Ухвала
від 09.04.2024 по справі 566/384/24
МЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа №566/384/24

провадження №2/566/214/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та

відкриття провадження у справі

08 квітня 2024 року селище Млинів Рівненської області

Млинівський районний суд Рівненської області

Суддя Млинівського районного суду Рівненської області Лободзінський А.С., перевіривши на предмет дотримання вимог ст.ст. 28, 175, 177 ЦПК України позовну заяву ОСОБА_1 , зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ; до Державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу», юридична адреса: вул.. Ямська, 32 м. Київ, 03038, про стягнення заробітної плати , -

В С Т А Н О В И В :

Дана позовна заява підсудна Млинівському районному суду Рівненської області.

Підстав для повернення позовної заяви позивачу, залишення її без руху чи відмови у відкритті провадження немає.

Відповідно до ч. 4 ст. 19 ЦПК України, спрощене позовне провадження - це провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Також, встановлено, що для повного і об`єктивного розгляду справи існує необхідність витребування від Державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» інформації про усі суми, що нараховані та виплачені працівникові ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , при звільненні 07.07.2021 за період роботи на посаді виконуючого обов`язки директора Волинської філії ДП Центр сертифікації та експертизи насіння садивного матеріалу» у період з 22.12.2020 по 07.07.2021, а також за період роботи на посаді менеджера регіонального виробничого відділу ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» з 01.10.2021 по 30.12.2022, із зазначенням окремо кожного виду виплати (основна та додаткова заробітна плата, заохочувальні та компенсаційні виплати, відпускні, вихідна допомога, інші виплати), на які він мав право згідно з умовами трудового договору відповідно до законодавства на момент його звільнення, для дослідження в судовому засіданні.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. ч.5 ст.128, 187, 278, 279 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі №566/384/24 за позовом ОСОБА_1 до Державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» про стягнення заробітної плати.

Розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження з викликом позивача і відповідача, о 10 годині 45 хвилин 29 квітня 2024 року у приміщенні Млинівського районного суду Рівненської області за адресою: вул. С. Бандери,7 смт. Млинів Рівненської області, 35100.

Повідомити сторони, що розгляд справи здійснюватиметься з їх викликом о 10 годині 45 хвилин 29 квітня 2024 року.

Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів, від дня вручення йому цієї ухвали, протягом якого він має право подати до суду відзив на позов.

Роз`яснити відповідачу, що він має право, разом з поданням відзиву на позов, подати клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін в загальному позовному провадженні.

Роз`яснити відповідачу, що якщо він подає відзив на позов, то він повинен одразу подати докази, що його підтверджують. Якщо доказ не може бути поданий, відповідач повинен зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано разом з відзивом; докази, які підтверджують, що відповідач здійснила всі залежні від нього дії, спрямовані на отримання доказу.

Роз`яснити відповідачу, що копію відзиву на позов та копії всіх доданих до відзиву доказів, що подаються до суду, він зобов`язаний заздалегідь надіслати або надати позивачу, а суду, разом із відзивом на позов та доданими до нього доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відзиву, з копіями доказів, позивачу.

Роз`яснити відповідачу, що суд не бере до уваги докази, що подані відповідачем до суду, у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій позивачу, крім випадку, якщо такі докази є у позивача або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі або є публічно доступними.

Роз`яснити позивачу, що у випадку отримання ним відзиву на позов, він має право не пізніше п`ятнадцяти днів з дня його отримання подати до суду клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін в загальному позовному провадженні.

Роз`яснити позивачу та відповідачу, що у разі не надання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу строк у п`ятнадцять днів, з дня отримання ним відзиву на позов, протягом якого він має право подати до суду відповідь на відзив та докази, що його підтверджують.

Роз`яснити позивачу, що у випадку подання ним відповіді на відзив, до подання її до суду, він зобов`язаний заздалегідь направити відповідачу копію відповіді на відзив та копії всіх доказів, що до неї додаються, а суду, разом із відповіддю на відзив та доданими до неї доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії відповіді, з копіями доказів, відповідачу.

Встановити відповідачу строк у п`ятнадцять днів, з дня отримання ним відповіді на відзив, протягом якого він має право подати до суду заперечення на відповідь та докази, що їх підтверджують.

Роз`яснити відповідачу, що у випадку подання ним заперечення на відповідь, до подання їх до суду, він зобов`язаний заздалегідь направити позивачу копію заперечень та копії всіх доказів, що до них додаються, а суду, разом із запереченням на відповідь та доданими до них доказами, документи, що підтверджують надіслання (надання) копії заперечень, з копіями доказів, позивачу.

Повідомити позивача про постановлення ухвали шляхом надіслання на його поштову адресу копії цієї ухвали.

Повідомити відповідача про ухвалу шляхом надіслання на його поштову адресу копії цієї ухвали, а також копію позовної заяви, з копіями доданих до неї документів.

Витребувати у строк до 28 квітня 2024 року від Державного підприємства «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» інформації про усі суми, що нараховані та виплачені працівникові ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , при звільненні 07.07.2021 за період роботи на посаді виконуючого обов`язки директора Волинської філії ДП Центр сертифікації та експертизи насіння садивного матеріалу» у період з 22.12.2020 по 07.07.2021, а також за період роботи на посаді менеджера регіонального виробничого відділу ДП «Центр сертифікації та експертизи насіння і садивного матеріалу» з 01.10.2021 по 30.12.2022, із зазначенням окремо кожного виду виплати (основна та додаткова заробітна плата, заохочувальні та компенсаційні виплати, відпускні, вихідна допомога, інші виплати), на які він мав право згідно з умовами трудового договору відповідно до законодавства на момент його звільнення, для дослідження в судовому засіданні.

Ухвала оскаржуєтьсяв частиніпорушення правилпідсудності, в іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208216
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати

Судовий реєстр по справі —566/384/24

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Млинівський районний суд Рівненської області

Лободзінський А. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні