Ухвала
від 08.04.2024 по справі 140/48/24
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про закриття провадження у справі

08 квітня 2024 рокуЛуцькСправа № 140/48/24

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Волдінера Ф. А.,

розглянувши в порядку письмового провадження клопотання учасників справи про закриття провадження в адміністративній справі за позовом заступника керівника Луцької окружної прокуратури в інтересах держави до Луцької міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшов адміністративний позов заступника керівника Луцької окружної прокуратури в інтересах держави до Луцької міської ради, відповідно до якого просить суд:

1) визнати протиправною бездіяльність Луцької міської ради щодо набуття у комунальну власність протирадіаційного укриття № 04075, яке знаходиться по вул. Лесі Українки, 30 в м. Луцьку, в тому числі шляхом державної реєстрації права комунальної власності на вказане протирадіаційне укриття;

2) зобов`язати Луцьку міську раду вчинити дії спрямовані на набуття у комунальну власність протирадіаційного укриття № 04075, яке знаходиться по вул. Лесі Українки, 30 в м. Луцьку, в тому числі шляхом державної реєстрації права комунальної власності на вказане протирадіаційне укриття.

Ухвалою судді Волинського окружного адміністративного суду від 30.01.2024 було відкрито провадження у справі та постановлено справу розглядати в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

До суду від учасників справи надійшли клопотання про закриття провадження у справі в зв`язку із самостійним усуненням відповідачем порушень, що стали підставу для звернення із позовом.

Дослідивши письмові докази, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання про закриття провадження у справі, з огляду на таке.

Відповідно до пункту 8 частини першої статті 238 КАС України суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Відповідачем до клопотання додано інформацію з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, відповідно до якої 27.03.2024 було зареєстровано право власності на протирадіаційне укриття № 04075, яке знаходиться по вул. Лесі Українки, 30 в м. Луцьку, за Луцькою міською радою.

Таким чином, суб`єктом владних повноважень самостійно виправлено оскаржувані порушення і, зважаючи на те, що про закриття провадження клопоче також і позивач у справі, у суду відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання оскаржуваного рішення протиправним.

Керуючись статтями 238, 239, 248, 256, 295, 297 Кодексу адміністративного суду України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання про закриття провадження задовольнити.

Закрити провадження у справі за позовом заступника керівника Луцької окружної прокуратури в інтересах держави до Луцької міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав, не допускається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Суддя Ф.А. Волдінер

Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено11.04.2024
Номер документу118226758
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —140/48/24

Ухвала від 26.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 08.04.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 30.01.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

Ухвала від 08.01.2024

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Волдінер Фелікс Арнольдович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні