Ухвала
від 08.04.2024 по справі 569/5945/24
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/5945/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м.Рівне

Рівненський міський суд Рівненської області в особі головуючого судді Гордійчук І.О., розглянувши позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Рівнетеплоенерго» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання,-

ВСТАНОВИВ:

Представник ТзОВ «Рівнетеплоенерго» звернулося до суду з позовом про стягнення з ОСОБА_1 на користь товариства 53283,95 грн заборгованості за наданя послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання.

До відкриття провадження по справі, а саме, 08.04.2024 року до суду надійшла заява представникапозивача, в якій він просить повернути позовну заяву та повернути сплачений судовий збір.

Як передбачено п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК Українизаява повертається у випадках, колидо постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Враховуючи ту обставину, що на день подання заяви провадження у справі не було відкрите, суд вважає, що позовну заяву слід повернути позивачеві на підставі п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України.

Згідно з п. 2 ч. 1ст. 7 Закону України «Про судовий збір»сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі повернення заяви або скарги.

Беручи до уваги вищезазначене, суд приходить до висновку про можливість задоволення заяви позивача про повернення судового збору.

Повернення сплаченої суми судового збору здійснюється в порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади із забезпечення реалізації державної фінансової політики.

Роз`яснити заявнику, що повернення судового збору проводиться фінансовим органом за особистою заявою про повернення судового збору із зазначенням реквізитів рахунку отримувача коштів, оригіналом платіжного доручення, що підтверджує сплату судового збору до бюджету.

На підставі викладеного, керуючись ч. 9 ст.10, п. 3 ч. 4 ст.185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Рівнетеплоенерго» до ОСОБА_1 , про стягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання -повернути позивачу.

ПовернутиТовариству з обмеженою відповідальністю «Рівнетеплоенерго», сплачену суму судового збору у розмірі 3028 грн. (три тисячі двадцять вісім) грн. 00 коп., яка сплачена на р/р НОМЕР_1 , МФО отримувача 899998, код отримувача 38012494 на підставі платіжної інструкції №16042 від 14.02.2024.

Залишити в матеріалах справи копію квитанції, оригінал повернути позивачу.

Роз`яснити заявнику, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Рівненського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя І.О.Гордійчук

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208258
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за надані послуги з централізованого опалення та гарячого водопостачання

Судовий реєстр по справі —569/5945/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Гордійчук І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні