Ухвала
від 09.04.2024 по справі 467/409/24
АРБУЗИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 467/409/24

Провадження № 2/467/144/24

У Х В А Л А

09.04.2024 року Арбузинський районний суд Миколаївської області у складі: головуючого судді Кологривої Т.М.,

за участю секретаря судового засідання Скорнякової С.В.,

у ході підготовчого судового засідання в смт. Арбузинка по цивільній справі за позовною заявою, поданою ОСОБА_1 в інтересах ОСОБА_2 до Арбузинської селищної ради Первомайського району Миколаївської області про визнання договору купівлі-продажу дійсним

В С Т А Н О В И В:

У березні 2024 року ОСОБА_1 звернувся до Арбузинського районногосуду Миколаївськоїобласті із позовною заявою в інтересах ОСОБА_2 до Арбузинської селищної ради Первомайського району Миколаївської області про визнання договору купівлі-продажу дійсним.

Ухвалою Арбузинського районного суду Миколаївської області від 27 березня 2024 року провадження по справі відкрито та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача ОСОБА_1 подав суду клопотання про витребування з Арбузинського відділу ДРАЦС у Первомайському районі Миколаївської області Південного МРУ МЮ (м.Одеса) копію актового запису про смерть ОСОБА_3 , 1937 року народження, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а також інформації віддержавного нотаріуса Арбузинської державної нотаріальної контори Бойченко В.А. зі Спадкового реєстру про те чи заводилася спадкова справа після смерті останнього.

Представник відповідача подав заяву про розгляд справи у його відсутність.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до наступного.

Відповідно до вимог ч.1статті 81 ЦПК Україникожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Згідно частини 1статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третійстатті 84 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, що його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання про витребування доказів слід задовольнити, оскільки у представника позивача є складнощі щодо отримання доказів у даній цивільній справі з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи.

Згідно ч. 6ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 259,260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Витребувати відАрбузинського відділу ДРАЦС у Первомайському районі Миколаївської області Південного МРУ МЮ (м.Одеса) копію актового запису про смерть ОСОБА_3 , 1937 року народження, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати віддержавного нотаріуса Арбузинської державної нотаріальної контори Бойченко В.А. зі Спадкового реєстру інформацію про те чи заводилася спадкова справа після смерті ОСОБА_3 , 1937 року народження, який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , а у разі її наявності копію спадкової справи.

Зобов`язати виконати вимоги ухвали протягом п`яти днів з дня отримання її копії.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу.

Витребувані судом матеріали слід направити на адресу суду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М.Кологрива

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено10.04.2024
Номер документу118216106
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору купівлі-продажу дійсним

Судовий реєстр по справі —467/409/24

Ухвала від 24.04.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Арбузинський районний суд Миколаївської області

Кологрива Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні