до території Корольовського району м. Житомира. Відомостей щодо місця проживання боржника та отримання нею послуг з постачання електричної енергії на території Богунського району м. Житомира, заява не містить.

За таких обставин, оскільки заяву про видачу судового наказу подано до суду з порушенням правил підсудності, суддя дійшов висновку про наявність підстав для відмови у видачі судового наказу за даною заявою.

Керуючись ст.ст. 27, 162, 165, 166 ЦПК України, суддя, -

у х в а л и в:

У видачі судового наказу за заявою Товариства зобмеженою відповідальністю«Житомирська обласнаенергопостачальна компанія» про стягнення заборгованості за надані послуги з ОСОБА_1 відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.А.Воробйова

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118206332
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з ОСОБА_1

Судовий реєстр по справі —295/4366/24

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні