Ухвала
від 09.04.2024 по справі 627/66/24
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 627/66/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

09 квітня 2024 року с-ще Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області у складі

головуючої Вовк Л. В.

з участю секретаря судового засідання Тішакіної Л.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в с-щіКраснокутськ Харківської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області про встановлення факту проживання зі спадкодавцем, встановлення факту прийняття спадщини за законом та визнання права власності в порядку спадкування, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: державний нотаріус Богодухівської державної нотаріальної контори Харківської області Руденко Вікторія Олександрівна,

у с т а н о в и в :

У січні 2024 року позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області про встановлення факту проживання зі спадкодавцем, встановлення факту прийняття спадщини за законом та визнання права власності в порядку спадкування, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: державний нотаріус Богодухівської державної нотаріальної контори Харківської області Руденко В.О., в якому просить встановити факт проживання ОСОБА_1 зі спадкодавцем ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , та ОСОБА_3 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ; встановити факт прийняття спадщини за законом ОСОБА_1 після померлого ОСОБА_2 та померлої ОСОБА_3 ; визнати за ОСОБА_1 , в порядку спадкування за законом, після батька ОСОБА_2 , право приватної власності на частину житлового будинку з господарськими будівлями по АДРЕСА_1 ; визнати за ОСОБА_1 , в порядку спадкування за законом, після матері ОСОБА_3 , право приватної власності на частини житлового будинку з господарськими будівлями по АДРЕСА_1 та земельну ділянку площею 2,000 га для ведення особистого селянського господарства, що знаходиться на території с.Костянтинівка Богодухівського району Харківської області.

Ухвалою суддівід 29.01.2024справу призначенодо розглядуза правиламизагального позовногопровадження тапризначено підготовчесудове засідання.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності, позов підтримав, просив закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

Представник відповідача у відкрите судове засідання не з`явився, подав заяву про розгляд справи за його відсутності, проти позову не заперечував .

Третя особа, державний нотаріус Богодухівської державної нотаріальної контори Харківської області Руденко В.О., до суду не з`явилася, про причини неявки не повідомила, про дату, час та місце розгляду справи була повідомлена належним чином.

У зв`язку з неявкою в судове засідання усіх учасників справи, відповідно до положень ч. 2ст. 247 ЦПК України, суд розглянув цивільну справу без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов наступних висновків.

В порядку підготовчого провадження судом були вивчені матеріали справи, з`ясовані всі фактичні обставини справи, які підлягають з`ясуванню під час судового розгляду, витребуванні докази.

В справі ,в порядуст. 198 ЦПК України, проведено підготовче засідання, за наслідками якого судом з`ясовані та вирішені усі питання , передбачені ч. 2ст. 197 ЦПК України, виконані усі завдання підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 2ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

В підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, клопотань про залучення до участі у справі відповідачів, третіх осіб та інших клопотань до суду не надійшло. Підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

В зв`язку з викладеним суд вважає можливим закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду.

Керуючись ст. 84,196 - 200,259,260 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Закрити підготовче провадження по справі за позовомОСОБА_1 до Краснокутської селищної ради Богодухівського району Харківської області про встановлення факту проживання зі спадкодавцем, встановлення факту прийняття спадщини за законом та визнання права власності в порядку спадкування, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: державний нотаріус Богодухівської державної нотаріальної контори Харківської області Руденко Вікторія Олександрівна.

Призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні 30.04.2024 , о 09 год 00 хв, в приміщенні суду за адресою : АДРЕСА_2 .

Ухвала оскарженню непідлягає танабирає законноїсили післяїї підписання.

Суддя Л. В. Вовк

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118208680
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання зі спадкодавцем, встановлення факту прийняття спадщини за законом та визнання права власності в порядку спадкування,

Судовий реєстр по справі —627/66/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Вовк Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні