Ухвала
від 09.04.2024 по справі 605/538/23
ПІДГАЄЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 605/538/23

УХВАЛА

Іменем України

"09" квітня 2024 р. Підгаєцький районний суд

Тернопільської області

в складі:

головуючого судді Горуц Р.О.

присяжних Ригайло Л.І.

Рудої О.Г.

при секретарі судового засідання Лежигубській О.В.

за участю:

заявника ОСОБА_1

представника органу опіки та піклування Моспанко М.Ю.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні цивільну справу за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Підгаєцького районного суду Тернопільської області знаходиться справа заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки.

Заявником подано клопотання про витребування доказів, в якому просить суд викликати в судове засідання та допитати, як спеціаліста лікаря-психіатра, який працює в Комунальному некомерційному підприємстві «Підгаєцька центральна міська лікарня».

Заявник в судовому засіданні клопотання підтримала та просить суд його задоволити.

Представник заінтересованої особи органу опіки та піклування не заперечує щодо задоволення даного клопотання.

Суд, дослідивши вказане клопотання, заслухавши думку учасників справи, вважає, що у задоволенні клопотання про виклик в судове засідання, як спеціаліста лікаря-психіатра, слід відмовити з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.299 ЦПК України справи прообмеження цивільноїдієздатності фізичноїособи чивизнання фізичноїособи недієздатноюсуд розглядаєза участюзаявника,особи,стосовно якоїрозглядається справапро визнанняїї недієздатною,її адвокатата представникаоргану опікита піклування.З урахуваннямстану здоров`яособи,щодо якоїрозглядається справапро визнанняїї недієздатною,її участьу розглядісправи можевідбуватися урежимі відеоконференціїз психіатричногочи іншоголікувального закладу,в якомуперебуває такаособа,про щосуд зазначаєв ухваліпро відкриттяпровадження усправі.

Враховуючи вищевказане, участь спеціаліста лікаря-психіатра згідно ст.299 ЦПК України, у розгляді справ даної категорії, не передбачена.

За змістом ч.2 ст.91 ЦПК України у заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Всупереч вказаним вимогам законодавства у заяві про виклик свідка не вказано ім`я лікаря-психіатра, який працює в Комунальному некомерційному підприємстві «Підгаєцька центральна міська лікарня».

Відповідно до ч.3 ст.189 ЦПК України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

З урахуванням вказаного, суд, для належної підготовки справи для розгляду по суті, з метою надання можливості сторонам реалізувати свої процесуальні права, приходить до висновку про необхідність продовження строку проведення підготовчого судового засідання на тридцять днів.

На підставінаведеного,керуючись ст.ст.91,189,197-200,260ЦПК України,суд,-

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання заявника ОСОБА_1 про виклик в судове засідання, як спеціаліста лікаря-психіатра, який працює в Комунальному некомерційному підприємстві «Підгаєцька центральна міська лікарня» - відмовити.

Продовжити строкдля проведенняпідготовчого провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки, на тридцять днів.

Підготовче судове засідання у вказаній цивільній справі відкласти на 30 квітня 2024 року о 09 год 30 хв.

У підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Р. О. Горуц

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118217667
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення над нею опіки

Судовий реєстр по справі —605/538/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Рішення від 19.03.2024

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Рішення від 13.02.2024

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 08.12.2023

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Підгаєцький районний суд Тернопільської області

Горуц Р. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні