Ухвала
від 09.04.2024 по справі 444/968/24
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/968/24

Провадження № 2/444/585/2024

УХВАЛА

про відкладення підготовчого судового засідання

09 квітня 2024 року Жовківський районний суд Львівської області у складі :

головуючого судді Зеліско Р. Й.

секретар судового засідання Мамедова Г.І.

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в місті Жовква Львівської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Жовківської міської ради Львівського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Львівського районного нотаріального округу Львівської області Гавінська М.І. про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом,-

ВСТАНОВИВ :

Позивач ОСОБА_1 звернулася в суд з позовом до Жовківської міської ради Львівського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Львівського районного нотаріального округу Львівської області Гавінська М.І. про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом.

В підготовче судове засідання жоден із учасників не з`явився, хоча про дату, час та місце проведення такого були повідомлені належним чином.

Однак, представник позивача надала 08.04.2024 року на адресу суду заяву з проханням слухати справу у їх відсутності. Позовні вимоги підтримують. Щодо ухвалення заочного рішення не заперечує.

Представник відповідача - Жовківської міської ради Львівського району Львівської області в судове засідання не прибув, однак надав заяву з проханням слухати справу у його відсутності. Проти позовних вимог не заперечує, при розгляді справи покладається на думку суду.

Представник третьоїособи -приватний нотаріусЛьвівського районногонотаріального округуЛьвівської областіГавінська М.І. в судове засідання не прибув, хоча про час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

Оскільки всі учасники справи в судове засідання не з`явилися, фіксування судового процесу відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оглянувши матеріали цивільної справи, суд приходить до наступного висновку.

Згідно ч. 2 ст. 258 ЦПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення або закриття провадження у справі, залишення заяви без розгляду, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

Ухвалою Жовківського районного суду Львівської області від 11.03.2024 року витребувано від приватного нотаріусаЛьвівського районногонотаріального округуЛьвівської областіГавінської М.І. належним чином завірену (прошиті та пронумеровані всі аркуші, скріплені гербовою печаткою) копію спадкової справи, яка заведена після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Однак, на вимогу суду копію спадкової справи направлено на адресу суду не було.

Згідно ст. 8 Закону України «Про нотаріат» з останніми змінами та доповненнями від 02.06.2016 року, довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогусуду у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цього органу з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

Відповідно до ч. 3 ст. 189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Згідно п. 1 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Суд приходить до висновку, що у зв`язку із необхідністю повторного витребування доказів для повного та всебічного розгляду справи та першою неявкою в підготовче судове засідання представика третьої особи, які про дату, час та місце проведення такого були повідомлені належним чином, підготовче судове засідання необхідно відкласти.

Керуючись ст. ст. 189, 198, 223, ч. 2 ст. 247, ч. 1, 2, 9, ч. 2 ст. 258 Цивільного процесуального кодексу України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Відкласти підготовче судове засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Жовківської міської ради Львівського району Львівської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Львівського районного нотаріального округу Львівської області Гавінська М.І. про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом на 21травня 2024 року о 14:30 год.

Витребувати повторно від приватного нотаріусаЛьвівського районногонотаріального округуЛьвівської областіГавінської М.І. належним чином завірену (прошиті та пронумеровані всі аркуші, скріплені гербовою печаткою) копію спадкової справи, яка заведена після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали надіслати до приватного нотаріусаЛьвівського районногонотаріального округуЛьвівської областіГавінської М.І. - для виконання вимог резолютивної частини даної ухвали в частині, що їх стосується.

Витребувані документи надіслати на адресу Жовківського районного суду за адресою: м. Жовква, вул. Гагаріна, 3 а, Львівської області до підготовчого судового засідання, яке призначено на 21травня 2024 року о 14:30 год.

Роз`яснити уповноваженим особам приватного нотаріуса Львівського районного нотаріального округу Львівської області Гавінської М.І., що відповідно до п. 4 ч. 1, ч. 2 ст. 148 ЦПК суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб за невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів.

У випадку повторного чи систематичного невиконання процесуальних обов`язків, повторного чи неодноразового зловживання процесуальними правами, повторного чи систематичного неподання витребуваних судом доказів без поважних причин або без їх повідомлення, триваючого невиконання ухвали про забезпечення позову або доказів суд з урахуванням конкретних обставин стягує у дохід державного бюджету з відповідного учасника судового процесу або відповідної іншої особи штраф у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

У підготовче судове засідання викликати учасників.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Зеліско Р. Й.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118214858
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —444/968/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

Ухвала від 11.03.2024

Цивільне

Жовківський районний суд Львівської області

Зеліско Р. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні