Повістка
від 05.03.2024 по справі 2-а-10832/07
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Вінниця

05 березня 2024 р. Справа № 2-а-10832/07

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді:Вільчинського О.В.,

за участю:

секретаря судового засідання: Голованюк І.В.,

заявника: ОСОБА_1 ,

представника заявника: Мунтяна Є.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження заяву Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2" про ухвалення додаткового рішення у справі

за позовом: Вінницької міжрайонної державної податкової інспекції

до: Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2"

про: припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом Вінницької міжрайонної державної податкової інспекції до Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2" про припинення юридичної особи.

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 05.10.2007 позов задоволено повністю. Припинено юридичну особу - Громадську організацію об`єднання садівників "Пирогово-2", с. Агрономічне, Вінницький р-н, Вінницька обл. (код 25844377). Судові витрати віднесено на рахунок Державного бюджету України. Копію постанови направлено сторонам по справі та Державному реєстратору Вінницької районної адміністрації Вінницької області для виконання вимог статті 38 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців".

27.10.2023 від Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2" в особі колишнього голови правління Танасієнка Валерія Миколайовича надійшла заява про ухвалення додаткового рішення у справі №2-а-10832/07, яким призначити ліквідатором Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2" (код 25844377, адреса: 23227, Вінницька область, Вінницький район, с. Агрономічне) Танасієнка Валерія Миколайовича (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Відповідно до вимог ст. 252 КАС України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може розглянути питання ухвалення додаткового судового рішення в судовому засіданні з повідомленням учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви (частина третя статті 252 КАС України).

Ухвалою суду від 01.03.2024 призначено заяву про винесення додаткового рішення суду у справі №2-а-10832/07 до розгляду в судовому засіданні на 05.03.2024 р. о 12:00 год.

В судове засідання з`явилися заявник та представник заявника (відповідача)

Отже, вирішуючи питання про ухвалення додаткового судового рішення, суд керується такими мотивами.

Відповідно до ч. 5 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» в редакції станом на 01.01.2007р. (Закон), суд призначає в рішенні щодо припинення юридичної особи у зв`язку з ії ліквідацією комісію з припинення (ліквідаційну комісію) та встановлює строк і порядок т роботи. Державний реєстратор вносить до Єдиного державного реєстру запис про призначення комісії з припинення (ліквідаційної комісії) не пізніше наступного робочого дня з дати надходження відповідного рішення.

Згідно з ч. 1 ст. 105 Цивільного кодексу України в редакції станом на 14.06.2007р. (ЦК), учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов`язані негайно письмово повідомити про це орган, що здійснює державну реєстрацію, який вносить до єдиного державного реєстру відомості про те, що юридична особа перебуває у процесі припинення.

Відповідно до ч. 1 ст. 105 ЦК, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, призначають комісію з припинення юридичної особи (ліквідаційну комісію, ліквідатора тощо) та встановлюютьпорядок і строки припинення юридичної особи відповідно до цього Кодексу. Виконання функцій комісії з припинення юридичної особи може бути покладено на орган управління юридичної особи.

Згідно пояснень представника заявника слідує, що з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, інформація про ліквідатора ГООС «Пирогова-2» відсутня в даному реєстрі. Після звернень до Агрономічної сільської ради, Вінницької районної військової адміністрації та Міністерства юстиції України та отримання відповідей від них, стало відомо, що реєстраційна справа, в якій знаходиться тільки рішення суду, знаходиться у відділі державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Вінницькій області Центральне міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Протоколом № 1 від 01 листопада 1999 року було створено Громадську організацію об`єднання садівників «Пирогово-2». Відповідно до п. 1.1. Статуту Громадської організації об`єднання садівників «Пирогово-2», її засновниками стали громадяни: ОСОБА_2 , ОСОБА_1 і ОСОБА_3 . Протоколом № 2 від 12 вересня 2000 року головою ГООС «Пирогова-2» обрано ОСОБА_1 . Згідно відповіді Головного управління статистики у Вінницькій області № 02.3-08/520-23 від 13.10.23, керівником ГООС «Пирогова-2» є ОСОБА_1 .

Як вбачається з матеріалів справи, листом Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) № 879/8.7-24/вх.М-16604-23 від 08.01.24 повідомлено, що реєстраційні дії по внесенню даних про ОСОБА_1 , як ліквідатора ГООС «Пирогова-2» будуть внесені на підставі відповідного рішення суду.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 252 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, що ухвалив судове рішення, може за заявою учасника справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо: 1) щодо однієї із позовних вимог, з приводу якої досліджувалися докази, чи одного з клопотань не ухвалено рішення; 2) суд, вирішивши питання про право, не визначив способу виконання судового рішення; 3) судом не вирішено питання про судові витрати.

Враховуючи зазначене, суд дійшов висновку, про задоволення заяви Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2" про ухвалення додаткового рішення у справі №2-а-10832/07).

Керуючись ст.ст. 132, 139, 248, 252, 255, 295 КАС України, -

ВИРІШИВ:

Заяву Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2" про ухвалення додаткового рішення у справі №2-а-10832/07 задовольнити.

Призначити ліквідатором Громадської організації об`єднання садівників "Пирогово-2" (код 25844377, адреса: 23227, Вінницька область, Вінницький район, с. Агрономічне) Танасієнка Валерія Миколайовича (РНОКПП НОМЕР_1 ).

Додаткове рішення суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 255 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Інформація про учасників справи:

Позивач: Головне управління ДПС у Вінницькій області (21028, м. Вінниця, вул. Хмельницьке шосе, 7, код ЄДРПОУ 44069150)

Відповідач: Громадська організація об`єднання садівників "Пирогово-2" (код 25844377, адреса: 23227, Вінницька область, Вінницький район, с. Агрономічне)

Заявник: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

СуддяВільчинський Олександр Ванадійович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118226033
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства, зокрема щодо звернень органів доходів і зборів, у тому числі щодо припинення юридичної особи (припинення підприємницької діяльності фізичної особи–підприємця)

Судовий реєстр по справі —2-а-10832/07

Повістка від 05.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Вільчинський Олександр Ванадійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні