Ухвала
від 03.04.2024 по справі 755/4859/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/4859/24

Провадження №: 2/755/3713/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"03" квітня 2024 р. Дніпровський районний суд м. Києва у складі головуючої судді Яровенко Н.О. розглянувши в письмовому провадженні питання про виправлення описки,

в с т а н о в и в :

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за заявою Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, який діє в інтересах малолітньої ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, ОСОБА_1 , Центр захисту дітей «Наші діти» про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень. (ст. 269 ЦПК України)

Відповідно до п. а) п. 4 ч. 1 ст. 260 ЦПК України, ухвала, що викладається окремим документом, складається з резолютивної частини із зазначенням висновків суду.

Як вбачається з матеріалів справи, ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва від 25 березня 2024 року відкрито провадження по справі за заявою Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, який діє в інтересах малолітньої ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації, ОСОБА_1 , Центр захисту дітей «Наші діти» про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Однак, при постановлені вище вказаної ухвали, судом в ухвалі про відкриття провадження у справі від 25 березня 2024 року було допущено описку в частинні вирішення питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження.»

Враховуючи предмет позову, розгляд даної справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження, а з метою виконання вимог передбачених ч. 1ст. 189 ЦПК України необхідно призначити підготовче судове засідання.

Відповідно до ч. 1 ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

У відповідності до п. 19 постанови пленуму Верховного суду України від 18.12.2009 р. за N 14 «Про судове рішення у цивільній справі» вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності.

В резолютивній частині будь-яка описка має істотне значення, оскільки вона може утруднити виконання рішення. Ініціатива щодо виправлення помилок може виходити від будь-кого з осіб, які беруть участь у справі або суду. Помилки можуть бути виправлені в ухвалі суду незалежно від того, чи набрала вона законної сили і чи вона виконана. Після внесення виправлень чи арифметичних помилок текст рішення змінювати не можна.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне виправити допущену помилку у зазначеному виконавчому документі шляхом доповнення відомостей про день, час та місце розгляду справи.

На підставі вищевикладеного та керуючись ст. 260-261, 269 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Внести виправлення в ухвалу Дніпровського районного суду м. Києва від 25 березня 2024 року, а саме другий абзац її резолютивної частини викласти в такій редакції:

«Розгляд справи проводити за правилами загального позовного провадження. Призначити підготовче засідання по справі на 11 квітня 2024 року на 10 год. 30 хв. у приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва (м. Київ, вул. Пластова, 3), каб. № 30».

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні в разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Суддя Н.О. Яровенко

Дата ухвалення рішення03.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118222854
СудочинствоЦивільне
Сутьвиправлення описки

Судовий реєстр по справі —755/4859/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Яровенко Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні