Ухвала
від 09.04.2024 по справі 551/436/24
ШИШАЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 551/436/24

У Х В А Л А

про прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

09 квітня 2024 року

селище Шишаки

Суддя Шишацького районного суду Полтавської області Вергун Н.В., перевіривши матеріали заяви ОСОБА_1 ( зареєстроване та фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа, - Шишацька селищна рада Миргородського району Полтавської області ( адреса місця знаходження: 38000, Полтавська область, Миргородський район, сел. Шишаки, вул. Соборності, 2 ) про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу, -

в с т а н о в и в:

08 квітня 2024 року ОСОБА_1 звернулася до суду з заявою про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю з ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , без реєстрації шлюбу, що має значення для реалізації нею спадкових прав.

На підтвердження своїх вимог ОСОБА_1 просила викликати у судове засідання в якості свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , мешканців с. Жоржівка Миргородського району Полтавської області.

Подана заява відповідає вимогам статей 175, 315, 318 ЦПК України та підсудна Шишацькому районному суду Полтавської області за місцем проживання заявника.

Підстав для повернення її заявнику чи залишення без руху не вбачається, відтак наявні всі підстави для прийняття заяви до розгляду та відкриття провадження у справі.

Заявлене заявником клопотання про виклик свідків відповідає вимогам ст.91 ЦПК України, тому підлягає задоволенню.

З огляду на предмет спору, керуючись принципом пропорційності, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті, її розгляд має бути проведений у порядку окремого провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 3, 19, 258, 260, 261, ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 ( зареєстроване та фактичне місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа, - Шишацька селищна рада Миргородського району Полтавської області ( адреса місця знаходження: 38000, Полтавська область, Миргородський район, сел. Шишаки, вул. Соборності, 2 ) про встановлення факту спільного проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу, - прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Розгляд справи призначити у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Шишаки Миргородського району Полтавської області ( адреса місця знаходження: Полтавська область, Миргородський район, сел. Шишаки, вул. Соборності, 6 ) о 09 год. 00 хв. 07 травня 2024 року.

Про місце, дату та час проведення судового засідання повідомити учасників справи.

Клопотання заявника ОСОБА_5 про виклик свідків задовольнити.

Викликати в судове засідання для допиту в якості свідків:

- ОСОБА_3 , мешканця АДРЕСА_2 ;

- ОСОБА_4 , мешканку АДРЕСА_2 .

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиві показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Запропонувати заінтересованій особі протягом п`ятнадцяти днів з моменту одержання цієї ухвали подати до суду письмовий відзив на заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

До відзиву заінтересованою особою мають бути додані докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані заявником, а також документи, що підтверджують надіслання /надання/ відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана /надана/ одночасно з надісланням /наданням/ відзиву до суду.

Роз`яснити заінтересованій особі, що в разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена судом за наявними матеріалами.

Запропонувати заявнику протягом трьох днів з моменту отримання відзиву заінтересованої особи надати суду відповідь на відзив, яка повинна відповідати вимогам ст.178 ЦПК України.

Запропонувати заінтересованій особі протягом трьох днів, з моменту отримання відповіді на відзив, але не пізніше до початку першого судового засідання, надати заперечення на відповідь на відзив, які повинні відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Роз`яснити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію щодо справи, яка розглядається, на офіційному веб порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб адресою сторінки суду: http://court.gov.ua/sud1631/.

Копію ухвали невідкладно надіслати сторонам для відому.

Ухвала суду в частині відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності може бути оскаржена через Шишацький районний суд Полтавської області до Полтавського апеляційного суду, шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення копії ухвали.

В іншій частині ухвала суду є остаточною та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208114
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту спільного проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без реєстрації шлюбу

Судовий реєстр по справі —551/436/24

Рішення від 07.05.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Шишацький районний суд Полтавської області

Кулик Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні