Ухвала
від 08.04.2024 по справі 570/1479/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/1479/24

Номер провадження 2-о/570/98/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

08 квітня 2024 року м.Рівне

Рівненський районний суд Рівненської області в особі судді Гладишевої Х.В., перевіривши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Олександрійська сільська рада Рівненського району Рівненської області про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна, -

в с т а н о в и в :

28 березня 2024 року до Рівненського районного суду Рівненської області звернувся ОСОБА_1 із заявою про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Заява підсудна Рівненському районному суду Рівненської області, подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175 і 177 ЦПК України.

Враховуючи, що підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, суд вважає за необхідне прийняти вищевказану заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справа підлягає розгляду в порядку окремого провадження судом у складі одного судді і двох присяжних (ч.4 ст.293 ЦПК України).

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.187 ЦПК України, суд призначає заяву до судового розгляду.

Згідно ч.5 ст.293 ЦПК України, у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа.

Судом встановлено, що заяви про визнання особи недієздатною та призначення опікуна долучено ордер, відповідно до якого правову допомогу особі, яку заявник просить визнати недієздатним, а саме ОСОБА_2 буде надавати адвокат Кожуховська З.В.

За змістом ч.1 ст.299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Керуючись ст.ст.187 ЦПК України, суд -

п о с т а н о в и в :

Прийняти до розгляду заяву та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Олександрійська сільська рада Рівненського району Рівненської області

(місцезнаходження: вул. Свято-Преображенська, 66, с. Олександрія Рівненського району Рівненської області) про визнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна.

Справу розглядати судом у складі одного судді і двох присяжних.

Запропонувати заінтересованій особі до 30 квітня 2024 року надати Рівненському районному суду Рівненської області (вул. С.Петлюри, 10, м.Рівне) пояснення щодо заяви про визнання особи недієздатною та призначення опікуна.

Призначити судовезасідання уцивільній справіза заявоюОСОБА_1 , заінтересована особа: Олександрійська сільська рада Рівненського району Рівненської області про визнання особи недієздатною та призначення опікуна на 01 травня 2024 року о 10:00 год. у приміщенні Рівненського районного суду Рівненської області (вул. С.Петлюри, 10, м.Рівне).

Копію ухвали направити учасникам справи, представнику ОСОБА_2 , а заінтересованій особі направити також копію заяви та додані до неї документи.

Викликати у судове засідання заявника та заінтересовану особу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Гладишева Х.В.

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208289
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —570/1479/24

Ухвала від 01.05.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Гладишева Х.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні