Ухвала
від 28.03.2024 по справі 761/27681/20
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/27681/20

Провадження № 2-а/761/23/2024

УХВАЛА

про заміну відповідача

28 березня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Юзькової О.Л.

при секретарі Марінченко Л.В.

розглянувши за правилами спрощеного провадження справи адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного інспектора з паркування відділу інспекції з паркування Оболонського районного управління Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Мордач Миколи Івановича, треті особи: Департамент транспортної інфраструктури Виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Головне управління Національної поліції у м. Києві, Товариство з обмеженою відповідальністю «Укртрансконтракт» про скасування постанови про адміністративне правопорушення, -

ВСТАНОВИТВ:

ОСОБА_1 звернулась до Шевченківського районного суду м. Києва з адміністративним позов про скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Ухвалою Шевченківського районного суду м. Києва від 17.12.2020 відкрито спрощене позовне провадження у справі та визначено учасникам справи строк на подання відзиву та пояснень.

В адрес суду надійшла заява представника ОСОБА_1 про заміну відповідача у справі. Зазначає, що саме Департамент транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адмінітрації) (код ЄДРПОУ 37405684, 01030, м. Київ, вул. Леонтовича, 6) є належною особою, яка має відповідати за порушення прав ОСОБА_1 .

З позову вбачається, що позивач оскаржує постанову Головного інспектора з паркування відділу інспекції з паркування Оболонського районного управління Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Мордача Миколи Івановича про накладення адміністративного стягнення у сфері забезпечення безпеки дорожньго руху серія АС №0000050427 від 20.08.2020.

Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача, відповідно до ч. 3 ст. 48 КАС України.

В розумінні КАС України заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції.

Враховуючи викладене, зважаючи на позицію висловлену в постанові Касаційного адміністративного суду Верховного Суду від 26.12.2019 року у справі № 724/716/16-а

суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача.

Керуючись ст.ст. 48, 162 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Замінити у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1

відповідача - Головного інспектора з паркування відділу інспекції з паркування Оболонського районного управління Департаменту транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Мордача Миколу Івановичана Департамент патрульної поліції (м. Київ, вул. Федора Ернста, 3, код ЄДРПОУ 40108646).

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали , для подання обґрунтованих письмових заперечень проти розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження або письмового відзиву разом з доказами, що обґрунтовують доводи його заперечень, які повинні відповідати положенням ст. 162 КАС України

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву має для подання до суду відповіді на відзив, а відповідачу - заперечень, які повинні відповідати ч.2-4 ст. 162 КАС України.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://sh.ki.court.gov.ua.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає і заперечення на неї можуть бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя

Дата ухвалення рішення28.03.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118210361
СудочинствоАдміністративне
Сутьнакладення адміністративного стягнення у сфері забезпечення безпеки дорожньго руху серія АС №0000050427 від 20.08.2020. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача, відповідно до ч. 3 ст. 48 КАС України. В розумінні КАС України заміна відповідача допускається до ухвалення рішення судом першої інстанції. Враховуючи викладене, зважаючи на позицію висловлену в постанові Касаційного адміністративного суду Верховного Суду від 26.12.2019 року у справі № 724/716/16-а суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача. Керуючись ст.ст. 48, 162 КАС України, суд

Судовий реєстр по справі —761/27681/20

Ухвала від 28.03.2024

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 17.12.2020

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 17.12.2020

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Шевченківський районний суд міста Києва

Юзькова О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні