Ухвала
від 27.03.2024 по справі 191/1264/24
СИНЕЛЬНИКІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 191/1264/24

Провадження № 1-кс/191/248/24

У Х В А Л А

іменем України

27 березня 2024 року м. Синельникове

Слідчий суддя Синельниківського міськрайонного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Синельникове Дніпропетровської області клопотання начальника ДУ «Синельниківська виправна колонія (№94)» ОСОБА_4 за фактом вилучення мобільного телефону,

ВСТАНОВИВ:

Начальник ДУ «Синельниківська виправна колонія (№94)» ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням щодо прийняття рішення про конфіскацію мобільних телефонів «Huawei» (з акумулятором в неробочому стані), імеі: стертий; «Meizu» (без акумулятора в неробочому стані), імеі: стертий; «HTC» (без акумулятора в неробочому стані), імеі: стертий, а також wifi-роутера (з акумулятором в неробочому стані), вилучених 29.02.2024 під час проведення загального обшуку в установі у відділенні СПС №13 у підвальному приміщенні в потаємній схованці, які належать засудженому ОСОБА_5 .

Даний факт підтверджується актом обшуку від 29.02.2024, протоколом вилучення від 29.02.2024, рапортами працівників ДУ «СВК (№94)», актом №283 від 18.03.2024 про виявлення, вилучення заборонених предметів та речей, що мають матеріальну цінність та передачу їх на зберігання до складу ДУ «СВК (№94)», іншими матеріалами справи.

Прокурор проти задоволення клопотання не заперечував.

В судове засідання представник адміністрації ДУ «СВК (№94)» та ОСОБА_5 не з`явилися, направили на адресу суду заяви, в яких просили розглянути справу у їх відсутність.

Слідчий суддя, розглянувши матеріали подання, встановив наступне.

Згідно з ч.7 КВК України перелік і кількість предметів і речей, які засуджені можуть мати при собі, визначається нормативно-правовими актами Міністерства юстиції України. Зберігання засудженими при собі речей, а також предметів, які заборонено використовувати в колоніях, не допускається. Виявлені у засуджених речі та предмети, які заборонено використовувати в колоніях, вилучаються, про що посадовою особою колонії складається протокол. За клопотанням установи виконання покарання слідчий суддя розглядає питання про конфіскацію таких речей та предметів або про передачу їх на зберігання до звільнення засудженого відповідно до положеньрозділу VIIIКримінального процесуального кодексу України.

Згідно із п.13 ч.3, ч.5 та додатку 1 Наказу Міністерства юстиції України № 1769/5 від 14.06.2019 року «Про затвердження Правил внутрішнього розпорядку слідчих ізоляторів Державної кримінально-виконавчої служби України», ув`язненим і засудженим забороняється виготовляти, зберігати і користуватися предметами, речами та речовинами забороненими для передавання ув`язненим та засудженим, а також для користування та зберігання при собі; Заборонені для передавання ув`язненим та засудженим продукти харчування, предмети першої необхідності, інші речі та предмети визначено у Переліку продуктів харчування, предметів першої необхідності, інших речей та предметів, заборонених для передавання ув`язненим та засудженим, а також для користування та зберігання при собі, а саме: гроші, цінні речі, цінні папери; радіоелектронні засоби, призначені для передавання чи приймання радіосигналів (радіостанції, комунікатори, мобільні телефони та зарядні пристрої до них, SIM-картки, скетч-картки поповнення рахунку мобільного зв`язку, пейджери, роутери тощо), друкарські машинки, розмножувальні прилади та гарнітуру до них.

Оскільки згідно вимог ч.7 ст. 102., п. 3 ч. 4 ст. 107 КВК України зберігання засудженими при собі заборонених предметів, зокрема мобільного телефону, не допускається, у разі виявлення заборонених предметів вони за рішенням суду можуть бути конфісковані, тому клопотання начальника ДУ «СВК (№94)» підлягає задоволенню.

Керуючись ч.7 ст. 102, п.3 ч.4 ст. 107 КВК України, ст. 369 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Мобільні телефони «Huawei» (з акумулятором в неробочому стані), імеі: стертий; «Meizu» (без акумулятора в неробочому стані), імеі: стертий; «HTC» (без акумулятора в неробочому стані), імеі: стертий, а також wifi-роутер (з акумулятором в неробочому стані), вилучені 29.02.2024 у засудженого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 конфіскувати в дохід держави.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Синельниківський міськрайонний суд протягом семи діб з моменту її проголошення.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.03.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118211629
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —191/1264/24

Ухвала від 27.03.2024

Кримінальне

Синельниківський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Костеленко Я. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні