Ухвала
від 08.04.2024 по справі 629/1140/24
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 629/1140/24

н/п 2/953/2083/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у цивільній справі

"08" квітня 2024 р. м.Харків

Суддя Київського районного суду м. Харкова Демченко С. В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Лозівської міської ради Харківської області про позбавлення батьківських прав,

позивач ОСОБА_3 , місце проживання (перебування): АДРЕСА_1 ;

відповідач ОСОБА_2 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_2 ;

третя особа - Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, місцезнаходження: Харківська область, м. Лозова, вул. Лозовського, буд. 10А;

третя особа - орган опіки та піклування виконавчого комітету Лозівської міської ради Харківської області, місцезнаходження: Харківська область, м. Лозова, вул. Ярослава Мудрого, буд. 1,

у с т а н о в и в:

23 лютого 2024 року ОСОБА_1 звернулася до Лозівського міськрайонного суду Харківської області з позовною заявою до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Лозівської міської ради Харківської області, в якій просить позбавити відповідача батьківських прав щодо малолітньої дитини ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внести зміни до актового запису про народження № 660, складеного Київським відділом державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції від 04 серпня 2015 року, а також стягнути з відповідача на її користь судові витрати.

26 лютого 2024 року Лозівським міськрайонним судом Харківської області з Єдиного державного демографічного реєстру отримана інформація про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання відповідача.

Ухвалою Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 26 лютого 2024 року справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Лозівської міської ради Харківської області про позбавлення батьківських прав передано на розгляд до Київського районного суду м. Харкова за підсудністю.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 29 березня 2024 року вищевказану цивільну справу передано в провадження суді Київського районного суду м. Харкова Демченко С. В.

Подана до суду 23 лютого 2024 року позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підсудна Київському районному суду м. Харкова.

Підстав для повернення чи передачі за підсудністю, відмови у відкритті провадження при відкритті провадження судом не встановлено.

Враховуючи, що позовні вимоги не містять очевидних ознак малозначної справи, які передбачені ч. 6 ст. 19 ЦПК України, не виникають з трудових правовідносин, а також враховуючи обраний позивачем спосіб захисту, підстав для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, передбачених ст. 274 ЦПК України, судом не встановлено. Виходячи з вищезазначеного суд приходить до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 184-187 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Лозівської міської ради Харківської області про позбавлення батьківських прав.

Розгляд справи здійснювати у порядку загального позовного провадження.

Призначити проведення підготовчого засідання на 08 травня 2024 року о 09 годині 00 хвилин.

У підготовче засідання викликати сторони.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позов, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud2018 на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя С.В. Демченко

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208577
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав, позивач ОСОБА_3 , місце проживання (перебування): АДРЕСА_1 ; відповідач ОСОБА_2 , зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування): АДРЕСА_2 ;

Судовий реєстр по справі —629/1140/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

МИЦИК С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні