Ухвала
від 09.04.2024 по справі 569/9743/23
РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2024 року

м. Рівне

Справа № 569/9743/23

Провадження № 22-ц/4815/369/24

Рівненський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Ковальчук Н. М.,

суддів: Хилевича С. В., Шимківа С. С.

учасники справи:

позивач - ОСОБА_1 ,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору -

ОСОБА_2 ,

відповідач - ОСОБА_3 ,

відповідач - Акціонерне товариство «Закритий недиверсифікований венчурний

корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус»,

третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору -

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу

Мурська Наталія Василівна,

третя особа на стороні позивача, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору -

Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу

Пономарьова Дар`я Володимирівна

розглянувши заяву представника Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» - Горобей Руслани Геннадіївни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 10 січня 2024 року у складі судді Бучко Т.М., ухвалене в м. Рівне об 11 годині 56 хвилин, повний текст рішення складено 22 січня 2024 року,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 , звернулася до суду з позовом до ОСОБА_3 , Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус», третя особа на стороні позивача, треті особи які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Мурська Наталія Василівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пономарьова Дар`я Володимирівна, про стягнення коштів, усунення перешкод у здійсненні права власності та скасування записів про обтяження автомобіля.

Рішенням Рівненського міського суду Рівненської області від 10 січня 2024 року у задоволенні вказаного позову відмовлено.

Не погодившись з рішенням суду, ОСОБА_1 оскаржила його в апеляційному порядку.

Справа призначена до слухання в судовому засіданні Рівненського апеляційного суду на 11 годину 00 хвилин 16 квітня 2024 року.

На адресу суду від представника Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» - Горобей Руслани Геннадіївни надійшла заява про участь в судовому засіданні, яке має відбутися 16 квітня 2024 року о 11 годині 00 хвилин, в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, обґрунтовуючи її територіальною віддаленістю та у зв`язку із воєнними діями.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

24.02.2022 в Україні введено воєнний стан Указом Президента України №64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні»

Відповідно до ст.26 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» правосуддя на території, на якій уведено воєнний стан, здійснюється лише судами. Скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється. У разі загрози життю, здоров`ю та безпеці відвідувачів суду, працівників апарату суду, суддів оперативно прийматимуться рішення про тимчасове зупинення здійснення судочинства певним судом. Справи, які не є невідкладними, розглядатимуться лише за наявності письмової згоди на це всіх учасників судового провадження. Не можуть бути відкладеними судові засідання, на яких має розглядатися питання про обрання або продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. З метою забезпечення безпеки учасників судових процесів і відвідувачів судів припиняється проведення особистого прийому громадян керівництвом суду й обмежується допуск у судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань. Якщо суд не припинив

здійснювати судочинство, учасники судових процесів мають можливість подати заяву про відкладення розгляду справ у зв`язку з воєнними діями та/або про розгляд справ у режимі відеоконференції за допомогою будь-яких технічних засобів, зокрема власних.

Відповідно до наказу ДСА України від 23.04.2020 №196 «Про внесення змін до порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду» та затвердженого зазначеним наказом порядку роботи з технічними засобами з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, для проведення судового засідання в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів учасника справи, використовується комплекс технічних засобів та програмного забезпечення або інші доступні суду та учасникам судового процесу засоби, що забезпечують проведення судових засідань в режимі відео конференцзв`язку та відповідають вимогам законодавства. При цьому, ризик технічної неможливості участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції

з застосуванням даного програмного забезпечення, переривання зв`язку тощо, несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Враховуючи викладене, зважаючи на технічну можливість забезпечити проведення судового засідання у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (vkz.court.gov.ua), задля дотримання принципу розумності строків розгляду справи, апеляційний суд вважає за необхідне задовольнити клопотання.

З огляду на наведене і керуючись ст. 212 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в :

Заяву представника Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус» - Горобей Руслани Геннадіївни(НОМЕР_1, ІНФОРМАЦІЯ_1 ) про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Судове засідання у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 10 січня 2024 року у справі за позовом ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - ОСОБА_2 , до ОСОБА_3 , Акціонерного товариства «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Інвестохіллс Хеліантус», треті особи які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Мурська Наталія Василівна, Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пономарьова Дар`я Володимирівна, про стягнення коштів, усунення перешкод у здійсненні права власності та скасування записів про обтяження автомобіля, призначене на 11 годину 00 хвилин 16 квітня 2024 року, провести в режимі відеоконференції за допомогою підсистеми Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (vkz.court.gov.ua).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Ковальчук Н. М.

Судді: Хилевич С. В.

Шимків С. С.

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118224048
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв`язку поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Рівненського міського суду Рівненської області від 10 січня 2024 року у складі судді Бучко Т.М., ухвалене в м. Рівне об 11 годині 56 хвилин, повний текст рішення складено 22 січня 2024 року

Судовий реєстр по справі —569/9743/23

Постанова від 16.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 16.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Рівненський апеляційний суд

Ковальчук Н. М.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Рішення від 10.01.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Бучко Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні