Ухвала
від 09.04.2024 по справі 279/2351/24
КОРОСТЕНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

провадження №1-кс/279/460/24

Справа № 279/2351/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2024 року

Слідчий суддя Коростенського міськрайонного суду Житомирської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання слідчого Коростенського РУП ГУНП в Житомирській області ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024060490000218 від 01.04.2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

31.03.2024 близько 14:46 год. надійшло повідомлення на лінію 102 про те, що до ІНФОРМАЦІЯ_1 привезли ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 із тілесними ушкодженнями у вигляді ЗЧМТ, забій головного мозку, закритий перелом основи черепа, пластинчата субдуральна гематома правої скулової ділянки САК, гірьовматичний розрив правої барабанної перетинки, забій передньої черевної стінки, забій грудної клітки, закритий перелом гілки лобкової кістки зліва без зміщення, які вона отримала внаслідок власної необережності так як впала з електросамокату.

01.04.2024 слідчим відділенням Коростенським РУП ГУНП в Житомирській області внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочате досудове розслідування, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст.128 КК України.

В ході досудового розслідування потерпіла ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 перебувала на лікуванні в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , що передбачає обов`язкове заведення медичної карти стаціонарного хворого, яка має суттєве значення для встановлення обставин, котрі підлягають доказуванню у кримінальному провадженні.

Вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що воно підлягає до задоволення, виходячи з таких підстав.

У відповідності до вимог ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом вилучити їх.

За правилами ч.2 ст.93 КПК України сторона обвинувачення здійснює збирання доказів шляхом проведення слідчих (розшукових) дій, витребування та отримання від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, службових та фізичних осіб речей, документів, відомостей, висновків експертів, висновків ревізій та актів перевірок, проведення інших процесуальних дій, передбачених КПК України.

Так ,ст. 159, п.2 ч.1 ст. 162 КПК України передбачено такий захід забезпечення кримінального провадження, як тимчасовий доступ до документів, які знаходяться в закладах охорони здоров`я, дозвіл на застосування яких надає слідчий суддя суду першої інстанції.

Таким чином, отримавши зазначені документи, досудове слідство зможе встановити правильну кваліфікацію дій осіб, причетних до вчинення кримінального правопорушення, притягнути їх до кримінальної відповідальності, прийняти законне рішення по кримінальному провадженню та прийняти міри по відшкодуванню завданої шкоди, слідчий суддя вважає необхідним клопотання задовольнити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 159- 166 КПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Надати тимчасовий доступ до оригіналу медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка зберігається в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 , з правом вилучення оригіналу.

Відповідно до ст.165 КПК України - "1. Особа, яка зазначена в ухвалі слідчої - судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. 2. Зазначена в ухвалі слідчої- судді особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. 3. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. 4. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Роз`яснити, що згідно ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів. 2. У разі якщо дозвіл на проведення обшуку надано за клопотанням сторони захисту, слідчий суддя, суд доручає забезпечення його проведення слідчому, прокурору або органу внутрішніх справ за місцем проведення слідчих дій. Проведення обшуку здійснюється за участю особи, за клопотанням якої надано дозвіл на його проведення, згідно з положеннями цього Кодексу.

Строк дії ухвали становить два місяці з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя Коростенського

міськрайонного суду

Житомирської області ОСОБА_5

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118206458
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —279/2351/24

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Коростенський міськрайонний суд Житомирської області

Коваленко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні