Ухвала
від 09.04.2024 по справі 508/140/24
МИКОЛАЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 508/140/24

Номер провадження 2/508/100/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2024 року смт. Миколаївка

Миколаївський районний суд Одеської області

в складі: головуючого судді Банташ Д.С.,

за участі секретаря судового засідання Мазарак Н.А.,

під час розгляду у підготовчому відкритому судовому засіданні в смт. Миколаївка Березівського району Одеської області в загальному позовному провадженні цивільної справи за позовною заявою ОСОБА_1 до Стрюківської сільської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини,

встановив:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Стрюківської сільської ради про визначення додаткового строку для прийняття спадщини.

Ухвалою Миколаївського районного суду Одеської області від 14.03.2024 року зазначену позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі, розгляд якої постановлено здійснювати за правилами загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання на 09.04.2024.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явилася, хоча про день, час та місце слухання справи була повідомлена належним чином.

Відповідач у підготовче судове засідання не з`явився, до суду надійшла заява, в особі Голови сільської ради Олександра Афанасьєва, про розгляд справи у відсутність відповідача, заперечень проти задоволення позовних вимог не мають.

Згідно із ч. 7 ст. 84 ЦПК України, суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом, у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів, а також інших випадків, передбачених цим Кодексом.

Водночас, в матеріалах справи відсутня інформація про те, чи є інші спадкоємці, які могли прийняти чи прийняли спадщину після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ст. 1221 ЦПК України визначено, що місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця. Згідно позовної заяви померла ОСОБА_2 проживала в с. Шабельники Березівського району Одеської області.

Крім того, з копії свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 від 15.11.2021 року, вбачається, що місце смерті ОСОБА_2 є село Усатове Одеського району Одеської області.

Постановою Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 № 807-IX, яка набула чинності з 19.07.2020, в Одеській області утворено: - Березівський район (з адміністративним центром у місті Березівка) у складі територій Андрієво-Іванівської сільської, Березівської міської, Великобуялицької сільської, Знам`янської сільської, Іванівської селищної, Коноплянської сільської, Курісовської сільської, Миколаївської селищної, Новокальчевської сільської, Петровірівської сільської, Раухівської селищної, Розквітівської сільської, Старомаяківської сільської, Стрюківської сільської, Чогодарівської сільської, Ширяївської селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України. В свою чергу, село Шабельники ввійшло до складу Стрюківської територіальної громади; - Одеський район (з адміністративним центром у місті Одеса) у складі територій Авангардівської селищної, Біляївської міської, Великодальницької сільської, Великодолинської селищної, Вигодянської сільської, Визирської сільської, Дальницької сільської, Дачненської сільської, Доброславської селищної, Красносільської сільської, Маяківської сільської, Нерубайської сільської, Овідіопольської селищної, Одеської міської, Таїровської селищної, Теплодарської міської, Усатівської сільської,Фонтанської сільської,Чорноморської міської,Чорноморської селищної,Южненської міської,Яськівської сільськоїтериторіальних громад,затверджених КабінетомМіністрів України

Оскільки підтверджені відомості про місце проживання померлої та осіб, які були зареєстровані і проживали разом з нею на день її смерті, мають суттєве значення для правильного вирішення справи, а також з метою повного та всебічного розгляду справи, визначення кола учасників процесу, зокрема, належних відповідачів, а також для захисту прав та свобод (в свою чергу позивач такі відомості суду не представила і не заявила клопотання про їх витребування), суд, відповідно до приписів ч. 7 ст. 81 ЦПК України, вважає за необхідне з власної ініціативи витребувати такі відомості у Стрюківської сільської ради Березівського району Одеської області і Усатівської сільської ради Одеського району Одеської області, а саме інформацію: щодо місця реєстрації ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також щодо місця її фактичного проживання на день смерті, а також про осіб, які були зареєстровані та фактично проживали на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 з померлою ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Окрім того, з загальнодоступних мереж відомо, що Миколаївська районна державна нотаріальна контора Одеської області зареєстрована 01.09.1973 за юридичною адресою АДРЕСА_1 , припинила свою діяльність, правонаступником є Суворовська державна нотаріальна контора у місті Одеса.

З метою повного та всебічного розгляду справи, визначення кола учасників процесу, зокрема, належних заінтересованих осіб, а також для захисту прав та свобод, вважає за необхідне витребувати у Суворовській державній нотаріальній конторі у місті Одеса інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину), інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори), копію спадкової справи, відомості про коло спадкоємців, видані свідоцтва про право на спадщину щодо спадщини, яка відкрилася після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Керуючись ст.ст. 84, 175, 177, 187, 189, 274 ЦПК України,

постановив:

Продовжити строк підготовчого провадження по справі № 508/140/24.

Відкласти судове засідання на 09 травня 2024 року о 13 год. 00 хв.

Виклик учасників судового провадження повторити.

Витребувати з Стрюківської сільської ради Березівського району Одеської області (код ЄДРПОУ 04380169, адреса: 67050, Одеська область, Березівський район, с.Стрюкове, вул. Ламброва № 40):

-інформацію щодо місця реєстрації ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також щодо місця її фактичного проживання на день смерті, а також про осіб, які були зареєстровані та фактично проживали на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 з померлою ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Витребувати зУсатівської сільськоїради Одеськогорайону Одеськоїобласті (код ЄДРПОУ 04377888, адреса: 67663, Одеська область, Одеський район, с. Усатове, провулок Урядовий № 63):

-інформацію щодо місця реєстрації ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також щодо місця її фактичного проживання на день смерті, а також про осіб, які були зареєстровані та фактично проживали на момент смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 з померлою ОСОБА_2 (дата смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ).

Витребувати у Суворовській державній нотаріальній конторі у місті Одеса (65102, м. Одеса, вул.1-а Сортувальна, 36-Г):

-інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину), інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (заповіти/спадкові договори), копію спадкової справи (у разі наявності), відомості про коло спадкоємців, видані свідоцтва про право на спадщину щодо спадщини, яка відкрилася після смерті ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Витребувану ухвалою інформацію направити до Миколаївського районного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: 67000, Одеська область, Миколаївський район, смт. Миколаївка, вул. Центральна, 3.

У разі неможливості надати вищевказану інформацію повідомити про це Миколаївський районний суд Одеської області із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Попередити виконавців ухвали, що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені Цивільним процесуальним кодексом України. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Банташ Д.С.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118215571
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини

Судовий реєстр по справі —508/140/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

Ухвала від 21.02.2024

Цивільне

Миколаївський районний суд Одеської області

Банташ Д. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні