Ухвала
від 09.04.2024 по справі 755/1653/24
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/1653/24

Провадження №: 2/755/2163/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про закриття провадження у справі

"09" квітня 2024 р. Дніпровський районний суд міста Києва в складі:

головуючого - судді - Хромової О.О.,

при секретарі - Бовкун М.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Києві в порядку спрощеного позовного провадження без виклику сторін заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний Будинок» - адвоката Горлатого Олександра Васильовича, про відмову від позову, подану в межах розгляду цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний Будинок» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення безпідставно збережених коштів,

В С Т А Н О В И В:

Позивач - ТОВ «Інвестиційний Будинок» звернувся до Дніпровського районного суду міста Києва із позовом до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення безпідставно збережених коштів.

Ухвалою Дніпровського районного суду міста Києва від 31 січня 2024 року відкрито провадження у справі. Розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

08 квітня 2024 року представник позивача ТОВ «Інвестиційний Будинок» - адвокат Горлатий О.В., подав до суду заяву про відмову від позову.

Вивчивши зміст заяви позивача про відмову від позову, суд дійшов такого висновку.

Відповідно до принципу диспозитивності цивільного процесу сторони у справі на власний розсуд розпоряджаються наданими їм законом правами щодо предмета спору (частина третя статті

13 ЦПК України), а суд на засадах змагальності сторін, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, може лише сприяти учасникам судового процесу в реалізації таких прав, ураховуючи при цьому засади (принципи) верховенства права, рівності учасників процесу перед законом та судом.

Закриття провадження у справі - це форма завершення розгляду цивільної справи без прийняття судового рішення у зв`язку з виявленням після порушення провадження у справі обставин, з якими закон пов`язує неможливість судового розгляду справи.

Згідно із пунктом першим частини другої статті 49 ЦПК України крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу , позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу.

Виходячи з положень частин першої-третьої, п`ятої статті 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі. Суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Відповідно до пункту 4 частини першої статті 255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що представник позивача ТОВ «Інвестиційний Будинок» - адвокат Горлатий О.В., діючи в межах повноважень та в інтересах позивача, подав заяву про відмову від позову, з наслідками відмови від позову та закриття провадження у цивільній справі, як це передбачено частиною другою статті 256 ЦПК України, ознайомлений, що підтверджує у тексті заяви, а тому така заява підлягає задоволенню.

При визначених обставинах відмова позивача від позову не протирічить закону, не порушує прав і охоронюваних законом інтересів інших осіб, тому наявні підстави прийняти у позивача відмову від позову, що є підставою для закриття провадження у справі.

Судом роз`яснюється, що за правилом частини другої статті 256 ЦПК України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Керуючись статтями 13, 49, 206, 255, 256, 258-261, 352-354 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти відмову від позову представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний Будинок» - адвоката Горлатого Олександра Васильовича, подану в межах розгляду цивільної справи за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний Будинок» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення безпідставно збережених коштів.

Закрити провадження у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційний Будинок» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення безпідставно збережених коштів, на підставі пункту 4 частини першої статті 255 Цивільного процесуального кодексу України.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складання, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Суддя О.О. Хромова

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118222933
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —755/1653/24

Ухвала від 12.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Хромова О. О.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Хромова О. О.

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Хромова О. О.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Хромова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні