Ухвала
від 03.04.2024 по справі 309/1729/24
ХУСТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 309/1729/24

Провадження № 2/309/427/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження

03 квітня 2024 року м. Хуст

Суддя Хустського районного суду Закарпатської області Лук`янова О.В., перевіривши позовну заяву ОСОБА_1 /місце проживання: АДРЕСА_1 , від імені та в інтересах якого діє ОСОБА_2 /місце знаходження: АДРЕСА_2 , до Кошелівської сільської ради /місце знаходження: 90413, с.Кошельово Хустського району Закарпатської області, вулиця Покровська, №20/, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Приватний нотаріус Шкарампота В`ячеслав Дмитрович /місце знаходження: 90400, м.Хуст Закарпатської області, вулиця 900-річчя Хуста, №3/4/, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 , від імені та в інтересах якого діє ОСОБА_2 , 29 березня 2024 року звернувся до суду з позовом до Кошелівської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Приватний нотаріус Шкарампота В`ячеслав Дмитрович, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Справа підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим у ст.175,177 ЦПК України.

Дана справа підсудна Хустському районному суду Закарпатської області.

Суддя, перевіривши позовну заяву та матеріали, надані до неї, дійшов висновку, що провадження у справі слід відкрити за правилами загального позовного провадження.

Згідно ч.1 ст.196 ЦПК України: для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно ч.1 ст.197 ЦПК України: підготовче засідання проводиться судом з повідомленням учасників справи.

Згідно ст.191 ЦПК України: у строк, встановлений судом в ухвалі про відкриття провадження у справі, відповідач має право надіслати: 1) суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; 2) позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивачем при пред`явленні даного позову не додавалась до нього клопотання чи заяви, які б підлягали вирішенню суддею на стадії відкриття провадження по справі.

Враховуючи категорію та складність даної справи, обсяг та характер доказів у справі, кількість сторін суддя приходить до висновку, про необхідність встановити строк для надання відповідачем відзиву на позовну заяву та письмових, електронних доказів - на протязі п`ятнадцять днів з дня отримання копії даної ухвали про відкриття.

Керуючись ст.ст. 27,178,181,187,196,197 ч. 1,274 ч.4,258-261,353-355 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження в справі за позовом ОСОБА_1 /місце проживання: АДРЕСА_1 , від імені та в інтересах якого діє ОСОБА_2 /місце знаходження: АДРЕСА_2 , до Кошелівської сільської ради /місце знаходження: 90413, с.Кошельово Хустського району Закарпатської області, вулиця Покровська, №20/, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, - Приватний нотаріус Шкарампота В`ячеслав Дмитрович /місце знаходження: 90400, м.Хуст Закарпатської області, вулиця 900-річчя Хуста, №3/4/, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.

Призначити по справі підготовче засідання у приміщенні Хустського районного суду Закарпатської області на 9 годину 40 хвилин 23 травня 2024 року з викликом сторін та інших осіб, які беруть участь у справі.

Запропонувати відповідачу в строк - на протязі 15 днів з дня отримання копії даної ухвали:

1/надіслати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази /які можливо доставити до суду/, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

2/надіслати позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів, письмові заперечення проти позову із зазначенням доказів, що підтверджують їх заперечення.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Згідно ч.ч.4,5 ст.178 ЦПК України: копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Третя особа має право подати пояснення щодо позову протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а щодо відзиву протягом десяти днів із дня його отримання.

Зобов`язати сторони до початку розгляду справи по суті, повідомити суд про всі відомі їм рішення судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі їм незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://court.gov.ua/.

Копії ухвали надіслати сторонам. Відповідачу одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч.ч.8,9,10 ст.83 ЦПК України: докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів /крім речових доказів/, що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання /надання/ їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними. Докази, які не додані до позовної заяви чи до відзиву на неї, якщо інше не передбачено цим Кодексом, подаються через канцелярію суду або в судовому засіданні з клопотанням про їх приєднання до матеріалів справи.

Роз`яснити сторонам, що відповідно до ч.2 ст.49 ЦПК України: позивач вправі відмовитися від позову /всіх або частини позовних вимог/, відповідач має право визнати позов /всі або частину позовних вимог/ на будь-якій стадії судового процесу; позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання; відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Ухвала про відкриття провадження оскарженню не підлягає.

Ухвала про відкриття провадження в частині недотримання правил підсудності може бути оскаржена до Закарпатського апеляційного суду через Хустський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

Суддя Хустського

районного суду: Лук`янова О.В.

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118214330
СудочинствоЦивільне
Сутьприйняття спадщини

Судовий реєстр по справі —309/1729/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Хустський районний суд Закарпатської області

Лук'янова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні