Ухвала
від 09.04.2024 по справі 686/8197/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/8197/24

Провадження № 2-н/686/1067/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2024 року м. Хмельницький

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Палінчак О.М., розглянувши матеріали справи за заявою комунального підприємства «Південно-Західні тепломережі» про видачу судового наказу щодо стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , -

встановив:

25 березня 2024 року КП «Південно-Західнітепломережі» звернулось досуду іззаявою провидачу судовогонаказу про стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 .

Відповідно дост. 162 ЦПК України, заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Згідно ч. ч. 1-3 ст. 163 ЦПК України, заява про видачу судового наказу подається до суду у письмовій формі та підписується заявником або його представником. У заяві повинно бути зазначено: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника і боржника, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заявника та боржника, реєстраційний номер облікової картки платника податків заявника та боржника (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта заявника та боржника (для фізичних осіб - громадян України), а також офіційні електронні адреси та інші дані, якщо вони відомі заявнику, які ідентифікують боржника; 3) ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) представника заявника, якщо заява подається представником, його місце проживання або місцезнаходження; 4) вимоги заявника і обставини, на яких вони ґрунтуються; 5) перелік доказів, якими заявник обґрунтовує обставини, на яких ґрунтуються його вимоги. До заяви про видачу судового наказу додаються: 1) документ, що підтверджує сплату судового збору; 2) документ, що підтверджує повноваження представника, якщо заява підписана представником заявника; 3) копія договору, укладеного в письмовій (в тому числі електронній) формі, за яким пред`явлено вимоги про стягнення грошової заборгованості; 4) інші документи або їх копії, що підтверджують обставини, якими заявник обґрунтовує свої вимоги.

Так, як вбачається із відповіді Управління з питань реєстрації виконавчого комітету Хмельницької міської ради від 08 квітня 2024 року відомості щодо місця реєстрації ОСОБА_2 та ОСОБА_1 відсутні.

При цьому, у заяві про видачу судового наказу заявником вказано, що боржники ОСОБА_2 та ОСОБА_1 є споживачами послуг, які надаються, і власниками квартири відповідно до Витягу з реєстру речових прав на нерухоме майно.

Однак, як вбачається із вказаного Витягу від 01.02.2024 року, який долучений до заяви про видачу судового наказу, власниками квартири АДРЕСА_1 , є ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , яким на праві приватної власності належить по 1/4 частині квартири; ОСОБА_1 на праві приватної власності належить 1/2 частина квартири.

А в заяві про видачу судового наказу зазначено прізвище боржників як « ОСОБА_4 », у зв`язку з чим, неможливо ідентифікувати боржників як власників квартири.

Також, заборгованість за надані послуги, стягувач просить стягнути лише з двох співвласників квартири солідарно.

Згідно до ч. 1 ст. 165ЦПК Українисуд відмовляєу видачісудового наказу,якщо заява подана з порушеннями вимогстатті 163цього Кодексу.

Отже, заявнику слід відмовити у видачі судового наказу, оскільки у суду немає можливості однозначно ідентифікувати боржників на основі тих відомостей, що зазначенні стягувачем у заяві про видачу судового наказу.

Відповідно ч. 2ст. 164 ЦПК Україниу разі відмови у видачі судового наказу або в разі скасування судового наказу внесена сума судового збору стягувачу не повертається. У разі пред`явлення стягувачем позову до боржника у порядку позовного провадження сума судового збору, сплаченого за подання заяви про видачу судового наказу, зараховується до суми судового збору, встановленої за подання позовної заяви.

Керуючись ст.ст. 162, 163, 165, 260 ЦПК України, суддя, -

постановив:

У видачі судового наказу за заявою комунального підприємства «Південно-Західні тепломережі» про видачу судового наказу щодо стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води з ОСОБА_1 , ОСОБА_2 - відмовити.

Роз`яснити заявникуправо на звернення до суду в позовному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Хмельницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Повний текст ухвали суду складено 09 квітня 2024 року.

Суддя: О.М. Палінчак

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118217982
СудочинствоЦивільне
Сутьвидачу судового наказу щодо стягнення заборгованості за послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води з ОСОБА_1 , ОСОБА_2

Судовий реєстр по справі —686/8197/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Палінчак О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні