Ухвала
від 05.04.2024 по справі 705/2020/24
УМАНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №705/2020/24

2-о/705/79/24

УХВАЛА

05.04.2024 м. Умань

Суддя Уманського міськрайонного суду Черкаської області Піньковський Роман Володимирович, вивчивши заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Уманської міської ради (ЄДРПОУ: 04061613, пл. Соборності,1, м. Умань, Черкаська область, 20300, електронна пошта: vvp_uman@ukr.net) про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

До Уманського міськрайонного суду звернувся представник заявника ОСОБА_1 - адвокат Непокульчицький Валерій Саввович із заявою про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Заява подана з дотриманням вимог статті 297 ЦПК України. Подана заява підсудна Уманському міськрайонному суду Черкаської області, підстав для залишення цієї заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження не вбачається.

Відповідно до ст.ст.19, 294 ЦПК України справа підлягає розгляду за правилами окремого провадження.

Згідно п.1 ч.2 ст.293 ЦПК України в порядку окремого провадження суд розглядає справи про визнання фізичної особи недієздатною.

Відповідно до положень ч.4 ст.293 ЦПК України розгляд справ про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення опіки та призначення опікуна проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Згідно ч.5 ст.293 ЦПК України в справах окремого провадження у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Частиною 3 статті 294 ЦПК України встановлено, що справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно ч.1 ст.299 ЦПК України справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

За вказаних обставин суддя вважає, що заяву про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки і призначення опікуна можливо прийняти до розгляду та відкрити провадження, призначивши судове засідання.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.19, 175, 177, 187, 274, 277, 293, 294, 299 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Прийняти заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Уманської міської ради про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Судовий розгляд проводити за правилами окремого провадженнясудом у складі судді та двох присяжних.

Призначити справу до розгляду у закритому судовому засіданні в приміщенні Уманського міськрайонного суду Черкаської області за адресою: м. Умань, вул. Кизила Андрія,18, на 24 травня 2024 року о 12 год. 30 хв.

В судове засідання викликати заявника, представника заявника, особу, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Заінтересована особа має право подати суду письмові пояснення щодо заявлених вимог, з посиланням на докази, якими такі пояснення обґрунтовуються.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці офіційного веб-порталу судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://um.ck.court.gov.ua/sud2318/info/csz/.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Копію заяви з копіями доданих до неї матеріалів направити заінтересованій особі.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п.8 ч.1 ст.353 ЦПК України) шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до Черкаського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Піньковський

Дата ухвалення рішення05.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118209365
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —705/2020/24

Ухвала від 05.04.2024

Цивільне

Уманський міськрайонний суд Черкаської області

Піньковський Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні