Ухвала
від 09.04.2024 по справі 354/714/24
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/714/24

Провадження № 2/354/294/24

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

09 квітня 2024 року м.Яремче

Суддя Яремчанського міського суду Івано-Франківської області Ваврійчук Т.Л., ознайомившись із матеріалами позовної заяви керівника Надвірнянської окружної прокуратури Івано-Франківської області (78405, майдан Шевченка, 39 м.Надвірна Надвірнський район Івано-Франківська область) в інтересах держави в особі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (03035, м.Київ, вул.Митрополита Василя Липківського, 35), Івано-Франківської обласної державної адміністрації (76015, вул.М.Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ Івано-Франківська область) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Карпатського національного природного парку (78500, м.Яремче, вул.Василя Стуса, 6, Надвірнянський район Івано-Франківська область) про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом повернення її з чужого незаконного володіння у державну власність, скасування державної реєстрації земельної ділянки, -

в с т а н о в и в:

Судом встановлено, що подана позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175,176,177 ЦПК України.

Справа підлягає розгляду за правилами цивільного судочинства та відповідно до положень ст.30 ЦПК України підсудна Яремчанському міському суду Івано-Франківської області.

Підстав, передбаченихст. 185 ЦПК України, для повернення позовної заяви, а також для відмови у відкритті провадження у справі згідност.186 ЦПК України, не вбачається.

За таких обставин, слід відкрити провадження у цивільній справі та розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Частиною третьою ст.53 ЦПК України передбачено, що у разі якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до ч.3 ст.187 ЦПК України якщо при відкритті провадження у справі було вирішено питання про залучення третіх осіб, позивач не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити таким третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання або до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

З врахуванням викладеного, виходячи зі змісту заявлених позовних вимог, суд приходить до висновку про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Ворохтянську селищну раду Надвірнянського району Івано-Франківської області, оскільки рішення у вказаній справі може вплинути на її права та обов`язки.

Керуючись ст.ст.175,177,187 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом керівника Надвірнянської окружної прокуратури Івано-Франківської області в інтересах держави в особі Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України (03035, м.Київ, вул.Митрополита Василя Липківського, 35), Івано-Франківської обласної державної адміністрації (76015, вул.М.Грушевського, 21, м.Івано-Франківськ Івано-Франківська область) до ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Карпатського національного природного парку (78500, м.Яремче, вул.Василя Стуса, 6, Надвірнянський район Івано-Франківська область) про усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом повернення її з чужого незаконного володіння у державну власність, скасування державної реєстрації земельної ділянки.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання на 02травня 2024року о09 год.00хв. в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області (вул.Довбуша, 32, м.Яремче, Івано-Франківської області), в яке викликати учасників справи.

Залучити до участі у вказаній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Ворохтянську селищну раду Надвірнянського району Івано-Франківської області(78595, вул. Д. Галицького, 41 смт. Ворохта Надвірнянський район Івано-Франківська область).

Зобов`язати прокурора направити залученій третій особі копію позовної заяви із доданими до неї документами та подати відповідні докази суду.

Відповідач має право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідач зобов`язаний в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, вправі подати пояснення щодо позову протягом 15 календарних днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі, а пояснення щодо відзиву на позов- в п`ятиденний строк з дня отримання відзиву. Пояснення третьої особи щодо позову або відзиву повинні відповідати вимогам, встановленим ст.181 ЦПК України. Копія пояснень третьої особи та доданих до них документів повинна бути надіслана третьою особою іншим учасникам справи одночасно з надсиланням пояснень щодо позову чи відзиву до суду.

Копіюухвали надіслатиучасникам справи. Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: Т. Л. Ваврійчук

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118206804
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у користуванні земельною ділянкою шляхом повернення її з чужого незаконного володіння у державну власність, скасування державної реєстрації земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —354/714/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Ваврійчук Т. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні