Ухвала
від 09.04.2024 по справі 693/238/24
ЖАШКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 693/238/24 Провадження № 2/693/183/24

У Х В А Л А

про витребування доказів

09.04.2024 року м. Жашків

Жашківський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді Коцюбинської Ю.Д.,

за участю секретаря судового засідання Олійник С.І.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Жашків цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватний нотаріус Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Дерун Анатолій Андрійович,

УСТАНОВИВ:

Представник позивача ОСОБА_1 звернулася до суду в інтересах ОСОБА_2 з позовною заявою до ОСОБА_3 визначення додаткового строку для прийняття спадщини, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Приватний нотаріус Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Дерун Анатолій Андрійович. Разом із позовною заявою подала клопотання про витребування доказів, а саме копію спадкової справи заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У підготовчому засіданні представник позивача підтримала подане клопотання та просила витребувати належним чином завірену копію спадкової справи.

Відповідач у підготовче засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив.

Приватний нотаріус Дерун А.А. у підготовче засідання не з`явився, при цьому подав заяву, в якій просив розглянути справу у його відсутність.

Суд, вислухавши представника позивача, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку про обґрунтованість заявленого клопотання та наявність правових підстав для його задоволення.

Згідно ч.1ст.84ЦПК Україниучасниксправи,у разінеможливості самостійнонадати докази,вправі податиклопотання провитребування доказівсудом.

Відповідно до п. 4 ч. 5 ст. 198 ЦПК України суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема, у випадках витребування нових (додаткових ) доказів.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду вказаної справи, суддя вважає за необхідне витребувати у Приватного нотаріуса Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Деруна А.А. копію спадкової справи №59/2023, заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 84, 198 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Приватного нотаріуса Білоцерківського районного нотаріального округу Київської області Деруна А.А. ( АДРЕСА_1 ) належним чином засвідчену копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_4 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Зазначені документи надати до суду у строк до 20.05.2024 року.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК.

Оголоситиперерву у підготовчому засіданні до14 год. 00 хв. 20.05.2024 року, про що повідомити учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Головуючий: Юлія Дмитрівна Коцюбинська

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118222297
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку для прийняття спадщини,

Судовий реєстр по справі —693/238/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Жашківський районний суд Черкаської області

Коцюбинська Ю. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні