Ухвала
від 08.04.2024 по справі 904/1271/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про перехід до розгляду справи

за правилами загального позовного провадження

08.04.2024 Справа №904/1271/23 (904/728/24)

За позовом Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО.", с.Новомилорадівка, Криничанський район, Дніпропетровська область

до ОСОБА_1 , м. Дніпро

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна", Хмельницька область, Славутський район, село Крупець

про стягнення заборгованості

Суддя Камша Н.М.

при секретарі судового засідання: Бакаєва А.О.

Представники:

від позивача: не з`явився

від відповідача: Левковська К.Ю. - представник Кисіль Сергія Васильовича

від третьої особи: Нечитайло Т.В. - представник Товариство з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна"

СУТЬ СПОРУ:

Фермерське господарство "ДОБРОБУТ - АГРО.", с.Новомилорадівка, Криничанський район, Дніпропетровська область звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовом до ОСОБА_1 , м. Дніпро про стягнення заборгованості (безпідставно отримані кошти) у розмірі 1 758 000,00 грн.

Також позивач просив залучити до розгляду справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Товариство з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна" (ідентифікаційний код юридичної особи 34863309, адреса: 30068, Хмельницька область, Славутський район, село Крупець, вулиця Богдана Хмельницького, буд. 43).

23.02.2024 Господарським судом Дніпропетровської області винесено ухвалу, якою:

- прийнято вказану вище позовну заяву до розгляду в межах справи №904/1271/23 про банкрутство Фермерського господарства "ДОБРОБУТ-АГРО.", с.Новомилорадівка, Криничанський район, Дніпропетровська область;

- відкрито провадження у даній справі;

- ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням учасників справи;

- призначено судове засідання на 13.03.2024 о 12:15 год.;

- залучено до участі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна";

- запропоновано відповідачу подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати позивачу, докази такого направлення надати суду;

- запропоновано третій особі надати письмові пояснення по суті спору, копію пояснень направити на адресу позивача та відповідача, докази такого направлення надати суду.

06.03.2024 до Господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." про участь в судовому засіданні призначеного на 13.03.2024 о 12:15 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 07.03.2024 задоволено заяву ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та призначено судове засідання на 13.03.2024 о 12:15 год. в режимі відеоконференції.

08.03.2024 до Господарського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна" про участь в судовому засіданні призначеного на 13.03.2024 о 12:15 год. в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 11.03.2024 задоволено клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна" про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та призначено судове засідання на 13.03.2024 о 12:15 год. в режимі відеоконференції.

12.03.2024 до Господарського суду Дніпропетровської області надійшло клопотання №б/н від 12.03.2024 представника ОСОБА_1 про відкладення судового засідання на іншу дату для надання додаткового часу щодо подачі до суду відзиву на позовну заяву.

Ліквідатор Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." арбітражний керуючий Микитюк А.І. та представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна" не вийшли на зв`язок по відеоконференції.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 13.03.2024 задоволено клопотання №б/н від 12.03.2024 представника ОСОБА_1 про відкладення судового засідання на іншу дату, відкладено розгляд справи по суті на 08.04.2024 на 12:40 год. та повторно зобов`язано:

- відповідача подати до суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, що підтверджують заперечення проти позову; одночасно надіслати позивачу, докази такого направлення надати суду;

- третю особу надати письмові пояснення по суті спору, копію пояснень направити на адресу позивача та відповідача, докази такого направлення надати суду.

26.03.2024 до Господарського суду Дніпропетровської області надійшов відзив на позовну заяву з додатками від ОСОБА_1 , в якому представник відповідача просив відмовити у позовних вимогах Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." у повному обсязі.

03.04.2024 до Господарського суду Дніпропетровської області надійшла відповідь №б/н від 02.04.2024 на відзив (клопотання) від ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." арбітражного керуючого Микитюка А.І., в якій позивач просив здійснити розгляд справи за правилами загального позовного провадження та поновити строк на подання доказів.

До вказаної вище відповіді позивачем додано виписки із банківського рахунку ФГ "ДОБРОБУТ - АГРО." у АТ КБ "Приватбанк" за 2019 - 2021 роки.

05.04.2024 до Господарського суду Дніпропетровської області надійшли:

- пояснення Товариства з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна", в яких третя особа зазначила, що позивач ніколи не здійснював оплат на підставі спірних договорів у зв`язку з чим просив задовольнити клопотання позивача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та задовольнити позовні вимог у повному обсязі;

- заява №б/н від 05.04.2024 ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." арбітражного керуючого Микитюка А.І. про проведення судового засідання без його участі.

Присутні в судовому засіданні представники відповідача та третьої особи не заперечували щодо розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 6 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України, якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

Відповідно до ст.181 Господарського процесуального кодексу України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання. Дата і час підготовчого засідання призначаються суддею з урахуванням обставин справи і необхідності вчинення відповідних процесуальних дій.

Статтею 7 Кодексу України з процедур банкрутства передбачено, що заяви (позовні заяви) учасників провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) або інших осіб у спорах, стороною в яких є боржник, розглядаються в межах справи про банкрутство (неплатоспроможність) за правилами спрощеного позовного провадження. Позивач має право заявити мотивоване клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи вищевикладене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду всіх обставин, які мають істотне значення для вирішення спору, а також забезпечення сторонам можливості реалізувати свої права, передбачені господарським процесуальним законом, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання №б/н від 02.04.2024 ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." про перехід від спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження, перейти від спрощеного позовного провадження до розгляду справи №904/1271/23(904/728/24) за правилами загального позовного провадження, призначити підготовче засідання.

З огляду на наявність у суду технічної можливості, Господарський суд Дніпропетровської області прийшов до висновку про необхідність призначення наступного судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за участю ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО" арбітражного керуючого Микитюка Анатолія Івановича, представника відповідача адвоката Левковської К.Ю. та представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна" адвоката Нечитайла Т.В.

Керуючись статтями 177-185, 197, 234, 250 Господарського процесуального кодексу України, ст. 7 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Клопотання №б/н від 02.04.2024 ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО." про перехід від спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження - задовольнити.

2. Перейти від спрощеного позовного провадження до розгляду справи №904/1271/23(904/728/24) за правилами загального позовного провадження.

3. Призначити підготовче засідання на 01.05.2024 о 14:30 год., яке відбудеться у приміщенні Господарського суду Дніпропетровської області в залі судових засідань №3-409 за адресою: м. Дніпро, вул. Володимира Винниченка, 1.

4. Забезпечити участь ліквідатора Фермерського господарства "ДОБРОБУТ - АГРО" арбітражного керуючого Микитюка А.І., представника відповідача адвоката Левковської К.Ю. та представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Суффле Агро Україна" адвоката Нечитайла Т.В. в судовому засіданні у справі №904/1271/23(904/728/24), призначеному на 01.05.2024 о 14:30 год. в режимі відеоконференції з використанням підсистеми відеоконференцзв`язку ЄСІТС.

Участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції можлива за умови використання комп`ютерної техніки або смартфону, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення (з доступом в мережу Інтернет).

Роз`яснити учасникам відеоконференції, що для участі в судовому засіданні йому необхідно:

зайти та авторизуватись в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до початку судового засідання;

активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камеру) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку;

очікувати запрошення секретаря до участі у судовому засіданні.

Попередити сторін, що відповідно до частини 5 статті 197 ГПК України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

5. Явку представників позивача та відповідача у судове засідання визнати обов`язковою.

6. Звернути увагу учасників справи, що заяви, клопотання і заперечення при розгляді справи судом подаються за правилами, встановленими статями 169, 170 Господарського процесуального кодексу України.

7. Попередити учасників справи про те, що відповідно до статті 135 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Ухвала набирає законної сили з 08.04.2024 та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Н.М. Камша

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118217301
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —904/1271/23

Судовий наказ від 03.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Судовий наказ від 03.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Судовий наказ від 03.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Судовий наказ від 03.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Рішення від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Рішення від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Рішення від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Рішення від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 02.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

Ухвала від 01.05.2024

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Камша Ніна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні