Ухвала
від 09.04.2024 по справі 613/461/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/461/24 Провадження № 2/613/361/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

09 квітня 2024 року м. Богодухів

Суддя Богодухівського районного суду Харківської області Уварова Ю.В., розглянувши позовну заяву Органу опіки та піклування Богодухівської міської ради Харківської області, розташованої за адресою: Харківська область, м. Богодухів, площа Соборності, 2, до ОСОБА_1 , зареєстрованої за адресою: АДРЕСА_1 , про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

Орган опіки та піклування Богодухівської міської ради, що діє в інтересах малолітньої ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , звернувся до суду з позовом, у якому просить позбавити батьківських прав ОСОБА_1 по відношенню до її малолітньої доньки ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та стягнути з відповідача на користь особи, на утриманні якої буде перебувати дитина, аліменти у розмірі 1600, 00 грн. щомісячно, але не менше ніж 50 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку з індексацією відповідно до чинного законодавства, починаючи з дня подачі позову до суду до досягнення дитиною повноліття.

Свої вимоги мотивує тим, що Службою у справах дітей Богодухівської міської ради в процесі збору, узагальнення та аналізу інформації про умови виховання малолітньої дитини - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , отримано докази щодо свідомого нехтування ОСОБА_1 обов`язками по вихованню доньки.

З 25.08.2023 малолітня дитина перебуває на обліку у Службі у справах дітей Богодухівської міської ради як така, яка перебуває у складних життєвих обставинах у зв`язку із ухиленням матері від виконання свої обов`язків із виховання дитини.

Розпорядженням Богодухівського міського голови малолітня дитина тимчасово влаштована в сім`ю патронатного вихователя ОСОБА_3 до прийняття рішення про влаштування дитини до сімейних форм виховання.

Мати дитини з часу влаштування доньки до сім`ї патронатного вихователя та по теперішній час ухиляється від виконання своїх батьківських обов`язків. Причиною такого ставлення ОСОБА_1 є небажання обтяжувати себе проблемами виховання та утримання дитини. За весь цей період мати дитини жодного разу не зверталась до Служби у справах дітей про встановлення їй графіку участі у вихованні та спілкуванні з донькою, не виявила бажання побачити дитину чи повернути її в свою сім`ю, не виявляла бажання турбуватися про її фізичний та духовний розвиток, не надавала коштів на її утримання, не цікавилася успіхами у навчанні та станом здоров`я Софії, отже є підстави для позбавлення батьківських прав ОСОБА_1 .

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, є підсудною та підвідомчою Богодухівському районному суду Харківської області. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження - відсутні.

Відповідно до п 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, в порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті справи у спорах, зокрема , що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів, збільшення їх розміру, оплату додаткових витрат на дитину, стягнення неустойки (пені) за прострочення сплати аліментів, індексацію аліментів, зміну способу їх стягнення, розірвання шлюбу та поділ майна подружжя.

За вказаних обставин, суд приходить до висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Заяв чи клопотань, які розглядаються без виклику сторін суду не надходило.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175-180, 187 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Позовну заяву Органу опіки та піклування Богодухівської міської ради Харківської області про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини - прийняти до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовом Органу опіки та піклування Богодухівської міської ради Харківської області до ОСОБА_1 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини.

Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження.

Призначити у справі підготовче засідання на 30квітня 2024 року,10.00год. в залі судових засідань Богодухівського районного суду Харківської області за адресою: Харківська область, м. Богодухів, пл. Незалежності, 17.

Направити відповідачу копію позовної заяви з копіями доданих документів та запропонувати подати у строк до 30квітня 2024 року письмовий відзив на позов, який має відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та додані до нього документи одночасно надсилаються учасникам судового процесу разом з надісланням відзиву до суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити сторонам по справі.

Інформація щодо розгляду справи може бути отримана учасниками судового процесу на офіційному веб. порталі: http://court.gov.ua/sud2004/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208332
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —613/461/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Уварова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні