Ухвала
від 09.04.2024 по справі 749/512/24
ЩОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 749/512/24

Номер провадження 2-о/749/14/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

09 квітня 2024 року м. Сновськ

Суддя Щорського районного суду Чернігівської області Чигвінцев М. С, перевіривши заяву ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ), заінтересована особа Сновська міська рада Корюківського району Чернігівської області (15200, Чернігівська область, м. Сновськ, вул. Незалежності, 19), про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 завернувся до суду з заявою про встановлення факту, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , є (по лінії матері) рідною бабою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Заява відповідає вимогам, встановленим в статтях 175, 177, 293, 316, 318 ЦПК України.

Заява підлягає розгляду Щорським районним судом Чернігівської області в порядку окремого провадження на підставі п. 5 ч. 2 ст. 293, п. 5 ч. 1 ст. 315, 316 ЦПК України, тому її слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Разом із заявою заявником було подано клопотання про витребування від Корюківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Перевіривши клопотання на відповідність вимогам ст. 84 ЦПК України, вважаю, що вказане клопотання підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 394 ЦПК України з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Як вбачається із поданої заяви про встановлення факту, що має юридичне значення, матір`ю заявника є ОСОБА_3 , яка мала дошлюбне прізвище ОСОБА_4 .

Згідно копії витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження відповідно до статей 126, 133, 135 Сімейного кодексу України матір`ю ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_4 є ОСОБА_6 .

Як вбачається із копії сертифікату на земельну частку (пай) серії ЧН № 0144674, вказаний сертифікат було видано ОСОБА_7 .

З наданих Сновською міською радою Корюківського району Чернігівської області довідок вбачається, що в селі проживали: ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

З оглядуна зазначенесуд вважаєза необхідневитребувати відСновської міськоїради Корюківськогорайону Чернігівськоїобласті інформаціюпро те,чи проживалив селіТихоновичі: ОСОБА_7 , ОСОБА_6 ; від управління Державної міграційної служби у Чернігівській області відомості про паспортні дані щодо громадян: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: серія, номер паспорту (паспортів), ким і коли виданий (видані), та на чиє ім`я; відомості щодо знищення паспортних документів; відомості щодо внесення змін до паспортних даних; від Корюківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції копії актових записів про смерть щодо громадян: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ; від Державного архіву Чернігівської області копії актових записів про народження та копії актових записів про смерть щодо громадян: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Крім того, Верховний Суд у постанові від 13 травня 2021 року у справі № 645/784/20 зазначив, що прави про спадкування розглядаються судами за правилами позовного провадження, якщо особа звертається до суду з вимогою про встановлення фактів, що мають юридичне значення, які можуть вплинути на спадкові права й обов`язки інших осіб та (або) за наявності інших спадкоємців і спору між ними. Якщо виникнення права на спадкування залежить від доведення певних фактів, особа може звернутися в суд із заявою про встановлення цих фактів, яка, в разі відсутності спору, розглядається за правилами окремого провадження.

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхідне витребувати від Сновської державної нотаріальної контори інформацію про те, чи заводилася спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 81, 84, 175, 177, 187, 260, 293, 294, 315, 316 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Прийняти заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особаСновська міськарада Корюківськогорайону Чернігівськоїобласті,про встановленняфакту,що маєюридичне значення.

Розгляд справи провести в порядку окремого провадження.

Призначити розглядзаяви увідкритому судовомузасіданні на 30квітня 2024року об10годині 00хвилин в приміщенні Щорського районного суду Чернігівської області (15200, Чернігівська область, місто Сновськ, вулиця 30 років Перемоги, 37-б).

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати від Корюківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції актового запису про смерть ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати від Корюківського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління міністерства юстиції копії актових записів про смерть щодо громадян: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувати від Сновської міської ради Корюківського району Чернігівської області інформацію про те, чи проживали в селі Тихоновичі: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 .

Витребувати від управління Державної міграційної служби у Чернігівській області відомості про паспортні дані щодо громадян: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: серія, номер паспорту (паспортів), ким і коли виданий (видані), та на чиє ім`я; відомості щодо знищення паспортних документів; відомості щодо внесення змін до паспортних даних.

Витребувати від Державного архіву Чернігівської області копії актових записів про народження та копії актових записів про смерть щодо громадян: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувані докази направити (подати) до Щорського районного суду Чернігівської області (місцезнаходження: 15200, Чернігівська область, місто Сновськ, вулиця 30 років Перемоги, 37-б) до 29квітня 2024 року.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, що у разі відсутності можливості подати доказ, який витребовує суд, у встановлені в ухвалі строки, такі особи зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Попередити осіб, від яких витребовуються докази, про можливість застосування заходів процесуального примусу у випадку невиконання вимог даної ухвали, передбачених статтею 144 Цивільного процесуального кодексу України.

Учасникам справита особам, яких дана ухвала стосується в частині витребування доказів, надіслати копії ухвали (в паперовій формі рекомендованим листом з повідомленням про вручення) протягом двох днів з дня її складення.

Заінтересованій особі разом з копією ухвали надіслати копію заяви та доданих до неї документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: https://court.gov.ua/sud2524/.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання її суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М. С. Чигвінцев

Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118224761
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення

Судовий реєстр по справі —749/512/24

Рішення від 30.04.2024

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Чигвінцев М. С.

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Щорський районний суд Чернігівської області

Чигвінцев М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні