Ухвала
від 09.04.2024 по справі 534/2788/23
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/2788/23

Провадження №2/534/790/23

КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2024 року місто Горішні Плавні

Суддя Комсомольського міського суду Полтавської області Куц Т.О., розглянувши клопотання представника позивача адвоката Бугайченко Т.А. у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Новопразької селищної ради Кіровоградської області про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

На розгляді Комсомольського міського суду Полтавської області знаходиться зазначена цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Новопразької селищної ради Кіровоградської області про позбавлення батьківських прав.

Представник позивача ОСОБА_1 адвокат Бугайченко Т.А. звернулася на адресу суду з клопотанням про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області.

Відповідно доч.1,ч.2ст.212ЦПК України,учасники справимають правобрати участьу судовомузасіданні врежимі відеоконференціїпоза межамиприміщення судуза умовинаявності усудівідповідноїтехнічноїможливості,проякусудзазначаєвухваліпро відкриттяпровадженняусправі,крімвипадків,колиявкацьогоучасникасправивсудове засіданнявизнанасудомобов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання.

Виходячи із змісту заявленого клопотання, в зв`язку з неможливістю прибуття у судове засідання представника позивача, яка проживає у м. Київ та не має можливості приймати безпосередню участь в судовому засідання, з метою забезпечення прав щодо участі у судовому засіданні, суд вважає заявлене клопотання обґрунтованим.

Згідно вимог ст.11 ЗУ «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Враховуючи вказані норми чинного законодавства, з метою повного і об`єктивного розгляду справи у найкоротші строки та забезпечення оперативності судового провадження, суд вважає за необхідне провести судове засідання з розгляду справи, що відбудеться 16.04.2024 о 15 год. 00 хв. у режимі відеоконференції з Олександрійським міськрайонним судом Кіровоградської області, викликавши учасників справи в судове засідання.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 187, 212 ЦПК України, суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_3 про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції - задовольнити.

Забезпечити представнику позивача адвокату Бугайченко Т.А. та позивачу ОСОБА_1 можливість взяти участь у судовому засіданні у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба у справах дітей Новопразької селищної ради Кіровоградської області про позбавлення батьківських прав, призначеному на 15 год. 00 хв. 16 квітня 2024 року та у всіх наступних проведення якої доручити Олександрійському міськрайонномусуду Кіровоградськоїобласті ( м. Олександрія, вул. Першотравнева, 30).

Представнику позивача та позивачу з`явитися 16квітня2024рокуо15год.00 хв.до Олександрійського міськрайонногосуду Кіровоградськоїобласті для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Копію ухвали негайно направити Олександрійському міськрайонномусуду Кіровоградськоїобласті та особі, яка братиме участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції.

Зобов`язати службову особу Олександрійського міськрайонногосуду Кіровоградськоїобласті перевірити документи, що посвідчують особи представника позивача та позивача.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О.Куц

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118221559
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —534/2788/23

Рішення від 20.05.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Куц Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні