Ухвала
від 08.04.2024 по справі 758/9910/23
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/9910/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 квітня 2024 року м. Київ

Подільський районний суд міста Києва

в складі головуючого судді Ковбасюк О.О.,

за участю:

секретаря судового засідання Білоус А.О.,

позивача ОСОБА_1 ,

представника відповідача Карлаша Д.О. ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку спрощеного позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Укртранснафта» про стягнення заборгованості із заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, -

В С Т А Н О В И В :

У провадженні суду перебуває вказана цивільна справа.

У судовому засіданні, до початку розгляду справи по суті представник відповідача підтримав клопотання, подане ним до суду 06.10.2023, про залучення АТ «НАК «Нафтогаз України» до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, вказуючи на те, що безпосередньо від рішення АТ «НАК «Нафтогаз України» залежить можливість виплати річної премії та порядок визначення її розміру працівникам юридичних осіб, які входять до складу Групи Нафтогаз, у тому числі АТ «Укртранснафта», а тому рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки цього акціонерного товариства.

Позивач щодо задоволення поданого клопотання заперечив, вказуючи на його безпідставність.

Заслухавши пояснення позивача, та представника відповідача, вивчивши подане клопотання та матеріали справи, суд вважає, що подане клопотання підлягає задоволенню.

Так, згідно із ст. 53 ЦПК України у випадку, якщо при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду суд встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Відповідно до заявлених позовних вимог позивач просить стягнути з відповідача невиплачену йому премію за підсумками роботи у 2021 році в сумі 403 176,00 грн. та середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні за період з 01.01.2023 по 01.01.2024 в сумі 674 163,90 грн.

Як встановлено судом із пояснень представника відповідача в судовому засіданні та змісту поданого ним письмового клопотання, відповідно до пункту 1.2 Статуту AT «Укртранснафта» Товариство входить до Групи Нафтогаз у значенні цього терміну, наданому у пункті 1.6 Статуту. Інтереси Товариства співпадають з інтересами Акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» як єдиного акціонера та корпоративного центру Групи Нафтогаз, шо діє в інтересах всієї Групи Нафтогаз. Звітність Товариства включається до консолідованої звітності Групи Нафтогаз. Внутрішні документи Групи Нафтогаз є обов`язковими для Товариства після їх затвердження (або схвалення) загальними зборами акціонерів Товариства («загальні збори»).

До виключної компетенції загальних зборів належить:

-затвердження (або схвалення) внутрішніх положень (з урахуванням підпункту 10.2.13), регламентів, політик та інших внутрішніх документів, а також внесення змін до них, якими регулюються будь-які питання, пов`язані з діяльністю Товариства, зокрема, як юридичної особи Групи Нафтогаз, та які впроваджуються з ініціативи загальних зборів (підпункт 10.2.12 пункту 10.2 Статуту Товариства);

-поширення обов`язковості внутрішніх документів Групи Нафтогаз на Товариство відповідно до пункту 1.2 цього Статуту (підпункт 10.2.35 пункту 10.2 Статуту Товариства).

Таким чином, рішення, прийняті акціонером Товариства, є обов`язковими для Товариства та інших юридичних осіб Групи Нафтогаз після їх затвердження (або схвалення) загальними зборами акціонерів Товариства.

Порядок встановлення індивідуальних цілей та ключових результатів, здійснення оцінки досягнення поставлених Цілей та ключових результатів, порядок розрахунку та виплати заохочувальних та компенсаційних виплат в AT «Укртранснафта» визначається акціонером AT «Укртранснафта» - Акціонерним товариством «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України».

Враховуючи наведене, суд вважає обґрунтованими доводи представника відповідача про те, що безпосередньо від рішення АТ «НАК «Нафтогаз України» залежить можливість виплати річної премії та порядок визначення її розміру працівникам юридичних осіб, які входять до складу Групи Нафтогаз, у тому числі АТ «Укртранснафта», а тому рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов`язки АТ «НАК «Нафтогаз України», у зв`язку з чим наявні підстави для залучення цього товариства до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 51, 258-261, 353 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача задовольнити.

Залучити до участі у справі за позовом позовом ОСОБА_1 до Акціонерного товариства «Укртранснафта» про стягнення заборгованості зі заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні в якості третьої особи без самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Акціонерне товариство «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України», код ЄДРПОУ 20077720, місцезнаходження: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 6.

Роз`яснити третій особі право подати до суду письмові пояснення щодо позову у семиденний строк з дня вручення даної ухвали.

Направити третій особі копію даної ухвали та копію позовної заяви з додатками.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 09.04.2024.

СуддяОлена КОВБАСЮК

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118223497
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості із заробітної плати та середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні

Судовий реєстр по справі —758/9910/23

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Ковбасюк О. О.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Рибалка Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні