Ухвала
від 04.04.2024 по справі 352/1215/23
ТИСМЕНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 352/1215/23

Провадження № 2/352/63/24

У Х В А Л А

про призначення експертизи

04 квітня 2024 року м. Івано-Франківськ

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

у складі: головуючого судді Струтинського Р. Р.

з участю секретаря Гребінника В. М.

під час підготовчого засідання за правилами загального позовного провадження в залі суду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник- адвокат Мушинський Віктор Тадеушович до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа: Тисменицька міська рада Івано-Франківської області, про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, житловим будинком, зобов`язання вчинення дій та стягнення моральної шкоди,

у с т а н о в и в :

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Мушинський В. Т. звернувся в суд з позовом до відповідачів про усунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, житловим будинком, зобов`язання вчинення дій та стягнення моральної шкоди.

Ухвалою суду від 06.06.2023 у даній справі призначено підготовче засідання у рамках її розгляду за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 15.11.2023 закрито підготовче провадження у справі та призначено до судового розгляду по суті.

Ухвалою суду від 11.03.2024 повернуто до стадії підготовчого провадження.

Ухвалою суду від 25.03.2024 провадження у справі зупинено у зв`язку з призначенням судової експертизи якості води на мікробіологічне дослідження.

Ухвалою суду від 04.04.2024 провадження у справі поновлено.

01.04.2024 представник позивача подав письмове клопотання про призначення в даній справі комплексної будівельно-технічної та земельно-технічної експертизи, яку доручити судовому експерту Пілянському І. С.

Представник відповідачів у поданій суду заяві не заперечував щодо задоволення даного клопотання.

Суд приходить до висновку про обґрунтованість заявленого клопотання та доцільність призначення у даній справі комплексної будівельно-технічної та земельно-технічної експертизи, виходячи з наступного.

У відповідності з вимогами ч.1ст.103ЦПК Українисуд призначаєекспертизу усправі засукупності такихумов:1)для з`ясуванняобставин,що маютьзначення длясправи,необхідні спеціальнізнання усфері іншій,ніж право,без якихвстановити відповідніобставини неможливо;2)сторонами (стороною)не наданівідповідні висновкиекспертів ізцих самихпитань абовисновки експертіввикликають сумнівищодо їхправильності.

Згідно ч.4 ст.103 ЦПК України питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом.

За таких обставин слід призначити у даній справі комплексну будівельно-технічну та земельно-технічну експертизу, проведення якої слід доручити судовому експерту Пілянському І. С.

На підставі наведеного, керуючись ст. 103, 104, 260-261 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Призначити у даній справі комплексну будівельно-технічну та земельно-технічну експертизу, на вирішення якої поставити наступне запитання:

1.Чи відповідає вимогам державних будівельних норм (ДБН) місце знаходження господарської будівлі (сараї) для худоби, інших тварин і птахів, та вигрібна яма (гноївка), що розташовані за адресою: АДРЕСА_1 ?

Проведення експертизи доручити експерту Пілянському Ігорю Степановичу (м. Калуш, Бульвар Незалежності, 6/201 Івано-Франківської області), попередивши його про кримінальну відповідальність за ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладеного на нього обов`язку.

Витрати, пов`язані з проведенням експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 , жителя АДРЕСА_1 .

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Руслан СТРУТИНСЬКИЙ

Повна ухвала складена 09.04.2024.

Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118206784
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод в користуванні земельною ділянкою, житловим будинком, зобов`язання вчинення дій та стягнення моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —352/1215/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

СТРУТИНСЬКИЙ Р. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні