Ухвала
від 09.04.2024 по справі 366/1223/22
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 366/1223/22

Провадження № 2/366/21/24

У Х В А Л А

Іменем України

09 квітня 2024 року смт Іванків

Суддя Іванківського районного суду Київської області Гончарук О.П., розглянувши клопотання

керівника Вишгородської окружної прокуратури Київської області, М. Василенка про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом керівника Вишгородської окружної прокуратури Київської області, в інтересах держави в особі Іванківської селищної ради Вишгородського району Київської області до Вишгородської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: ОСОБА_2 про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Іванківського районного суду Київської області перебуває цивільна справа № 366/1223/22 за позовом керівника Вишгородської окружної прокуратури Київської області, в інтересах держави в особі Іванківської селищної ради Вишгородського району Київської області до Вишгородської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , третя особа, що не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: ОСОБА_2 про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою.

29.03.2024 до суду надійшло клопотання позивача про участь у судових засіданнях у справі № 366/1223/22 у режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду.

Відповідно до ч.ч. 1, 2, 3 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в такому режимі, для забезпечення оперативності судового розгляду зазначеної цивільної справи, суд вважає за можливе клопотання позивача задовольнити та провести судове засідання 17.04.2024 о 10 год. 00 хв., а також наступні судові засідання у справі № 366/1223/22 в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням з використанням позивачем власних технічних засобів та програмного забезпечення vkz.court.gov.ua.

На підставі викладеного, керуючись ст. 212 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача про участь у судових засіданнях у режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду у цивільній справі № 366/1223/22, задовольнити.

Провести 17квітня 2024року о10год.00хв. судове засідання, а такожнаступні судовізасідання у цивільній справі № 366/1223/22 у режимі відеоконференції за участі позивача з використанням власних технічних засобів та програмного забезпечення vkz.court.gov.ua.

Попередити учасників справи, що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку, тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Попередити учасників судового процесу, що технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: О.П. Гончарук

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118207150
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у здійсненні права користування та розпорядження земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —366/1223/22

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

Ухвала від 30.09.2022

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні