Ухвала
від 01.04.2024 по справі 487/2643/24
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/2643/24

Провадження № 2-о/487/106/24

У Х В А Л А

Іменем України

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

01 квітня 2024 року м. Миколаїв

Суддя Заводського районного суду міста Миколаєва Сухаревич З.М., вивчивши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа - опікунська рада при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради, про визнання особи недієздатною і призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

25 березня 2024 р. до суду надійшла заява ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ), в якій він просить: визнати ОСОБА_2 , 1983 р.н. - недієздатним та встановити над ним опіку, призначивши опікуном ОСОБА_2 , 1996 р.н. Витребувати медичну документацію та призначити судово-психіатричну експертизу.

26 березня 2024 року вказану заяву передано судді Сухаревич З.М.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, відсутні.

Згідно з п. 1 ч. 2, ч. 4 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

У випадках, встановлених пунктами 1, 3, 4, 9, 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Враховуючи викладене, а також те, що розгляд справ про визнання фізичної особи недієздатною проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних, суд вважає можливим прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, розгляд якої проводити за правилами окремого провадження з викликом сторін у відкритому судовому засіданні у складі одного судді і двох присяжних.

Окрім цього, оскільки відповідно до ст.ст. 293, 299 ЦПК України розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, суд вважає за необхідне доручити Миколаївському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Також, з метою забезпечення проведення судово-психіатричної експертизи, яка у цій категорії справ є обов`язковою, суд вважає необхідним задовольнити клопотання про витребування медичної документації.

Керуючись ст.ст. 10, 19, 293, 294, 295-297, 300, 353 ЦПК України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа - опікунська рада при виконавчому комітеті Миколаївської міської ради, про визнання особи недієздатною і призначення опікуна.

Призначити справу до розгляду на 07 травня 2024 р. 11:45 год. в приміщенні Заводського районного суду міста Миколаєва, за адресою: вул. Радісна,3, каб. №19, про що повідомити сторони.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження у складі одного судді і двох присяжних.

Витребувати з обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської обласної ради Спеціалізованої психіатричної медико-соціальної експертної комісії (м. Миколаїв, вул. 2 Екіпажна, 4) медичну справу МСЕК ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Витребувати з Комунального некомерційного підприємства "Миколаївський обласний центр психічного здоров`я" Миколаївської обласної ради амбулаторну карту хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Доручити Миколаївському місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (вул. Космонавтів 61, м. Миколаїв, 54056, Email: mykolaiv1.mykolaiv@legalaid.mk.ua) призначити адвоката для здійснення представництва інтересів ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Забезпечити прибуття призначеного адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, у судове засідання.

В судове засідання викликати заявника та заінтересованих осіб, надіславши їм копію ухвали та заяви.

Заінтересованій особі при наявності заперечень чи пояснень по суті заявлених вимог, надати їх до судового засідання.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за вебадресою сторінки на офіційному вебпорталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1412/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя З.М. Сухаревич

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118225986
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —487/2643/24

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Сухаревич З. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні