Ухвала
від 25.03.2024 по справі 359/2826/24
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/2826/24

Провадження № 2/359/1807/2024

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

25 березня 2024року суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Яковлєва Л.В., вирішуючи питання про відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом,-

встановив:

20 березня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до Бориспільського міськрайонного суду Київської області з вищевказаним позовом, яким просить суд : визнати за ним ОСОБА_1 право власності в порядку спадкування після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами, що знаходиться за адресою : АДРЕСА_1 , і складається з житлового будинку «А-І» загальною площею 101,3 кв. м., житлова площа 61,9 кв.м., господарські будівлі і споруди : сарай «Б», сарай «В», погріб, шия «Г», убиральня «Д», літня кухня «Е», прибудова «Ж», ганок «ж1», колодязь питний «К», колонка питна «М», яма вигрібна «Л», огорожа «N2», ворота «N3», хвіртка «N4».

Згідно ч. 1 ст.187ЦПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 185 цього Кодексу.

Встановлено, що цивільна справа підсудна Бориспільському міськрайонному суду Київської області. Форма та зміст позову відповідає вимогам ст. 175, 177 ЦПК України. Ці обставини свідчать про те, що підстави для повернення позову або залишення його без розгляду, а також для відмови у відкритті провадження в цивільній справі відсутні.

З огляду на це суддя вважає, що належить відкрити провадження у цивільній справі.

За положеннями ч. 1 ст.11ЦПК України суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорцій-ності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно вимог ч. 4 ст.19ЦПК України загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

Враховуючи наведене, суд призначає справу до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Крім того, в прохальній частині позовної заяви позивач просив суд в порядку підготовки до розгляду справи витребувати у Державного нотаріуса Другої Бориспіль-ської державної нотаріальної контори Скрипки А.О. спадкову справу № 241/2016 (номер у спадковому реєстрі : 59139642) померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Відповідно ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Зважаючи на те, що незадоволення вимог щодо витребування доказів може призвести до порушення прав та законних інтересів, а також для повного та всебічного розгляду справи, суд приходить висновку щодо необхідності витребування доказів, зазначених в клопотанні.

Керуючись ст. 11, 12, 43, 44, 49, 83, 84, 85, 86, 95, 182, 183, 185, 187, 189, 190, 191, 196, 199, 261, 272, 353-355 ЦПК України, суд

ухвалив:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Пристоличної сільської ради Бориспільського району Київської області про визнання права власності в порядку спадкування за законом.

Розгляд цивільної справи здійснювати в порядку загального позовного провадження та призначити підготовчесудове засідання на 09 годину 20 хвилин 26 квітня 2024 року.

Клопотання позивача задовольнити. Витребувати у Державного нотаріуса Другої Бориспільської державної нотаріальної контори Скрипки А.О. (08301, Київська область, м. Бориспіль, вул. Київський Шлях, буд. 63) спадкову справу № 241/2016 (номер у спадковому реєстрі : 59139642) померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

Копію ухвали суду направити сторонам для відома та виконання.

Позивачу в п`ятиденнийстрок надати суду: здня отриманняухвали провідкриття провадженнядокументи та інші докази, не подані разом з позовом та не надіслані відповідачу, а також докази про надіслання їх відповідачу (за наявності); письмові запитання (в разі їх наявності у позивача) в кількості не більше десяти, адресовані відповідачу, про обставини, що мають значення для справи;

Відповідачам запропонувати протягом п`ятнадцятиднів здня врученняухвали судді: суду -відзив напозовну заявуі всіписьмові таелектронні докази(якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову; позивачу, іншим відповідачам, а також третім особам - копію відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідачам длянадання праваподання зустрічногопозову встановитистрок протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали судді.

Забезпечення доказів судом проводиться за правилами, встановленими ст. ст. 116-119 ЦПК України.

Попередити учасників справи про недопустимість зловживання процесуальними правами, шляхом подання завідомо безпідставного позову, позову за відсутності предмета спору або у спорі, який має очевидно штучний характер; умисного неповідомлення про осіб, які мають бути залучені до участі у справі. Учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

Позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: http://bpm.ko.court.gov.ua/sud1005.

Ухвала суду є остаточною та апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В.Яковлєва

Дата ухвалення рішення25.03.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118220540
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —359/2826/24

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Яковлєва Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні