Ухвала
від 09.04.2024 по справі 675/252/24
ІЗЯСЛАВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 675/252/24

Провадження № 2-о/675/28/2024

У Х В А Л А

09 квітня 2024 року м. Ізяслав

Ізяславський районнийсуд Хмельницькоїобласті вскладі головуючогосудді ПашкевичаР.В.,за участюсекретаря судовогозасідання ГедзенюкВ.В.,розглянувши увідкритому судовомузасіданні впорядку окремогопровадження узалі судув м.Ізяслав цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересована особа орган опіки та піклування в особі Сахновецької сільської ради Хмельницької області, про зміну опікуна над недієздатною особою,-

в с т а н о в и в :

20.02.2024 року ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересована особа орган опіки та піклування в особі Сахновецької сільської ради Хмельницької області, про зміну опікуна над недієздатною особою.

Ухвалою Ізяславського районного суду від 23.02.2024 року дана заява була прийнята до розгляду та призначено судове засідання.

09.04.2024 року ОСОБА_1 та ОСОБА_2 подали до суду письмову заяву про залишення заяви без розгляду.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, про дату, час та місце слухання справи повідомлені належним чином, на адресу суду подали заяви про розгляд справи у їх відсутності.

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З`ясувавши позицію заявників, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до висновку про задоволення вказаної заяви з огляду на наступне.

Відповідно до ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасниксправи розпоряджаєтьсясвоїми правамищодо предметаспору навласний розсуд.Тому судзобов`язаний залишити заяву без розгляду, якщо позивач звернувся з таким клопотанням.

Судом встановлено, що залишення заяви без розгляду не суперечить закону, не порушує будь-чиїх прав і охоронюваних законом інтересів, а тому заява підлягає до прийняття.

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 257 ЦПК України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Тому суд зобов`язаний залишити заяву без розгляду, якщо заявники звернулися до суду з такою заявою.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 247, 257 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Заяву ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , заінтересована особа орган опіки та піклування в особі Сахновецької сільської ради Хмельницької області, про зміну опікуна над недієздатною особою, залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Хмельницького апеляційного суду протягом 15 днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 09 квітня 2024 року.

Суддя: Р. В. Пашкевич

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118217862
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —675/252/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Пашкевич Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні