Ухвала
від 09.04.2024 по справі 570/5902/23
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/5902/23

провадження № 2/570/247/2024

У х в а л а

09 квітня 2024 року

Рівненський районний суд Рівненської області

в особі судді Штогуна О.С.

з участю секретаря судового засідання Соломицька Л.М.

у відкритому підготовчому засіданні в залі судових засідань Рівненського районного суду Рівненської області по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Великоомелянської сільської ради Рівненського району про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом, -

в с т а н о в и в:

Ухвалою суду від 10 листопада 2023 року вказана позовна заява прийнята до розгляду за правилами загального позовного провадження та призначене підготовче судове засідання.

26 лютого 2024 року представник позивача - адвокат Мокрицька Л.Я. подала клопотання про заміну неналежного відповідача, в якому просить замінити неналежного відповідача - Великоомелянську сільську раду Рівненського району Рівненської області на належних відповідачів - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 , які є спадкоємцями за законом після смерті ОСОБА_4 .

Позивач та її представник, будучи належним чином повідомленими про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, до суду не з`явилися.

Представник відповідача, будучи належним чином повідомленою про дату, час та місце проведення підготовчого засідання, до суду не з`явилася, про причини неявки не повідомила, клопотання про відкладення розгляду справи та відзив на позов не подала.

Розгляд справи здійснювався за відсутності учасників справи, без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, що відповідає вимогам ч.2 ст.247 ЦПК України.

Відповідно до ст.51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи правовідносини, які виникли між сторонами та суть позовних вимог, суд вбачає підстави замінити неналежного відповідача Великоомелянську сільську раду Рівненського району Рівненської області на належних співвідповідачів - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Керуючись ст.ст.51, 353, 354 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Мокрицької Л.Я. про заміну неналежного відповідача - задоволити повністю.

По справі за позовом ОСОБА_1 до Великоомелянської сільської ради Рівненського району про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом замінити первісного відповідача - Великоомелянську сільську раду Рівненського району на належних співвідповідачів - ОСОБА_2 та ОСОБА_3 .

Відкласти підготовче засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про визнання права власності в порядку спадкування за заповітом на 09 год. 00 хв. 20 травня 2024 року.

Копію ухвали надіслати ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) та ОСОБА_3 ( АДРЕСА_1 ).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Штогун О.С.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118222209
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності в порядку спадкування за заповітом

Судовий реєстр по справі —570/5902/23

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Штогун О.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні