Ухвала
від 08.04.2024 по справі 128/1196/24
ВІННИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 128/1196/24

УХВАЛА

08 квітня 2024 року м. Вінниця

Суддя Вінницького районного суду Вінницької області Васильєва Т.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Третя Вінницька державна нотаріальна контора про визнання права власності на спадкове майно,

УСТАНОВИВ:

До Вінницького районного суду Вінницької області надійшли матеріали вищевказаної позовної заяви ОСОБА_1 до Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Третя Вінницька державна нотаріальна контора про визнання права власності на спадкове майно.

Ухвалою Вінницького районного суду Вінницької області від 29.03.2024 дану заяву було залишено без руху. Заявнику надано строк для усунення недоліків.

На виконання ухвали суду про залишення заяви без руху представником позивача 02.04.2024 надано заяву про усунення недоліків разом з копією квитанції про доплату судового збору.

З огляду на те, що позивач усунув недоліки поданої ним заяви, відсутні встановлені цим Кодексом підстави для повернення заяви, залишення її без руху або відмови у відкритті провадження; справа підсудна даному суду, суд вважає за необхідне прийняти позов до розгляду та відкрити провадження у даній справі.

Відповідно до ч. 2 ст. 187 ЦПК України, при прийнятті позовної заяви до розгляду та відкритті провадження у справі суд постановляє ухвалу, в якій вирішує за правилами якого позовного провадження (загального чи спрощеного) буде розглядатися справа.

Справу слід розглядати за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

За результатами розгляду клопотання позивача про витребування доказів, що надійшло разом із позовною заявою, оскільки його вирішення не потребує виклику сторін, суд, відповідно до ст. 84 ЦПК України, вважає за необхідне клопотання задовольнити та витребувати у Третьої Вінницької державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію спадкової справи № 163/2019 до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Керуючись ст. ст. 84, 187, 189 - 191,196,197,274, 353,354 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Вороновицької селищної ради Вінницького району Вінницької області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Третя Вінницька державна нотаріальна контора про визнання права власності на спадкове майно.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження, одноособово суддею.

Призначити підготовче засідання на 02травня 2024року о 10:30 год в залі судових засідань Вінницького районного суду Вінницької області за адресою вул. Винниченка, 29, м.Вінниця, про що повідомити:

1)позивача: ОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 ;

2)представника позивача: ОСОБА_3 , адреса для листування: АДРЕСА_2 ;

3)відповідача: Вороновицьку селищну раду, місце знаходження: вул. Козацький шлях, 60, смт Вороновиця, Вінницького району, Вінницької області, поштовий індекс: 23252;

4)третю особу: Третю Вінницьку державну нотаріальну контору, адреса: вул. 600-річчя, 30, м. Вінниця, поштовий індекс: 21021.

Учасникам справи надіслати копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачам разом з копією ухвали про відкриття провадження у справі одночасно надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 , адвоката Суркової Ірини Олександрівни, про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Третьої Вінницької державної нотаріальної контори належним чином засвідчену копію спадкової справи № 163/2019 до майна померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Копію ухвали для виконання направити до Третьої Вінницької державної нотаріальної контори (вул. 600-річчя, 30, м. Вінниця).

У разі, якщо особа, відповідальна за виконання даної ухвали суду, не має можливості надати вказані документи, вона зобов`язана повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання цієї ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч. 4 ст. 174 ЦПК України, подання заяв по суті справи є правом учасників справи.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем.

Зобов`язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Розяснити позивачуправо податидо судувідповідь навідзив,а відповідачу-заперечення протягомп`ятиденного строкуз дняотримання відзивута відповідіна відзив,відповідно,та допочатку розглядусправи посуті, з дотриманням вимог ч.ч. 3 - 5 ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://court.gov.ua/fair/.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу може бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя:

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118211974
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —128/1196/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Вінницький районний суд Вінницької області

Васильєва Т. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні