Ухвала
від 08.04.2024 по справі 512/242/24
САВРАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Є.у.н.с.512/242/24

Провадження №2-о/512/21/24

смт. Саврань

"08" квітня 2024 р.

УХВАЛА

про прийняття заяви до розгляду

та відкриття провадження

Суддя Савранського районного суду Одеської області БрюховецькийО.Ю., розглянувши матеріали ОСОБА_1 , заінтересована особа Савранська селищна рада Одеської області про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу,

ВСТАНОВИВ:

02.04.2024 заявниця звернулась до суду із заявою про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу.

Відповідно до статті 33 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) автоматизованою системою документообігу суду, з урахуванням положень статей 36, 37 ЦПК України, було визначено головуючого суддю Брюховецького О.Ю. та передано йому дану справу.

За приписами статті 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження /загального або спрощеного /; 3) окремого провадження.

Частиною першою статті 293 ЦПК України визначено, що окреме провадження це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до пункту 6 частини 1 статті 315 ЦПК України суд розглядає справи про встановлення факту належності правовстановлюючих документів особі, прізвище, ім`я, по батькові, місце і час народження якої, що зазначені в документі, не збігаються з прізвищем, ім`ям, по батькові, місцем і часом народження цієї особи, зазначеним у свідоцтві про народження або в паспорті.

Згідно з частиною 3 статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Частиною 1 статті 316 ЦПК України закріплено, що заява фізичної особи про встановлення факту, що має юридичне значення, подається до суду за місцем її проживання.

Відповідно до довідки про реєстрацію місця проживання Савранської селищної ради Одеської області, ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 з 12.11 року по теперішній час (а.с.14).

Встановлено, що форма і зміст заяви відповідає вимогам статті 318 ЦПК України.

Підстави для повернення заяви чи відмови у відкритті провадження в порядку статей 185-186 ЦПК України - відсутні.

Згідно з частиною 4 статті 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Судовий збір сплачений у розмірі й порядку, встановленими Законом України «Про судовий збір», та, згідно з даними комп`ютерної програми «Д-3», зарахований до спеціального фонду Державного бюджету України.

Згідно з частиною 1 статті 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до статті 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частиною 3 статті 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до статті 89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

Інших заяв чи клопотань від позивача при подачі позовної заяви до суду не надходило.

За вказаних обставин вважаю необхідним відкрити провадження по справі та призначити її до судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись статей 84, 187, 189, 293, 294, 315-318 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за ОСОБА_1 , заінтересована особа Савранська селищна рада Одеської області про встановлення факту родинних відносин.

Провести розгляд справи за правилами окремого провадження.

Призначити першесудовезасіданняна 15годину 00хвилин 06.05.2024 в залі судових засідань №2 Савранського районного суду Одеської області, що знаходиться за адресою: смт. Саврань, вул. Володимира Великого, 5, Одеської області.

У судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї документів надіслати учасникам справи.

Роз`яснити заявниці та заінтересованій особі, що у відповідності до частини 8 статті 49 ЦПК України заявник та заінтересовані особи у справах окремого провадження мають права та обов`язки сторін, крім випадків, передбачених у розділі IV ЦПК України.

Запропонувати заінтересованій особі протягом десяти днів з моменту отримання копії даної ухвали подати до суду письмові заперечення проти заяви та докази, якими вони обґрунтовуються, або відзив щодо вимог заявниці.

Витребувати у приватного нотаріуса Подільського районного нотаріального округу Одеської області Ізосімової Катерини Борисівни копію спадкової справи, після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Байбузівка, Савранський район, Одеська область.

Зобов`язати приватного нотаріуса Подільського районного нотаріального округу Одеської області Ізосімової Катерини Борисівни надати інформацію:

-чизверталися донотаріальної конториспадкоємці іззаявами проприйняттяспадщини після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 в с. Байбузівка, Савранський район, Одеська область.

В разі звернення спадкоємців, приватний нотаріуса Подільського районного нотаріального округу Одеської області Ізосімової Катерині Борисівні необхідно зазначити прізвище, ім`я та по батькові заявників та дату їх звернення, а також вказати чи отримували зазначені спадкоємці свідоцтва про право на спадщину.

У разі відсутності вищевказаної інформації прошу надати інформаційну довідку зі Спадкового реєстру (спадкові справи та видані на їх підставі свідоцтва про право на спадщину), про наявність чи/або відсутність зареєстрованої спадкової справи в Спадковому реєстрі, щодо ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 в с Байбузівка, Савранський район, Одеської області

- чи заводилась у нотаріальній конторі спадкова справа після смерті ОСОБА_2 ,померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 в с.Байбузівка,Савранський район,Одеська область- якщо спадкова справа була заведена в нотаріальній конторі, хто із спадкоємців звертався із заявою про прийняття спадщини після смерті ОСОБА_2 ,померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 в с.Байбузівка,Савранський район,Одеська областьта чи видавалось свідоцтво про право на спадщину;

- чи був складений ОСОБА_2 , заповіт;

- чи наявні після смерті ОСОБА_2 ,померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 в с.Байбузівка,Савранський район,Одеська областьспадкоємці, які мають обов`язку частку у спадщині.

Вказану інформацію надати Савранському районному суду Одеської області в строк до 03.05.2024.

Відповідно до статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному вебпорталі «Судова влада України» в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/sud1525.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: О.Ю. Брюховецький

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118215760
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу

Судовий реєстр по справі —512/242/24

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Савранський районний суд Одеської області

БРЮХОВЕЦЬКИЙ О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні